LiteraBlog Săptămâna 17 – 23 ianuarie 2022. Descoperiți noutățile Litera, disponibile la toate chioșcurile de presă

Săptămâna 17 – 23 ianuarie 2022. Descoperiți noutățile Litera, disponibile la toate chioșcurile de presă

În săptămâna 17 – 23 ianuarie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajung romanele Cascada îngerilor de Kristin Hannah și La limită de Virginia Feito.

Marți, 18 ianuarie 2022, la toate chioșcurile de presă ajunge cartea Cascada îngerilor, scrisă de Lucinda Riley

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la 49,90 lei!

Când Mikaela Campbell, soție și mamă iubită, intră în comă, soțul ei, Liam, trebuie să țină familia unită și să aibă grijă de copiii lor îndurerați și speriați. Medicii îi spun să nu se aștepte la o însănătoșire, dar el crede că dragostea poate realiza ceea ce știința medicală nu poate. Zilnic stă la căpătâiul ei, spunându-i povești despre viața frumoasă pe care și-au construit-o împreună, sperând împotriva oricărei rațiuni că se va trezi. Dar apoi descoperă dovezi ale trecutului secret al soției sale: o primă căsătorie secretă cu starul de cinema Julian True.

Disperat să o aducă pe Mikaela înapoi cu orice preț, Liam știe că trebuie să apeleze la Julian pentru ajutor. Dar oare această alegere îl va costa pe Liam soția sa, familia și tot ceea ce îi este drag? Unul dintre cele mai frumoase romane ale lui Kristin Hannah, Cascada îngerilor este un portret emoționant și de neuitat al căsniciei și al angajamentului, povestea unui om obișnuit care îndrăznește să riște totul în numele iubirii.

Ce spun criticii despre Cascada îngerilor

O lectură de o noapte întreagă – nu veți putea să o lăsați din mână… [Cascada îngerilor] vă va face să râdeți și să plângeți.“(New York Post)

O bijuterie… Hannah și-a realizat perfect ideea și a căutat în implicațiile ei fiecare gram de sentiment. (San Jose Mercury News)

Vineri, 21 ianuarie 2022, la toate chioșcurile de presă ajunge cartea La limită, scrisă de Virginia Feito

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la 29,99 lei!

Cel mai recent roman al lui George March are un succes extraordinar și nimeni nu se poate mândri mai mult cu asta decât soția lui. Devotată regulilor și aparențelor, doamna March duce o existență pedantă și privilegiată în lumea bună a New Yorkului, până într-o dimineață când patroana patiseriei preferate sugerează că protagonista romanului scris de soțul ei – un personaj detestabil pe nume Johanna – este inspirată de însăși doamna March. Șocată și umilită, doamna March, care nu știe mai mult de atât pentru că nu a citit cartea, își abandonează comanda și fuge în grabă din magazin. Dar lucrurile nu se opresc aici. Pornind de la un arti­col decupat dintr-un ziar pe care îl găsește în biroul lui George, doamna March este convinsă că soțul ei a comis o crimă.

În timp ce narațiunea ne conduce, pas cu pas, prin delirul și psiho­zele doamnei March, implicațiile ei se ramifică și pătrund în zonele cele mai sensibile și mai intime ale vieții. Imaginea publică ia locul ade­văratei identități a persoanei. Scenariile care se dezvoltă indepen­dent în imaginația noastră devin realitate.

În romanul său de debut, Virginia Feito reușește să comprime o mul­titudine de idei și emoții într-o narațiune alertă și plină de tensiune.

Ce spun criticii despre La limită

O lectură esențială în era rețelelor de socializare… Un roman de debut excepțional… o contribuție excelentă la literatura din valul horror cu influențe feministe… Paranoia tulburătoare a doamnei March, credința că toată lumea o judecă, perspectiva înspăimântătoare că este văzută nu așa cum este, ci așa cum a fost portretizată de altcineva – toate acestea constituie coșmarul obișnuit al unei persoane disperate după un anumit statut în galeria de oglinzi din social media…“ (The Guardian)

Un thriller pervers, superb… Puțin din Hitchcock, puțin din Patricia Highsmith… Este o neliniște în cartea aceasta, o teamă chinuitoare care se instalează de la început și de care nu mai scapi. Și nici nu-ți dorești să scapi dintre frazele perfect șlefuite și straniile incursiuni psihologice.“ (Vox)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.