LiteraBlog Săptămâna 2-8 mai 2022. Nu ratați noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

Săptămâna 2-8 mai 2022. Nu ratați noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

În săptămâna 2-8 mai 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajung volumele Scrisori din trecut, de Kayte Nunn, Doamna cancelar: Remarcabila odisee a Angelei Merkel, de Kati Marton, Orașul semilunii. Casa cerului și a aerului, de Sarah J. Maas, și Violoncelista, de Daniel Silva.

Marți, 3 mai 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Scrisori din trecut, scrisă de Kayte Nunn

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă, la prețul de 29,90 lei!

Rezistă iubirea peste 60 de ani?

1951. Esther Durrant, o mamă tânără, este internată într-un azil de boli mintale de către soțul ei. Condus de un psihiatru care tratează pacienți ce au suferit de pe urma războiului, spitalul, aflat pe o insulă izolată din Anglia, este la început închisoarea lui Esther, dar în curând devine, în mod surprinzător, refugiul ei.

2018. Rachel Parker se angajează cercetătoare în insulele Scilly, în largul coastei Cornwallului. Când o furtună violentă o forțează să se adăpostească pe o insulă îndepărtată, ea descoperă o colecție de scrisori de dragoste ascunse. Captivată de pasiunea și tandrețea lor, Rachel se hotărăște să dea de urma destinatarului. Dar nu are idee despre consecințele de amploare pe care le va aduce decizia ei. Între timp, la Londra, Eve o ajută pe bunica ei, o alpinistă renumită, să-și scrie memoriile. Când este contactată de Rachel, aceasta pune în mișcare un lanț de evenimente care amenință să dezvăluie secrete îngropate de mai bine de șaizeci de ani.

Ce spun criticii despre Scrisori din trecut

O narațiune captivantă, acoperind două perioade diferite, care se desfășoară cu răbdare și urmărește călătoria lui Esther spre vindecare și integritate, precum și încercările lui Rachel de a trece dincolo de dorul de ducă și de refuzul de a se complica legându-se de o casă, de o slujbă sau de o relație. Povestea de dragoste este neașteptată, dar autentică, iar finalul evidențiază puterea durabilă a iubirii și a iertării. Ideală pentru cititorii Lucindei Riley și ai lui Sarah Jio.“ (Booklist)

Miercuri, 4 mai 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Doamna cancelar: Remarcabila odisee a Angelei Merkel, scrisă de Kati Marton

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă, la prețul de 34,90 lei!

O biografie fascinantă a fostului cancelar german, Angela Merkel, acest volum prezintă parcursul politic al celei mai puternice și mai enigmatice femei din lume.

Fiică a unui pastor din Germania de Est controlată de sovietici, Angela Merkel a intrat în lumea politică după căderea Zidului Berlinului, dar, în cincisprezece ani, a devenit cancelar al Germaniei și, în scurt timp, liderul neoficial al Occidentului.

Autoarea Kati Marton pătrunde misterul care o înconjoară pe Angela Merkel. Având acces la cercul intim al cancelarului și la documente abia recent scoase la lumină, Marton prezintă cititorului geniul politic unic care a fost secretul succesului lui Merkel. Nici un alt lider modern nu s-a confruntat la fel de abil cu agresiunea regimului de la Moscova, nu a propus politici sociale mai îndrăznețe și nu a unit cu mai mult calm un întreg continent într-o epocă în care țările devin tot mai scindate. În nenumărate rânduri, Merkel a dobândit un avantaj în fața unor lideri precum Putin sau Trump și a legat alianțe complicate cu parteneri precum Obama și Macron.

Protejându-și foarte bine viața privată, Angela Merkel este un model de urmat pentru oricine dorește să câștige și să păstreze puterea, fără să-și sacrifice convingerile morale. O biografie politică fascinantă, un portret intim uman și o privire revelatoare, acest volum ne permite să o înțelegem mai bine pe această femeie extraordinară a epocii noastre.

Ce spun criticii despre Doamna cancelar: Remarcabila odisee a Angelei Merkel

O cercetare impresionantă […] cu relatări abile despre prima parte a vieții Angelei Merkel și despre personalitatea și stilul de lucru ale doamnei cancelar; toate aceste informații sunt cu atât mai interesante cu cât se știu foarte puține despre ce anume o motivează pe Angela Merkel.“ (The Wall Street Journal)

Această biografie inteligentă și accesibilă ne prezintă remarcabila odisee a Angelei Merkel […] țesută din mii de detalii dezvăluite de-a lungul anilor.“ (Susan Page, USA Today)

Joi, 5 mai 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Orașul Semilunii. Casa cerului și a aerului, scrisă de Sarah J. Maas

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă, la prețul de 69,90 lei!

Bryce Quinlan și Hunt Athalar încearcă să revină la normalitate – poate că au salvat Orașul Semilunii, dar, cu atâtea schimbări în viețile lor din ultima vreme, vor mai ales o șansă de a se relaxa. De a o lua mai încet. De a-și da seama ce le rezervă viitorul.

Asterii s-au ținut de cuvânt până acum, lăsându-i pe Bryce și Hunt în pace. Dar, odată cu rebelii care diminuează puterea Asterilor, amenințarea pe care o reprezintă conducătorii crește. Pe măsură ce Bryce, Hunt și prietenii lor sunt atrași în planurile rebelilor, alegerea devine clară: să păstreze tăcerea, în timp ce alții sunt oprimați, sau să lupte pentru ceea ce este corect. Iar ei nu s-au priceput niciodată să păstreze tăcerea.

În această continuare sexy și plină de acțiune a bestsellerului Casa Pământului și a Sângelui, Sarah J. Maas țese o poveste captivantă despre o lume pe cale să explodeze – și despre oamenii care vor face orice pentru a o salva.

Ce spun criticii despre Orașul Semilunii. Casa cerului și a aerului

O adevărată lecție despre cum se creează o lume în ficțiune. Nu ratați această carte!“ (Charlaine Harris, autoarea romanelor care au inspirat serialul True Blood)

Vineri, 6 mai 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Violoncelista, scrisă de Daniel Silva

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă, la prețul de 29,90 lei!

Cândva cel mai bogat om din Rusia, Viktor Orlov se află în exil la Londra, de unde poartă o cruciadă împotriva regimului cleptocratic de la Moscova, prin intermediul publicației sale, Moskovskaia Gazeta. Dar când acesta este găsit răpus de o moarte violentă în vila lui din Chelsea, Poliția Metropolitană stabilește că documentele contaminate cu o neurotoxină letală aflate pe biroul său au fost aduse de una dintre angajatele lui, o jurnalistă de investigații. Iar când aceasta dispare, MI6 o consideră agentă a Moscovei și o dă în urmărire internațională.

Însă Gabriel Allon, director al serviciilor de informații israeliene, care îi datorează viața lui Orlov, nu este de aceeași părere. În căutarea adevărului, el călătorește de la Londra la Amsterdam și Geneva, unde Grupul Haydn, controlat de un prieten din copilărie al președintelui rus, folosește „măsuri active“ în stil KGB pentru a submina Occidentul. Doar Gabriel Allon, cu ajutorul unei tinere geniale, angajată la cea mai coruptă bancă din lume și, în timpul liber, violoncelistă, poate opri asta.

Elegant și sofisticat, provocator și îndrăzneț, romanul Violoncelista explorează unul dintre cele mai grave pericole care amenință astăziOccidentul – influența corupătoare a banilor murdari mânuițide Rusia cea lacomă și revanșardă.

Ce spun criticii despre Violoncelista

Ritmul romanului «Violoncelista» nu slăbește pe tot parcursul acțiunii, care se mută de la Zürich la Tel Aviv, la Paris și mai departe. Daniel Silva își spune povestea cu vervă și cu o dozare inteligentă și pune la cale suficiente surprize încât să-l ia pe nepregătite chiar și pe cel mai vigilent cititor.“ (Wall Street Journal)

Asemenea unei diabolice partide de șah, «Violoncelista» este o călătorie sofisticată prin lumea sălilor de concert, a muzeelor de artă, a recepțiilor de mare ținută și a scenelor ocazionale de vânătoare, descrisă cu inteligența cinică și insinuările specifice lui Daniel Silva.“ (Bookreporter.com)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.