LiteraBlog Săptămâna 15–21 februarie 2021. Titlurile Litera disponibile la chioșcurile de presă la un preț special

Săptămâna 15–21 februarie 2021. Titlurile Litera disponibile la chioșcurile de presă la un preț special

În perioada 15–21 februarie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară apar cărțile Cele patru vânturi de Kristin Hannah, 2030: Cum vor afecta și vor remodela viitorul actualele tendințe majore de Mauro Guillén și Ceasul rău pe strada Hickory de Agatha Christie.

Marți, 16 februarie 2021, la toate chioșcurile de presă ajunge romanul Cele patru vânturi, scris de Kristin Hannah

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 49,9 lei.

Apărut la Editura Litera în colecția Blue Moon, Cele patru vânturi este un portret înduioșător al Americii și al visului american, văzute prin ochii unei femei de nezdruncinat, ale cărei curaj și putere de sacrificiu sunt definitorii pentru o întreagă generație.

Despre Cele patru vânturi de Kristin Hannah

Texas, 1934. Milioane de oameni sunt șomeri, iar seceta a devastat Marile Câmpii americane. Fermierii se luptă să-și păstreze pământurile și gospodăriile în timp ce recoltele se pierd, apa e tot mai puțină, iar praful amenință să-i îngroape cu totul. Una dintre cele mai negre perioade ale recesiunii economice din anii ’30, perioada furtunilor de nisip, s-a abătut nemiloasă asupra oamenilor.

În aceste vremuri nesigure și periculoase, Elsa Martinelli trebuie să aleagă dacă rămâne să lupte pentru pământul iubit sau pleacă în căutarea unei vieți mai bune în California. Cele patru vânturi este un portret înduioșător al Americii și al visului american, văzute prin ochii unei femei de nezdruncinat, ale cărei curaj și putere de sacrificiu sunt definitorii pentru o întreagă generație.

Ce spun criticii despre Cele patru vânturi, carte în curs de apariție la Editura Litera

„Inima de mamă, atinsă de aceeași secetă care ucide totul în jur, are curajul să traverseze deșertul și să înfrunte foametea pentru a-și salva copiii, mânată doar de forța ei lăuntrică. Un roman extrem de realist, care subliniază valoarea și esența delicată a Naturii înseși.“ (Delia Owens)

Miercuri, 17 februarie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea 2030: Cum vor afecta și vor remodela viitorul actualele tendințe majore, scrisă de Mauro Guillén

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29,9 lei.

Apărut la Editura Litera în colecția Kronika, 2030: Cum vor afecta și vor remodela viitorul actualele tendințe majore este un ghid remarcabil al schimbărilor care urmează și un exercițiu de „gândire laterală“ care revoluționează felul cum privim schimbările cataclismice (catastrofale vrei să zici? sau dramatice, violente?) și consecințele lor.

Despre volumul 2030: Cum vor afecta și vor remodela viitorul actualele tendințe majore

Lumea se schimbă dramatic în fața ochilor noștri – ești pregătit pen­tru ceea ce urmează? Iată o analiză revelatoare realizată de unul dintre cei mai importanți experți în tendințe globale, care include și o notă despre modul cum pandemia de COVID-19 va amplifica și accelera fiecare schimbare.

Potrivit lui Mauro F. Guillén, singura șansă reală de a înțelege transformările actuale și efectele lor este să gândim lateral, să abordăm problemele creativ și din perspective noi. În loc să ne concentrăm asupra unei singure tendințe – de pildă, schimbările climatice sau ascensiunea regimurilor non-liberale –, autorul ne încurajează să reflectăm la interacțiunea dinamică dintre aceste forțe, care converg într-un punct critic – anul 2030 –, punctul de la care nu mai există cale de întoarcere.

Ce spun criticii despre 2030: Cum vor afecta și vor remodela viitorul actualele tendințe majore, volum apărut la Editura Litera

„De prea mult timp, modul în care publicul larg înțelege științele sociale a fost dominat de ideile economiștilor și psihologilor. Știm multe despre ce se întâmplă cu dolarul și cu simțurile noastre, dar suntem surprinzător de ignoranți când vine vorba de felul cum structurile sociale transformă lumea din jur. Genialul sociolog Mauro Guillén schimbă acest lucru. Cartea lui, îndrăzneață și provocatoare, ne explică de ce avem mai puțini copii, de ce clasa de mijloc stagnează și de ce noi puteri sunt în ascensiune.“ (Adam Grant, autor al bestsellerului Originalii)

Vineri, 19 februarie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Ceasul rău de pe strada Hickory, scrisă de Agatha Christie

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29,9 lei.

Apărută la Editura Litera în colecția Buzz Books, cartea Ceasul rău de pe strada Hickory surprinde un caz de cleptomanie, într-un cămin de studenți, care se dovedește a fi, de fapt, mult mai complex.

Despre Ceasul nou de pe strada Hickory

O serie de infracțiuni minore comise într-un cămin de studenți nu par, în mod normal, genul de caz de care se ocupă Hercule Poirot. Un pantof, un inel cu diamant, o pereche de pantaloni vechi, un stetoscop și alte mărunțișuri furate, o eșarfă și un rucsac tăiate în bucăți – delicte prea neînsemnate pentru a fi anunțată poliția și chiar mai puțin demne de geniul lui Poirot. Totuși, lista acestor lucruri este atât de bizară, încât îi trezește interesul celebrului detectiv. Din nou intuiția lui se dovedește corectă, căci un simplu caz de cleptomanie pavează drumul către crimă.

*Titlurile din articol pot fi achiziționate la toate chioșcurile de presă din țară la un preț special. Aceste cărți sunt disponibile și pe Litera.ro. Vezi care sunt promoțiile!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.