LiteraBlog Săptămâna 22–28 februarie 2021. Nu ratați titluri Litera disponibile la toate chioșcurile de presă din țară!

Săptămâna 22–28 februarie 2021. Nu ratați titluri Litera disponibile la toate chioșcurile de presă din țară!

În perioada 22–28 februarie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajung romanele 1984 de George Orwell, Camera cu fluturi de Lucinda Riley, Ruină și blestem de Jennifer Armentrout și Soția perfectă de J.P. Delaney.

Luni, 22 februarie 2021, la toate chioșcurile de presă apare 1984, romanul-fenomen scris de George Orwell

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29,9 lei.

Apărută în 1949, capodopera distopică 1984 a lui George Orwell este probabil cea mai influentă carte din ultimii șaptezeci de ani, fiind inclusă de revista Time în lista celor mai bune 100 de romane în limba engleză ale secolului XX.

Despre 1984 de George Orwell

Ascuns în măruntaiele Secției Documente din cadrul uriașului Minister al Adevărului, Winston Smith rescrie cu pricepere trecutul pentru a servi nevoilor Partidului. Totuși, el se revoltă în sinea lui împotriva lumii totalitare în care trăiește, ce pretinde ascultare absolută și îl controlează prin intermediul tele-ecranelor, care transmit și recepționează totul simultan, și al ochiului atent al Fratelui cel Mare, conducătorul simbolic al Partidului. În dorința sa de adevăr și libertate, Smith începe o relație de dragoste secretă cu o colegă de serviciu, Julia, dar curând descoperă că adevăratul preț al libertății este trădarea.

Ce spun criticii despre 1984, roman apărut la Editura Litera

„E aproape imposibil să vorbim despre propagandă, supraveghere, politici autoritare sau denaturări ale adevărului fără a cita din 1984… Este nu doar un eseu politic profund, ci și o operă de artă șocantă, sfâșietoare.”  (The Atlantic)

„Probabil romanul definitoriu al secolului XX, o poveste care rămâne veșnic actuală și contemporană.” (The Guardian)

Marți, 23 februarie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge Camera cu fluturi, roman scris de Lucinda Riley

Apărută la Editura Litera în colecția Blue Moon, Camera cu fluturi este o poveste fascinantă, depănată de-a lungul mai multor generații.

Despre Camera cu fluturi, roman apărut la Editura Litera

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29,9 lei.

Posy Montague se apropie de cea de-a șaptezecea aniversare. Ea încă locuiește la Admiral House, frumoasa reședință ce a aparținut familiei sale timp de generații și care se află în splendida zonă rurală a comitatului Suffolk, loc în care eroina și-a petrecut copilăria idilică prinzând fluturi împreună cu iubitul ei tată și în care mai apoi și-a crescut propriii copii. Însă acum a venit timpul ca Posy să ia o decizie dureroasă. În ciuda amintirilor legate de această casă și a splendidei grădini pe care eroina a creat-o de-a lungul a douăzeci și cinci de ani, întreaga proprietate se năruie în jurul ei, iar Posy își dă seama că a venit timpul s-o vândă.

Apoi își face apariția un personaj ce aparține trecutului – Freddie, prima dragoste a lui Posy, care, cu cincizeci de ani în urmă, a părăsit-o și a lăsat-o cu inima frântă. Deja luptându-se să facă față deciziilor greșite pe care le ia în afaceri fiul ei, Sam, precum și revenirii bruște din Australia, după zece ani, a celuilalt fiu, Nick, Posy nu are încredere în afecțiunea reînnoită a lui Freddie. Mai mult decât atât, fără ca Posy s-o știe, Freddie și Admiral House au de dezvăluit un secret îngrozitor.

Ce spun criticii despre Camera cu fluturi

„O carte excepțională, pe care n-o poți lăsa din mână.” (Daily Mail)

Joi, 25 februarie 2021, la toate chioșcurile de presă apare Ruină și blestem de Jennifer Armentrout

Apărută la Editura Litera în colecția New Moon, Ruină și blestem găzduiește secrete primejdioase și dorințe interzise.

Despre Ruină și blestem, roman apărut la Editura Litera

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29,9 lei.

Trinity și Zayne, Gardianul gargui și Protectorul ei, luptă împreună cu demonii pentru a opri apocalipsa care urmează să se abată asupra omenirii. Deși natura legăturii dintre ei nu permite, sentimentele celor doi se transformă curând în dragoste, astfel încât devine tot mai dificil să se concentreze asupra misiunii.

Patrulează în fiecare noapte pe străzi în căutarea Mesagerului, o entitate misterioasă pe care nimeni nu a văzut-o și care ucide Gardieni și demoni deopotrivă, fără discriminare, iar când își dau seama că nu vor reuși singuri, își iau niște aliați neobișnuiți: Roth și cohorta lui. Dar numărul de morți continuă să crească, un complot sinistru iese la lumină, iar Trin descoperă că servește unui scop obscur. Răul răbufnește, iar sentimentele scapă de sub control… ceea ce ar putea însemna distrugerea tuturor.

Ce spun criticii despre Ruină și blestem

„Fiecare pagină m-a făcut să-mi doresc mai multe.” (Brigid Kemmerer, autoare prezentă în topurile New York Times)

„Recomand călduros!” (Kresley Cole, autor #1 New York Times)

„Cel mai bun roman fantasy scris de Jennifer L. Armentrout până acum!” (Gena Showalter, autoare prezentă în topurile New York Times)

Vineri, 26 februarie 2021, la toate chioșcurile de presă apare romanul Soția perfectă, scrisă de J.P. Delaney

Apărută la Editura Litera în colecția Buzz Books, Soția perfectă este o poveste plină de suspans.

Despre Soția perfectă, roman apărut la Editura Litera

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29,9 lei.

Când se trezește, năucită, Abbie nu își amintește nici cine este, nici cum a ajuns în această situație tulburătoare. Bărbatul care-i stă alături și care pretinde a fi soțul ei este un antreprenor din domeniul tehnologiei, bogat și celebru, fondator al unuia dintre cele mai inovatoare start-upuri din Silicon Valley. El îi spune lui Abbie că este o artistă talentată, o împătimită a surfingului, o mamă iubitoare pentru fiul lor și o soție perfectă. Îi povestește că, în urmă cu cinci ani, ea a suferit un accident înfiorător și că, grație progreselor tehnologice uimitoare, a fost readusă la viață. Abbie este un miracol al științei moderne.

Însă, pe măsură ce-i revin amintiri legate de căsnicia lor, ea începe să pună la îndoială motivele soțului ei – precum și versiunea lui asupra evenimentelor petrecute. Să-l creadă oare când îi spune că nu-și dorește decât ca ei doi să fie împreună pentru totdeauna? Și ce i s-a întâmplat de fapt, cu ani în urmă?

Ce spun criticii despre Soția perfectă

Soția perfectă este genul de roman pentru care s-au inventat expresii precum «carte pe care n-o poți lăsa din mână»… Fiecare thriller trebuie să aibă o răsturnare amețitoare de situație și un deznodământ imprevizibil, iar acest lucru se întâmplă cu prisosință aici… Soția perfectă este un roman atent scris și care va satisface și cele mai exigente gusturi… Este o călătorie captivantă, cu adevărat fascinantă.” (The Independent)

„Acest thriller psihologic, care se citește la modul compulsiv, lansează câteva întrebări dificile… Delaney menține suspansul la cote înalte pe tot parcursul cărții. Narațiunea profund originală plasează Soția perfectă cu mult deasupra altor romane din aceeași categorie.” (Publishers Weekly)

„Năucitor… Delaney duce suspansul domestic dincolo de zona de confort.” (The New York Times Book Review)

*Aceste titluri pot fi achiziționate la toate chioșcurile de presă din țară la un preț special. Cărțile sunt disponibile și pe Litera.ro. Vezi care sunt promoțiile!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.