LiteraBlog Săptămâna 15 – 22 ianuarie 2021. Titluri Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

Săptămâna 15 – 22 ianuarie 2021. Titluri Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

În perioada 15–22 ianuarie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajung romanele Pe serviciul adversarului de John le Carré, Trandafiri de Leila Meacham, Verișoara mea Rachel de Daphne du Maurier, Biblioteca lui Hitler. Cărțile care i-au transformat personalitatea de Timothy W. Ryback.

Vineri, 15 ianuarie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Pe serviciul adversarului, scrisă de John le Carré

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29.99 lei.

Apărută la Editura Litera, în colecția Buzz Books, cartea Pe serviciul adversarului este un portret lipsit de compromisuri al epocii noastre, plin de tensiune și de umor, un roman scris cu talentul și verva-i bine cunoscute de către cel mai mare cronicar al vremurilor noastre.

Nat, un veteran al Serviciului Secret de Informații din Marea Britanie, crede că anii săi de muncă în cadrul agenției s-au încheiat. Dar MI6 are alte planuri. Pentru a face față amenințărilor din ce în ce mai mari ale Centralei din Moscova, îl numește pe Nat la conducerea Limanului, o subdirecție aproape defunctă patronată de Direcția Generală Londra, în care sunt abandonați transfugii și informatorii de mâna a cincea.

Însă Nat nu e doar un spion redutabil, ci și un împătimit jucător de badminton. Partidele sale săptămânale cu Ed, un tânăr singuratic și introvertit care urăște Brexitul, pe Trump și își detestă jobul la o companie de media, îi oferă singurele momente de respiro de la noul loc de muncă. Ceea ce nu știe însă Nat este că tocmai Ed va declanșa un șir de întâmplări care-i vor conduce pe toți cei implicați într-un adevărat vârtej de evenimente cu ramificații politice internaționale.

Ce spun criticii despre cartea Pe serviciul adversarului, apărută la Editura Litera

„Un exemplu de măiestrie narativă. O poveste clară, compactă, conținând cantitatea perfectă de răsturnări de situație și piste false. Loialități împărțite, mobiluri incerte, agenți ruși, conflicte birocratice interne, spioni blazați, birouri dărăpănate – toate ingredientele pe care le doriți și le așteptați de la un thriller marca John le Carré sunt reunite aici.“ (The Times)

„Le Carré oferă o poveste demnă de epoca noastră, asezonată cu amestecul clasic de trădare, manevre cu secrete de stat și fragilitate umană înduioșătoare… Pe serviciul adversarului nimerește drept la țintă, atât la nivel psihologic, cât și politic; e o întruchipare desăvârșită a thrillerului britanic de spionaj de cea mai bună calitate.“ (Observer)

„O carte substanțială, splendid scrisă, presărată cu o mulțime de surprize. Arta narativă ține de magie, iar le Carré este marele ei maestru.“ (Spectator)

Marți, 19 ianuarie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară apare cartea Trandafiri, scrisă de Leila Meacham

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29.99 lei.

Apărută la Editura Litera, în colecția Blue Moon, cartea Trandafiri urmărește destinele a trei generații de texani.

Două familii din estul Texasului trebuie să facă față urmărilor unei căsătorii care n-a mai avut loc, ceea ce are drept consecință o întreagă serie de înșelăciuni, secrete și tragedii. Toate acestea țes o poveste-fluviu ce cuprinde mai multe generații, o saga desfășurată în atmosfera tipică a Sudului american.

Întinsă pe tot parcursul secolului XX, povestea din romanul Trandafiri se petrece într-un orășel din estul Texasului și are drept fundal evoluția influentelor industrii ale cherestelei și bumbacului, controlate de descendenții întemeietorilor orașului. Mary Toliver, mare producătoare de bumbac, și Percy Warwick, industriaș în domeniul cherestelei, ar fi trebuit să se căsătorească, însă au comis greșeala de a n-o face. Acum trebuie să înfrunte consecințele acestei hotărâri cruciale din trecut și pierderea tuturor lucrurilor bune care ar fi putut decurge din căsătorie, iar asta îi afectează nu numai pe ei, ci și pe copiii lor, precum și pe descendenții acestora din urmă.

Cu o artă narativă plină de măiestrie, sigură pe sine și atotcuprinzătoare, romanul Trandafiri își desfășoară acțiunea pe durata unui secol și descrie combinația incendiară dintre pasiunea pentru muncă și năzuința spre iubire.

Ce spun criticii despre romanul Trandafiri, apărut la Editura Litera

„O saga captivantă din estul Texasului, cu ecouri din Pe aripile vântului.“ (Publishers Weekly)

Vineri, 22 ianuarie 2020, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Verișoara mea Rachel, scrisă de Daphne du Maurier

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29.99 lei.

Apărută la Editura Litera în colecția Buzz Books, Verișoara mea Rachel este un roman gotic clasic, un text de atmosferă construit pe o întreagă rețea de incertitudini.

Orfan de la o vârstă fragedă, Philip Ashley este crescut de vărul său mai mare, Ambrose. Burlac declarat, Ambrose este încântat să-l facă pe Philip moștenitorul său, știind că acesta va prețui și va avea grijă de frumoasa lui moșie din Cornwall. Dar lumea lui Philip este zdruncinată când Ambrose pleacă într-o călătorie la Florența, se îndrăgostește, se căsătorește și apoi moare brusc, în circumstanțe suspecte. Iar ultimele scrisori pe care Philip le primește de la vărul său sugerează că dragostea lui s-a transformat în paranoia și frică.

O carte frumoasă, misterioasă și stranie.

În scurt timp, noua văduvă – verișoara lui Philip, Rachel – sosește în Anglia. În ciuda propriilor îndoieli, Philip este atras de această femeie frumoasă și misterioasă. Dar ar putea fi oare Rachel, care pare să împărtășească durerea lui Philip, atât de crudă pe cât își imaginează el? Ar fi putut ea provoca moartea lui Ambrose? Sau este femeia amabilă și pasională de care Ambrose s-a îndrăgostit? Philip se străduiește să înțeleagă intențiile lui Rachel, știind că nu doar soarta moșiei lui Ambrose, ci și viitorul și sănătatea sa sunt în joc.

Ce spun criticii despre cartea Verișoara mea Rachel, apărută la Editura Litera

„Du Maurier este o povestitoare al cărei singur scop este să vrăjească și să păcălească. Iar în Verișoara mea Rachel, la fel ca în Rebecca, le face pe amândouă.“ (The New York Times)

„Nici un alt scriitor de succes nu a sfidat atât de triumfător clasificarea… Ea a atins toate criteriile discutabile ale ficțiunii populare și totuși a îndeplinit cerințele exacte ale «literaturii adevărate», lucru pe care foarte puțini romancieri îl fac vreodată.“ (Margaret Forster)

Luni, 25 ianuarie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară apare cartea Biblioteca lui Hitler. Cărțile care i-au format personalitatea, scrisă de Timothy W. Ryback

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 24.99 lei.

Apărută la Editura Litera în colecția CPT, cartea Biblioteca lui Hitler oferă o nouă perspectivă asupra transformării micului caporal în Führerul care a declarat război civilizației.

Biblioteca lui Hitler însuma circa 16 000 de volume, care la încheierea războiului au intrat, în mare parte, în posesia trupelor americane. Reputatul cercetător american Timothy W. Ryback a descoperit și cercetat în Biblioteca Congresului din Washington, D.C., și în alte centre de documentare din Statele Unite și din Europa aproximativ 1 200 de lucrări care au aparținut dictatorului, multe dintre ele cu adnotările și sublinierile lui atente.

De la lucrări clasice ale literaturii universale, cum sunt Don Quijote, Robinson Crusoe ori romanele de aventuri ale lui Karl May și piesele lui Shakespeare, la scrieri antisemite, ca Evreul internațional al lui Henry Ford, de la Nietzsche și Schopenhauer la obscure tratate de ocultism, analiza făcută de autor acestor cărți oferă o nouă perspectivă asupra transformării micului caporal în Führerul care a declarat război civilizației.

Ce spun criticii despre cartea Biblioteca lui Hitler. Cărțile care i-au format personalitatea, apărută la Editura Litera

„Scrisă cu vervă… Extrem de captivantă… Fascinantă și înspăimântătoare.“ (The Washington Post Book World)

„O prezentare captivantă a unui cititor care susținea că iubește cărțile, dar care le-a dat foc.“ (Newsday)

*Titlurile din articol pot fi achiziționate la toate chioșcurile de presă din țară la un preț special. Aceste cărți sunt disponibile și pe Litera.ro. Vezi care sunt promoțiile!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.