LiteraBlog Săptămâna 21 – 27 iunie 2021. Nu ratați noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă!

Săptămâna 21 – 27 iunie 2021. Nu ratați noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă!

În săptămâna 21 – 27 iunie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajung volumele Insula luminii de Kristin Hannah și Ordinul de Daniel Silva.

Marți, 22 iunie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Insula luminii, scrisă de Kristin Hannah

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29.99!

În urmă cu mulți ani, Nora Bridge și-a părăsit soțul și fiicele,  ajungând, între timp, gazda faimoasă a unei emisiuni radiofonice  și realizatoarea unei rubrici de sfaturi dintr-un ziar. Cea mai mică  dintre fiice, Ruby, încearcă să se remarce pe scenă și se folosește  de ura față de mama ei pentru scheciurile cinice și pline de  umor negru. Dar, în urma unor dezvăluiri din presa de scandal  și a faptului că Nora a fost rănită într-un accident, lui Ruby  i se oferă o ocazie fabuloasă de a se răzbuna: se preface că vrea  să aibă grijă de mama ei, când, de fapt, primește un contract bănos pentru un expozeu într-o revistă cu pretenții.

Citește și: Bestsellerul săptămânii pe Litera.ro: „Un moment magic” de Kristin Hannah

Nora insistă să se retragă pe Insula Verii, la casa cea veche  unde a copilărit Ruby și unde aceasta își regăsește primul iubit  și pe fratele acestuia. Cei trei au fost nedespărțiți când erau mici,  cei mai buni prieteni. Până în vara când Nora a plecat,  iar cei rămași nu și-au mai revenit…

Scriind articolul pentru revistă, Ruby constată că mama ei nu este deloc femeia pe care și-a imaginat-o și pe care a urât-o în toți acești ani. Nora este inteligentă, înțeleaptă și vulnerabilă și încearcă orice  ca să se împace cu fiica ei. Iar Ruby este forțată să se maturizeze brusc și să privească relația dintre ea și mama ei prin ochii unei  femei în toată firea și, de ce nu, să accepte să iubească și să fie iubită.

Citește și: Trei cărți pe care să le citești dacă ți-a plăcut „Cele patru vânturi” de Kristin Hannah

Ce spun criticii despre Insula luminii

Hannah are o abilitate excelentă de a atinge  profunzimea vieții personajelor sale principale…  Nora Bridge și fiicele ei sunt persoane complexe.  (Seattle Post-Intelligencer)

O poveste caldă și emoționantă despre personaje  foarte umane ale căror situații personale prind viață  cu realism și sensibilitate. (Library Journal)

Vineri, 25 iunie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Ordinul, scrisă de Daniel Silva

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29.99!

Gabriel Allon petrece o binemeritată vacanță la Veneția împreună cu familia. Când însă papa Paul al VII-lea moare subit, secretarul particular al pontifului, arhiepiscopul Luigi Donati, îi cere ajutorul. Deși un miliard de catolici din întreaga lume au primit vestea că papa a suferit un atac de cord, Donati are două motive serioase pentru a bănui că e vorba de o crimă: soldatul din Gărzile Elvețiene care stătea de pază în fața apartamentelor papale în noaptea fatidică a dispărut, după cum a dispărut și scrisoarea la care lucra Sfântul Părinte în ultimele ore de viață. O scrisoare adresată lui Gabriel, despre o carte excepțională din Arhivele Secrete ale Vaticanului.

Ordinul Sfânta Elena, o societate catolică misterioasă având legături cu extrema dreaptă europeană, este gata să profite de vidul de putere pentru a-și instala un fidel pe scaunul papal, acesta fiind doar primul pas într-un plan de cucerire a puterii globale. Prin urmare, Gabriel are la dispoziție foarte puțin timp ca să dea în vileag conspirația urzită de Ordin.

Cu un ritm alert și un stil narativ elegant, cartea îi va captiva pe cititori de la pasajele introductive până la răsturnarea de situație uluitoare de la final. Un roman despre prietenie și credință într-o lume primejdioasă și nesigură, Ordinul reprezintă încă o dovadă a faptului că Daniel Silva stăpânește suspansul și intrigile internaționale ca nici un alt autor din generația sa.

Ce spun criticii despre Ordinul

„O lectură care-ți face pulsul s-o ia razna… Silva se dovedește un maestru neîntrecut al poveștilor implicând asasinate și operațiuni de spionaj internațional.“ (The Times of Israel)

„Un thriller aducător de o speranță bine-venită în aceste vremuri tulburi… Cel mai recent roman al lui Silva, avându-l ca erou pe îndrăgitul Gabriel Allon, își va ocupa imediat locul de drept în fruntea listelor de bestselleruri.“ (Booklist)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.