LiteraBlog Săptămâna 21-27 februarie. Descoperiți noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

Săptămâna 21-27 februarie. Descoperiți noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

În săptămâna 21 – 27 februarie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajung volumele Templierii de Dan Jones și Noaptea în care a dispărut de Lisa Jewell.

Miercuri, 23 februarie 2022, la toate chioșcurile de presă ajunge volumul Templierii, scris de Dan Jones

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la 34.90 lei!

O lucrare care își propune să reconstituie adevărata poveste a templierilor, scoțând la lumină faptele reale ale unui fenomen unic în istorie, care a dat naștere unor fascinante mituri și legende ce captivează încă imaginația populară.

În 1119, în perioada turbulentă care a urmat Primei Cruciade, un mic grup de cavaleri a pus bazele întâiului ordin religios, în Ierusalim. Aceștia au fost cavalerii templieri, războinici de elită, legați prin jură­mânt de sărăcie, castitate și obediență, care și-au propus să ofere protecție pelerinilor ce călătoreau pe urmele lui Hristos, străbătând drumurile pline de pericole ale Țării Sfinte. Decenii mai târziu, tem­plierii – cei câțiva cavaleri săraci porniți în căutarea unei cauze – devin o adevărată organizație cu ambiții și un scop clar, dar mai ales cu resurse necesare pentru a-l împlini.

Vreme de două secole, templierii au reprezentat cea mai importantă rețea a Evului Mediu. Au condus cruciade, au revoluționat viața eco­nomică medievală, au inițiat noi forme de război și au decis soarta unor regi.

Apoi, în octombrie 1307, sute de frați au fost arestați, întemnițați și torturați, iar ordinul a fost desființat, sub acuzații de sodomie, ido­latrie și erezie, într-unul dintre cele mai răsunătoare procese ale lumii medievale. Dar oare au fost eretici sau victime ale unui stat represiv neîndurător?

Astăzi, după mai bine de 700 de ani de la declinul lor, templierii rămân subiectul fascinației, al imitației și al obsesiei populare.

Vineri, 25 februarie 2022, la toate chioșcurile de presă ajunge cartea Noaptea în care a dispărut, scrisă de Lisa Jewell

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la 29.99 lei!

Într-o noapte frumoasă de vară, într-o cochetă suburbie englezească, o tânără dispare împreună cu iubitul ei, după o petrecere la conacul unei noi prietene de la colegiu.

Un an mai târziu, o scriitoare se mută în casa de la marginea pădurii care o desparte de proprietatea în care s-au petrecut evenimentele. Cunoscută pe plan local sub numele Dark Place, pădurea este locul preferat de scriitoare pentru plimbările sale. În timpul unei asemenea plimbări, ea dă peste un indicator misterios pe care scrie „Sapă aici“.

Poate acesta să fie un indiciu spre întâmplările care au dus la dispariția tânărului cuplu? Și ce anume este îngropat în locul acesta bântuit?

În maniera ei fabuloasă, întunecată, plină de răsturnări de situație, Lisa Jewell a construit o poveste năucitoare care vă va ține cu sufletul la gură până la ultima pagină.

Ce spun criticii despre Noaptea în care a dispărut

„Nimeni nu spune astfel de povești mai bine decât Lisa Jewell… Ea nu glumește, intră direct în subiect, antrenează personaje convingătoare, cu vieți interioare complexe, într-o intrigă de un suspans nebunesc de-a lungul câtorva sute de pagini, pentru ca apoi să creeze un final complet neașteptat. Îmi place la nebunie.“ (Lee Child)

„Lisa Jewell are talentul de a-și ține cititorii în tensiune, provocându-i constant să ghicească încotro se îndreaptă acțiunea… Dacă îți plac ghicitorile, această carte e pentru tine.“ (Booklist)

„Lisa Jewell este în forma ei maximă cu acest roman captivant, plin de suspans.“ (Publishers Weekly)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.