LiteraBlog Săptămâna 20 – 27 noiembrie 2020. Titluri Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

Săptămâna 20 – 27 noiembrie 2020. Titluri Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

În perioada 20–27 noiembrie 2020, la chioșcurile de presă din țară ajung romanele Întoarcerea acasă de Nicholas Sparks, În umbra lui Kissinger. Moștenirea celui mai controversat om de stat al Americii de Greg Gardin, Războiul lui Hannah de Han Eliasberg, Vânătoarea de vrăjitoare de Max Seeck și Orașul Semilunii. Casa Pământului și a Sângelui de Sarah J. Maas.

Vineri, 20 noiembrie 2020, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Întoarcerea acasă de Nicholas Sparks

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29.99 lei.

Apărută la Editura Litera, cartea Întoarcerea acasă spune povestea lui Trevor Benson, un veteran în armata Statelor Unite a cărui viață se schimbă când o întâlnește pe Natalie Masterson.

Trevor Benson n-a avut niciodată de gând să se întoarcă la New Bern, în Carolina de Nord. Dar explozia unui obuz de mortier în fața spitalului în care lucra l-a lăsat cu o infirmitate, așa încât a fost trimis acasă din Afganistan. În aceste condiții, căbănuța dărăpănată lăsată moștenire de bunicul lui i se pare locul potrivit în care să se recupereze.

Își face de lucru îngrijind stupii pe care bunicul lui îi iubea atât de mult, dar nu este pregătit să se îndrăgostească de o localnică. Și totuși, chiar de la prima lor întâlnire, simte o legătură stranie cu ajutorul de șerif Natalie Masterson. Ea pare să-i împărtășească sentimentele, însă rămâne frustrant de distantă, iar Trevor se întreabă ce ascunde.

În încercarea de a descifra secretele lui Natalie și Callie, Trevor va învăța ce înseamnă dragostea și iertarea.

Existența lui în New Bern este complicată de o adolescentă îmbufnată, pe nume Callie, care trăiește în parcul de rulote din apropiere. Trevor speră ca fata să-i poată elucida misterul morții bunicului, dar ea nu-i oferă multe indicii – până când, într-o situație de criză, el se vede nevoit să descopere adevărul despre trecutul lui Callie, care are o legătură mult mai strânsă cu bătrânul decât și-ar fi putut imagina.

În încercarea de a descifra secretele lui Natalie și Callie, Trevor va învăța ce înseamnă dragostea și iertarea și faptul că, în viață, trebuie să ne întoarcem din când în când acasă.

Ce spun criticii despre cartea Întoarcerea acasă, apărută la Editura Litera

„Secrete, seduc­ție și iertare, iată ingredientele unei povești de care nu vă veț­i mai sătura.” (CNN Underground)

„Deopotrivă dramă de familie și poveste de dragoste (…) Dacă și voi încerca­ți, ca Trevor, să o lua­ți mai ușor și să vă concentraț­i pe ceea ce este important în viaț­a voastră, Întoarcerea acasă este exact lectura înduioșătoare pe care ați așteptat-o.“ (BookPage)

Luni, 23 noiembrie 2020, la toate chioșcurile de presă ajunge cartea În umbra lui Kissinger. Moștenirea celui mai controversat om de stat al Americii de Greg Gardin

Apărută la Editura Litera, cartea În umbra lui Kissinger. Moștenirea celui mai controversat om de stat al Americii spune povestea celui mai important consilier de politică externă al lui Nixon.

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 24.99 lei.

Pentru a înțelege criza Americii contemporane, trebuie să îl înțelegem pe Henry Kissinger. Pornind de la lucrări semnate de Kissinger, precum și de la înregistrări secrete și diverse documente de stat, multe dintre ele recent declasificate, Greg Gardin arată cum cel mai important consilier de politică externă al lui Nixon a pus umărul la reînvierea unei versiuni militarizate a excepționalismului american – chiar în timp ce gestiona înfrângerea din Vietnam și un război dezastruos, secret și ilegal în Cambodgia.

Kissinger a pus umărul la reînvierea unei versiuni militarizate a excepționalismului american

Crezând că realitatea poate fi supusă prin puterea voinței sale, că intuiția este mai importantă în politică decât faptele reale, și promițând că greșelile trecutului nu vor fi niciodată un obstacol în calea unor acțiuni îndrăznețe viitoare, Kissinger a pregătit terenul pentru ascensiunea idealiștilor neoconservatori.

Gardin reușește mai mult decât o simplă relatare fie a crimelor, fie a realizărilor lui Kissinger, oferind o interpretare nouă și convingătoare a influenței încă actuale a acestui politician asupra modului în care Statele Unite își văd rolul în lumea de azi.

Ce spun criticii despre cartea În umbra lui Kissinger, apărută la Editura Litera

„Un atac împotriva reputaţiei şi a moştenirii lui Henry Kissinger.“ (The New York Times Book Review)

„O analiză detaliată a politicii externe americane, în umbra lui Kissinger, până în zilele noastre.“ (Kirkus Review)

Marți, 24 noiembrie 2020, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Războiul lui Hannah, scrisă de Han Eliasberg

Apărută la Editura Litera, cartea Războiul lui Hannah este o poveste despre război, dar și despre loialitate.

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29.99 lei.

Berlin, 1938. Fiziciană genială, dr. Hannah Weiss este pe cale de a face cea mai mare descoperire a secolului XX: fisiunea atomului. Își dă seama foarte bine că energia care se eliberează în procesul de fisiune poate să asigure iluminatul unui întreg oraș sau să-l radă de pe fața pământului, dar crede că, prin crearea acestei arme, se va pune capăt războaielor. Hannah este însă o evreică germană care are de înfruntat realitățile celui de-al Treilea Reich, iar cercetările ei sunt desconsiderate, trecute cu vederea și, în final, furate pur și simplu de colegii ei germani. Pusă în fața unei alegeri imposibile, Hannah trebuie să decidă dacă este de acord să se sacrifice pe altarul științei.

O poveste despre adevăr și efectele imprevizibile ale unei singure alegeri făcute la un moment dat

New Mexico, 1945. Reîntors în Statele Unite după eliberarea Parisului, rănit și epuizat, maiorul Jack Delaney ajunge în deșertul din New Mexico cu o misiune clară: să prindă un spion. Cineva de la laboratorul strict secret din Los Alamos a transmis ecuații criptate oamenilor de știință ai lui Hitler. Printre suspecții principali ai lui Jack este și talentata și misterioasa Hannah Weiss, o fiziciană exilată care lucrează în echipa lui J. Robert Oppenheimer. Toate indiciile sugerează că Hannah ar fi trădătoarea, dar trei zile de interogatorii îl ajută pe Jack să discearnă minciuna de adevăr și să-și dea seama că are cu ea mai multe în comun decât s-ar fi așteptat.

Ce spun criticii despre cartea Războiul lui Hannah,apărută la Editura Litera

„Un thriller de război încântător, care ne poartă într-un ritm debordant între Berlinul anilor ’30 și New Mexico în 1945. Construit ca un elogiu adus fizicienei Lise Meitner, romanul ne prezintă portretul unei femei care a reușit să împace curiozitatea omului de știință cu o etică personală profundă.“ (Historical Novels Review)

„Am citit pe nerăsuflate Războiul lui Hannah, o poveste cu adevărat captivantă care trebuia spusă de mult.“ (Martha Hall Kelly, autoarea romanului Când înflorește liliacul)

Miercuri, 25 noiembrie 2020, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Vânătoarea de vrăjitoare, scrisă de Max Seeck

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 24.99 lei.

Apărută la Editura Litera, cartea Vânătoarea de vrăjitoare are toate ingredientele unui roman captivant: sadism, schizofrenie și ocultism; seducție, umilință și brutalitate; fidelitate necondiționată și trădare șocantă.

Soția unui autor de bestselleruri este ucisă. Anchetatorii o găsesc așezată la masa din sufrageria reședinței luxoase a cuplului dintr-o suburbie a orașului Helsinki, îmbrăcată în rochie neagră de seară și cu un rânjet sinistru pe față.

La început, pare că un psihopat reconstituie cumplitele crime din trilogia Vânătoarea de vrăjitoare, scrisă de soțul victimei. Însă coordonatoarea investigației, Jessica Niemi, își dă curând seama că nu e vorba despre un singur ucigaș, ci, mai degrabă, despre zeci de persoane care cred într-o formă sinistră de vrăjitorie, îi cunosc fiecare mișcare și sunt întotdeauna cu un pas înaintea ei.

Când cadavrele încep să se adune, Jessica înțelege că asasinii nu se vor opri până nu vor obține ceea ce doresc. Iar când trecutul ei întunecat iese la iveală, ea știe că trebuie să lupte cu propriii demoni, chiar în timp ce încearcă cu disperare să-i prindă pe ucigași înainte ca aceștia să facă următoarea victimă.

Ce spun criticii despre cartea Vânătoarea de vrăjitoare, apărută la Editura Litera

„Un thriller consistent, intens, plin de suspans. Romanul lui Max Seeck este sumbru și cu o intrigă sinuoasă – momentele de revelație sunt de fiecare dată vii ca niște scene de film și cu impact uriaș. Seeck are capacitatea stranie de a produce dezvăluiri menite să accelereze pulsul cititorului, pe măsură ce acesta face conexiuni în același timp cu detectivul din carte. Măiestria lui de a menține ritmul, plănuirea atentă a intrigii și preferința pentru capitolele scurte, rapide – toate acestea se combină într-un thriller alert, puternic.“ (Booklist)

Vineri, 27 noiembrie 2020, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Orașul Semilunii. Casa Pământului și a Sângelui,scrisă de Sarah J. Maas

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29.99 lei.

Apărută la Editura Litera, cartea Orașul Semilunii. Casa Pământului și a Sângelui este o poveste cu pagini întregi de acțiune plină de suspans, cu personaje de neuitat și o poveste incitantă de iubire.

Bryce Quinlan avea o viață perfectă – muncea din greu în fiecare zi și petrecea de zor în fiecare noapte –, până când un demon i-a ucis cei mai buni prieteni și a lăsat-o sfâșiată de durere, rănită și singură. Când acuzatul ajunge în spatele gratiilor, dar crimele continuă, Bryce se trezește în mijlocul cercetărilor și își jură că va face tot ce poate pentru a-și răzbuna prietenii.

Primul volum din seria Orașul Semilunii îi dă ocazia autoarei să ne arate ce înseamnă durerea pierderii, prețul libertății și puterea dragostei.

Hunt Athalar este un celebru înger căzut, sclav la Arhanghelii pe care a încercat mai demult să-i răstoarne de la putere. Și-a folosit abilitățile feroce și puterea incredibilă cu un singur scop: să-i asasineze pe dușmanii stăpânului său, fără să pună întrebări. Dar, fiindcă un demon a dat peste cap tot orașul, i se oferă o șansă incredibilă: va fi liber dacă o va ajuta pe Bryce să-l găsească pe criminal.

Bryce și Hunt ajung în subsolurile cele mai insalubre ale Orașului Semilunii, unde descoperă o putere întunecată care le amenință tot ce au mai drag pe lume. În același timp, sunt cuprinși de o pasiune înflăcărată, care ar putea să-i elibereze pe amândoi dacă s-ar lăsa în voia ei.

Ce spun criticii despre cartea Casa Pământului și a Sângelui,apărută la Editura Litera

„O adevărată lecție despre cum se creează o lume în ficțiune. Nu ratați această carte!“ (Charlaine Harris, autoarea romanelor care au inspirat serialul True Blood)

*Titlurile din articol pot fi achiziționate la toate chioșcurile de presă din țară la un preț special. Aceste cărți sunt disponibile și pe Litera.ro. Vezi care sunt promoțiile!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.