LiteraBlog Săptămâna 13 – 19 martie 2023, nu ratați noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

Săptămâna 13 – 19 martie 2023, nu ratați noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

În săptămâna 13 – 19 martie 2023, la toate chioșcurile de presă din țară ajung volumele Scandalul înainte de toate, de Julia Quinn și Fata în rochie vărgată, de Ellie Midwood.

Joi, 16 martie 2023, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Scandalul înainte de toate, de Julia Quinn

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă, la prețul de 49,99 lei!

Ea are doar două opțiuni…

Georgiana Bridgerton nu este împotriva ideii de căsătorie, ci doar vrea să aibă ultimul cuvânt în această privință, dorindu-și să-și petreacă viața alături de bărbatul ales de ea. Dar, cu reputația distrusă după ce a fost răpită de un vânător de zestre, Georgie e nevoită să aleagă: rămâne fată bătrână ori se căsătorește cu mincinosul care i-a distrus viața.

Apare a treia opțiune…

Fiind al patrulea fiu al unui conte, Nicholas Rokesby este hotărât să-și găsească propriul drum în viață. Stabilit în Edinburgh, unde urmează să-și termine studiile medicale, nu are timp sau vreun interes să-și găsească o soție. Dar când află că Georgie Bridgerton – fata vecinilor cu care familia lui are o strânsă legătură de secole – este pe cale să fie târâtă într-un scandal, el știe că trebuie să o salveze și să se însoare cu ea.

O căsătorie de conveniență…

Poate că nu a fost cea mai romantică propunere, dar Nicholas nu s-a așteptat la un refuz. Dar Georgie nu vrea să se sacrifice nimeni pentru ea, și, în plus, ea și Nicholas nu pot fi mai mult decât prieteni din copilărie… sau pot?

Curând Georgie descoperă că, de fapt, cursul lucrurilor în viață este uneori mai puțin obișnuit: mai întâi apare scandalul, apoi are loc căsătoria și, în cele din urmă, vine – în mod nesperat – dragostea..

Ce spun criticii despre Scandalul înainte de toate

„O atingere inteligentă și amuzantă…amintește de Helen Fielding” (Time Magazine)

„Cărțile Bridgerton ale Juliei Quinn preiau toate troparele clasice pe care le cunoaștem și le iubim… și le dau o întorsătură complet modernă… sunt fierbinți, nebunești și pline de femei pline de curaj care se bucură de plăcerile carnale care vin din faptul că se culcă cu aristocrați ștrengari… Nu mă pot concentra la nimic altceva. ” (Stilist)

„Quinn scrie o poveste de dragoste încântătoare, rapidă, amuzantă, sclipitoare și luminoasă” (Romantic Times)

„Cel mai bun lucru de lângă Georgette Heyer’ Gloss ‘Alimentată de un surplus de spirit orbitor și onorată cu o distribuție de personaje de neuitat” (Booklist)

„Quinn este incomparabilă! Cea mai recentă adăugire la îndrăgita ei serie Bridgerton este amuzantă, fermecătoare, spirituală și sălbatic de romantică” (RT Book Reviews)

„Ca un episod din Downtown Abbey amestecat cu o mare comedie romantică” (iBooks Best Books of March)

„Julia Quinn este una dintre cele mai bune scriitoare de romane istorice de dragoste din zilele noastre” (Heroes and Heartbreakers)

„Quinn excelează în a scrie povești pline de bucurie și încântare, în care râsul tremură pe margini” (Happy Ever After)

„Quinn este o maestră a romanelor istorice de dragoste” (Entertainment Weekly)

„Plină de spirit, farmec și atracție incandescentă … o poveste de nerefuzat pe care cred că fanii romantismului o vor prețui” (Harlequin Junkie)

„Această carte a fost o adevărată încântare … . Mi-a plăcut la nebunie” (Love in a time of Feminism)

Vineri, 17 martie 2023, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Fata în rochie vărgată, de Ellie Midwood

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă, la prețul de 49,99 lei!

Anul 1942. Helena coboară din trenul de vite pe rampa înghețată de la Auschwitz. Are douăzeci și patru de ore ca să supraviețuiască. Pentru că este programată să meargă a doua zi la camera de gazare, nici măcar nu i se tatuează un număr de deținut. În timp ce ninsoarea cade în jurul ei, Helena tremură din toate încheieturile, de frig și de frică, știind că a fost condamnată la moarte fără să aibă nici o vină, fără să fi comis nici o crimă.

Când un ofițer SS vine la ea și o trage din mulțime, împreună cu alte câteva femei, Helena se teme de ce e mai rău. Dar bărbatul le informează că este ziua unuia dintre gardieni și le ordonă să cânte și să danseze, ca să întrețină atmosfera.

În cazarma SS, aerul este sufocant, încărcat de fumul gros de țigară și de conversațiile zgomotoase. După ce cântă în cinstea sărbătoritului, Franz, acesta vine la ea și îi dă o felie de tort pe un șervețel – prima oară după zile întregi când tânăra primește ceva de mâncare. Gardianul ordonă pe loc ca viața Helenei să fie cruțată, schimbându-i astfel pentru totdeauna soarta.

Urmează o poveste de dragoste interzisă, o iubire care ar fi trebuit să fie imposibilă, dar care le salvează celor doi – și multor altora – viețile, în diverse feluri.

Bazat pe o poveste adevărată, acest roman tulburător, dar plin de speranță, arată că dragostea se poate înfiripa oriunde și poate învinge orice obstacol. Cartea lui Ellie Midwood vă va reda încrederea în umanitate și vă va face să vă păstrați speranța chiar și în clipele ce par complet deznădăjduite.

Ce spun criticii despre Fata în rochie vărgată

„Din când în când, îți iese în cale o carte care îți frânge inima. Fata în rochia cu dungi este o astfel de carte care m-a rupt pe dinăuntru, m-a sfâșiat și m-a lăsat distrusă.” (Next On Reading List)

„Toată lumea trebuie să citească această carte!” (Recenzor pe Goodreads)

„Un roman uimitor!… A fost o poveste fantastică! Și una care îmi va rămâne în minte pentru o perioadă de timp! Povestea este dură, întunecată și pur și simplu minunată. Sfâșietoare, înfiorătoare, inimaginabilă și demnă de lacrimi, nu veți putea să o lăsați deoparte!… Ellie nu ar fi putut face o treabă mai bună scriind-o. A fost uluitoare!…Una despre care voi vorbi cu siguranță!” (Recenzor pe Goodreads)

„M-a făcut să plâng și a trebuit să las cartea jos de mai multe ori ca să mă liniștesc… Aveți la îndemână o mulțime de șervețele.” (Recenzor Goodreads)

„Extraordinar… De nerefuzat… Garantat să te facă să plângi. Povestea a fost scrisă atât de frumos… O carte sfâșietoare, sfâșietoare de lacrimi și emoționantă… Nu te va lăsa să lași cartea din mână! Vei fi captivat.” (Tropical Girl Reads)

*Volumele Scandalul înainte de toate, de Julia Quinn și Fata în rochie vărgată, de Ellie Midwood, sunt disponibile și pe litera.ro.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.