LiteraBlog Săptămâna 23-29 mai 2022. Nu ratați noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

Săptămâna 23-29 mai 2022. Nu ratați noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

În săptămâna 23-29 mai 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajung volumele Întâlniri în vacanță, de Emily Henry, Scurtă istorie a Turciei, de Norman Stone, El îmi va fi pieirea, de K.A.Tucker și O crimă anunțată, de Agatha Christie.

MARȚI, 24 MAI 2022, LA TOATE CHIOȘCURILE DE PRESĂ DIN ȚARĂ AJUNGE CARTEA ÎNTÂLNIRI ÎN VACANȚĂ, SCRISĂ DE EMILY HENRY

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă, la prețul de 49,90 lei!

Poppy și Alex. Alex și Poppy. Nu au nimic în comun. Ea este un copil rebel cu o poftă nesățioasă de călătorii; el preferă să stea acasă și să citească. Dar încă din facultate sunt cei mai buni prieteni. În cea mai mare parte a anului, locuiesc departe unul de celălalt – ea este în New York City, iar el în micul lor oraș natal –, dar în fiecare vară, timp de un deceniu, au avut împreună o săptămână glorioasă de vacanță.

Până când au stricat totul. De doi ani nu și-au mai vorbit.

Poppy are tot ce ar trebui să-și dorească, dar este blocată într-o rutină care o obosește. Când cineva întreabă când a fost cu adevărat fericită ultima dată, ea știe, fără îndoială, că a fost în acea călătorie nefastă, finală, cu Alex. Și așa, decide să-și convingă cel mai bun prieten să mai meargă într-o vacanță împreună. Acolo își pune sufletul pe masă. Și iubirea pentru el.

Are o săptămână să rezolve totul. Dacă ea poate ocoli singurul mare adevăr care s-a ascuns întotdeauna în mijlocul relației lor aparent perfecte, ce ar putea merge prost?

CE SPUN CRITICII DESPRE ÎNTÂLNIRI ÎN VACANȚĂ

Emily Henry este cea mai nouă autoare pe care o cumpăr automat, iar «Întâlniri în vacanță» este escapada perfectă: o evadare sinceră, amuzantă și tandră, care ți-ai dori să dureze o veșnicie.“ (Jodi Picoult, autoarea bestsellerului O scânteie de viață)

MIERCURI, 25 MAI 2022, LA TOATE CHIOȘCURILE DE PRESĂ DIN ȚARĂ AJUNGE CARTEA SCURTĂ ISTORIE A TURCIEI, SCRISĂ DE NORMAN STONE

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă, la prețul de 34,90 lei!

În Scurtă istorie a Turciei, apreciatul istoric Norman Stone îl poartă pe cititor prin povestea complexă și fascinantă a trecutului Turciei, de la sosirea turcilor selgiucizi în Anatolia până la republica din secolul XXI care negociază aderarea la Uniunea Europeană. Este o istorie măreață, care cuprinde lideri lacomi de putere precum Genghis Han și Timur Lenk, victorioși ca Süleyman I, dar și geniul reformator al lui Kemal Atatürk, fondatorul Turciei moderne.

JOI, 26 MAI 2022, LA TOATE CHIOȘCURILE DE PRESĂ DIN ȚARĂ AJUNGE CARTEA EL ÎMI VA FI PIEIREA, SCRISĂ DE K.A. TUCKER

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă, la prețul de 29,99 lei!

Tânăra Maggie Sparkes, în vârstă de 28 de ani, ajunge la New York pentru a împacheta bunurile dragii ei prietene, o mare pasionată și colecționară de obiecte de artă, după ce aceasta s-a sinucis, șocând pe toată lumea care o cunoștea. Poliția a tras rapid concluzia devastatoare: Celine s-a băgat în pat, a înghițit câteva pastile de Xanax cu votcă și nu s-a mai trezit. Când descoperă în apartamentul lui Celine lucruri ascunse care îi dau de gândit și o fac să pună sub semnul întrebării moartea celei mai bune prietene, Maggie începe să facă cercetări și să investigheze diverse piste, apelând la ajutorul unui detectiv priceput. Cercetări despre bărbatul de care Celine s-a îndrăgostit. Bărbatul despre care nu a spus nimănui ‒ nici măcar lui Maggie. Bărbatul pe care Celine îl considera deopotrivă salvarea și pieirea ei.

În căutarea răspunsurilor și a dovezilor care să îi determine pe polițiști să redeschidă cazul lui Celine, Maggie descoperă mai mult decât s-ar fi așteptat despre viața privată a prietenei sale ‒ și intră, în mod necugetat, în vizorul unui criminal care nu se va da în lături de la nimic pentru a nu fi demascat…

CE SPUN CRITICII DESPRE EL ÎMI VA FI PIEIREA

Răsturnările de situație abile îi țin pe cititori în suspans, și când cred că au descoperit ce i s-a întâmplat lui Celine, povestea virează brusc în altă direcție.“ (Publishers Weekly)

„«El îmi va fi pieirea» este un roman captivant și ușor de devorat, seducător și incitant, care vă va provoca să ghiciți finalul – fără să reușiți.“ (USA Today)

Intriga cu multe straturi de mister și personajele bine conturate fac din romanul lui K.A. Tucker o lectură irezistibil de plăcută.“ (Booklist)

VINERI, 27 MAI 2022, LA TOATE CHIOȘCURILE DE PRESĂ DIN ȚARĂ AJUNGE CARTEA O CRIMĂ ANUNȚATĂ, SCRISĂ DE AGATHA CHRISTIE

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă, la prețul de 29,99 lei!

Când gazeta locală anunță că va avea loc o crimă la Little Paddocks, vineri, 29 octombrie, la ora 18:30, locuitorii din micul sat Chipping Cleghorn sunt șocați. Este oare o glumă, un joc sau o farsă menită să o îngrozească pe Letitia Blacklock, proprietara de la Little Paddocks? Prietenii Letitiei se adună la reședința acesteia așteptându-se să fie vorba doar de o petrecere. Dar, brusc, toate luminile se sting, se aud împușcături, apoi un tânăr necunoscut este descoperit ucis. Iar acesta este doar începutul. Alte crime urmează, și numai Miss Marple va fi în stare să soluționeze, prin propriile metode, una dintre cele mai ingenioase crime.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.