LiteraBlog Săptămâna 21 – 27 martie 2022. Descoperiți noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

Săptămâna 21 – 27 martie 2022. Descoperiți noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

În săptămâna 21 – 27 martie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajung volumele Pădurea stelelor ce pier de Kristin Harmel, Oamenii lui Putin. Cum a recuperat KGB-ul Rusia și apoi a atacat Occidentul de Catherine Belton și Misterul crimei fără cadavru de Agatha Christie.

Marți, 22 martie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Pădurea stelelor ce pier, scrisă de Kristin Harmel

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la 49,90 lei!

Autoarea bestsellerurilor Ultima geană de lumină și Cartea copiilor pierduți revine cu o poveste impresionantă despre o tânără care își folosește cunoștințele legate de viața în sălbăticie pentru a ajuta refugiații evrei să scape de naziști – până când se vede amenințată de un secret din trecutul ei.

Citește un fragment în avanpremieră din „Har și destin” de Jennifer L. Armentrout

Furată de la o familie germană bogată și crescută în sălbăticia neiertătoare a Europei de Est, Yona se trezește singură în 1941, după ce femeia care a răpit-o moare. Existența ei solitară este însă întreruptă atunci când dă din întâmplare peste un grup de evrei care fug de teroarea nazistă. Uimită să afle ce se întâmplă în lume, ea promite să învețe grupul tot ce poate despre supraviețuirea în pădure – și, la rândul lor, ei o învață câteva lecții surprinzătoare despre cum să-și deschidă inima după ani de izolare. Dar când este trădată și evadează într-un sat ocupat de nemți, trecutul și prezentul ei se întâlnesc într-o confruntare șocantă, care i-ar putea schimba cu totul cursul vieții.

Ce spun criticii despre Pădurea stelelor ce pier

„Fascinantă, documentată meticulos, o carte cu adevărat unică.“ (Kelly Rimmer)

Miercuri, 23 martie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge volumul Oamenii lui Putin. Cum a recuperat KGB-ul Rusia și apoi a atacat Occidentul, scris de Catherine Belton

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la 49,99 lei!

Interferență în alegerile americane. Sponsorizarea politicii extremiste din Europa. Război în Ucraina. În ultimii ani, Rusia lui Vladimir Putin a dus o campanie concertată de a-și extinde influența și de a submina instituțiile occidentale. Dar cum și de ce s-a întâmplat și cine a orchestrat asta?

Citește un fragment în avanpremieră din „Oamenii lui Putin. Cum a recuperat KGB-ul Rusia și apoi a atacat Occidentul” de Catherine Belton

În Oamenii lui Putin, jurnalista de investigații și fosta corespondentă la Moscova Catherine Belton dezvăluie povestea nespusă despre cum Vladimir Putin și un mic grup de kaghebiști din jurul lui au ajuns la putere și și-au jefuit țara. Săpând până în adâncurile operațiunilor Kremlinului lui Putin, Belton accesează jucători-cheie din interior pentru a dezvălui cum i-a înlocuit Putin pe afaceriștii independenți ai epocii Elțîn cu noua generație de oligarhi loiali, care în schimb au distrus economia Rusiei și sistemul său legal și au extins influența Kremlinului în Statele Unite și în Europa. Rezultatul este o expunere teribilă și lămuritoare despre revanșa luată de KGB – o poveste care începe în ceața prăbușirii URSS, când rețelele de operativi au putut sifona miliarde de dolari din întreprinderile de stat și să-și mute prada în Occident. Putin și aliații lui și-au finalizat mai apoi planul, reafirmând puterea Rusiei în timp ce preluau controlul asupra economiei ruse, suprimând vocile independente și lansând operațiuni de influență sub acoperire în străinătate.

Mergând de la Moscova la Londra și în Elveția, apoi până în Brighton Beach din Brooklyn și adunând o distribuție de personaje colorate pe măsură, Oamenii lui Putin este povestea completă a modului în care s-au sfârșit speranțele de construire a unei noi Rusii, cu consecințe dramatice pentru locuitorii ei și, din ce în ce mai mult, pentru întreaga lume.

Vineri, 25 martie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Misterul crimei fără cadavru, scrisă de Agatha Christie

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la 29,99 lei!

Imediat ce Gwenda se mută în noua ei locuință, încep să se petreacă lucruri ciudate. Eforturile ei de a moderniza casa au ca rezultat dezgroparea trecutului. Mai mult, Gwenda are o senzație irațională de groază ori de câte ori urcă scările și, speriată, apelează la Miss Marple ca să alunge fantomele. Descoperă însă că trebuie să rezolve o crimă aparent „perfectă”, comisă cu mulți ani înainte.

Agatha Christie este cunoscută în întreaga lume drept „Regina Crimei“. Hercule Poirot, cel mai celebru detectiv din romanele polițiste de la Sherlock Holmes încoace, a fost creat pentru primul roman al Agathei Christie, Misterioasa afacere de la Styles. Poirot și Miss Marple au devenit faimoși la nivel mondial și au făcut subiectul multor filme realizate pentru marele și micul ecran.

15 septembrie: Ziua îndrăgitei scriitoare britanice, Agatha Christie

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.