LiteraBlog Săptămâna 19 – 25 iulie 2021. Nu ratați noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă!

Săptămâna 19 – 25 iulie 2021. Nu ratați noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă!

În săptămâna 19 – 25 iulie 2021, la toate chioșcurile de presă din România ajung volumele Fiica ambasadorului de Pam Jenoff și Sâmbăta în care s-a schimbat totul de Sophie Van Llewyn.

Marți, 20 iulie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Fiica ambasadorului, scrisă de Pam Jenoff

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29,9 lei!

Paris, 1919.

Liderii mondiali s-au adunat pentru a reconstrui lumea din cenușa Primului Război Mondial. Dar pentru această femeie, Orașul Luminilor adăpostește secrete periculoase, pentru care mulți vor plăti din greu.

Adusă la conferința de pace de tatăl ei, un diplomat german, Margot Rosenthal nu poate suporta la început ideea de a fi prinsă în aglomerația capitalei franceze, unde toată lumea o consideră dușman. Dar atunci când se gândește să se reîntoarcă la Berlin și la viața alături de Ștefan, logodnicul rănit pe care nu-l mai recunoaște, își dă seama că viața la Paris nu este atât de neplăcută.

Plictisită și împărțită între datorie și nevoia de a fi liberă, Margot se împrietenește cu oameni foarte diferiți: Krysia, o muziciană cunoscută, cu vederi radicale și un secret pe care nu vrea să-l afle nimeni și Georg, frumosul ofițer de marină care îi dă lui Margot o slujbă – dar și motivul de a pune la îndoială tot ce credea că știe despre loialitate.

Pe fundalul unuia dintre cele mai importante evenimente din istorie, o țesătură fină de minciuni acoperă linia dintre victimele războiului și victimele iubirii, iar încrederea devine un lux pe care nu și-l poate permite nimeni.

Ce spun criticii despre Fiica ambasadorului

„Încadrând povestea personală a lui Margot în viziunea mai  largă a lumii de la începutul secolului XX, Jenoff țese cu abilitate  conceptele de curaj, credință și iubire în peisajul dramatic.“ (Booklist)

Vineri, 23 iulie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Sâmbăta în care s-a schimbat totul, scrisă de Sophie Van Llewyn

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29,9 lei!

Anii ’70, într-un oraș din România. Alina și Liviu sunt ghizi și însoțesc grupuri de turiști germani. Pe lângă stânjeneala cu care dau răspunsuri automate la întrebări incomode privind restricțiile și privațiunile în care trăiesc românii, au avantajul de a primi unele mici „atenții“: câte o ciocolată sau câte un pachet de țigări din Occident. Visul Alinei – o pereche de blugi Levi’s. După ce se căsătoresc, viața lor devine, ca a multor altora, o echilibristică printre lipsuri și frustrări, suspiciuni și acuzații din partea Securității, visuri care se tot îndepărtează, relații de familie compromise de modurile diverse în care rudele s-au adaptat regimului comunist. Când situația devine greu de su­portat și norii negri se adună tot mai amenințători, pentru Alina și Liviu rămâne o singură cale de scăpare: să părăsească defini­tiv țara. Ușor de zis, dar greu, aproape imposibil de făcut.

Sâmbăta în care totul s-a schimbat este un roman scurt și alert, politic, dar și psihologic, cu personaje de care te atașezi instantaneu și replici extrem de originale, dar și cu un neașteptat realism magic care punctează drama și destinele.

Ce spun criticii despre Sâmbăta în care s-a schimbat totul

„Un debut foarte reușit – în parte, literatură absurdă; în parte, thriller; în parte, realism social. Dacă ești genul care caută intrigă, profunzime psihologică și umor negru într-un volum ce poate fi citit într-o oră, aceasta este cartea potrivită pentru tine.“ (Juriul Premiului Republic of Consciousness)

„Un volum cu capitole scurte și intense ca fulgerele în furtună, așa cum este, de altfel, toată proza scrisă de Sophie van Llewyn… Un roman de o izbitoare originalitate… concis, tensionat și pătrunzător… O bijuterie lirică.“ (Kirkus Reviews)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.