LiteraBlog Săptămâna 25 – 31 ianuarie. Titluri Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

Săptămâna 25 – 31 ianuarie. Titluri Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

În perioada 25 – 31 ianuarie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajung romanele Întâlnire la Bombay de Jenny Ashcroft și Omul nostru din Panama de John le Carre.

Marți, 26 ianuarie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Întâlnire la Bombay, scrisă de Jenny Ashcroft.

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29.99 lei.

Apărută la Editura Litera în colecția Blue Moon, cartea Întâlnire la Bombay spune povestea lui Madeline Bright, o tânără a cărei vieți se schimbă atunci când îl întâlnește pe Luke Devereaux.

E Ajunul Anului Nou în Bombay, în 1913, iar Madeline Bright, încă neacomodată cu căldura sufocantă a Indiei coloniale, tânjește după tot ceea ce a lăsat în urmă în Anglia. Apoi, la miezul nopții, Maddy îl întâlnește pe Luke Devereaux și, din clipa în care se schimbă anul, la fel se întâmplă și cu viețile lor.

Îndrăzneț și charismatic, Luke îi arată lui Maddy minunățiile din Bombay, iar frumusețea și vivacitatea lui Maddy îl cuceresc pe Luke. Singura care se opune legăturii lor este mama lui Maddy, care îl preferă pe devotatul Guy Bowen ca pretendent al fiicei ei.

Citat: Tot ce trebuie să facă este să o găsească. Dar mai întâi de toate, trebuie să-și amintească cine este ea.

Însa, în vreme ce Maddy și Luke se îndrăgostesc, lumea întreagă se zguduie din temelii. Primul Război Mondial e pe cale să izbucnească, iar Luke nu va avea de ales și va trebui să lupte. El și Maddy vor fi separați de continente întregi, de primejdii și de pierderi devastatoare, însă îi va uni promisiunea făcută de Luke, aceea că se vor întâlni din nou la Bombay.

Ce spun criticii despre cartea Întâlnire la Bombay, apărută la Editura Litera

„O poveste de dragoste intensă, dulce-amăruie, menită să vă captiveze și să vă facă să citiți pe nerăsuflate întreaga carte.“ (Gill Paul, autoare a romanului Soț­ia secretă)

„Un tur de forță irezistibil de romantic… Autoarea scrie o proză expresivă, cu o țesătură epică densă, iar cursul ultim al evenimentelor îi va lua prin surprindere pe cei care cred că au ghicit finalul poveștii. Ashcroft își determină cititorii să întoarcă pagină după pagină.“ (Publishers Weekly)

Vineri, 29 ianuarie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunte cartea Omul nostru din Panama, scrisă de John le Carre

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29.99 lei.

Apărută la Editura Litera în colecția Buzz Books, cartea Omul nostru din Panama este o satiră nemiloasă a lumii spionajului, care are acțiunea plasată într-un univers corupt, fără eroi sau onoare, în care inocenții sunt daune colaterale, iar trădarea capătă înfățișarea unei farse tragice.

Fermecător și cu un trecut pe care preferă să-l treacă sub tăcere, Harry Pendel, croitorul celor mai bogați și puternici bărbați din Panama, adoră să spună povești. Dar când misteriosul spion britanic Andrew Osnard – un om cu pofte nestăvilite pentru femei, informații și, mai ales, bani – intră în magazinul său, invențiile fantastice ale lui Harry prind viață.

Înșelându-și prietenii, soția și practic pe el însuși, va țese un complot care îi depășește propria imaginație. Însă când evenimentele încep să scape de sub control, Harry se trezește implicat până peste cap într-un joc de putere internațional pe care nu poate spera să-l câștige vreodată.

Ce spun criticii despre cartea Omul nostru din Panama, apărută la Editura Litera

„Un tur de forță în care sunt încălcate aproape toate convențiile romanului clasic de spionaj.“ (The New York Times Book Review)

„Extrem de amuzant… un roman uluitor, foarte bine scris… Un demn succesor al celor mai extraordinare divertismente ale lui Graham Greene.“ (The New York Times)

„De ce este le Carré marele maestru al ficțiunii de spionaj? Cu siguranță, datorită măiestriei de care dă dovadă; el deține un control perfect asupra materialului, ritmului, dialogului, caracterizării.“ (The Baltimore Sun)

„Fascinant… le Carré a scris o altă capodoperă.“ (Los Angeles Times)

*Titlurile din articol pot fi achiziționate la toate chioșcurile de presă din țară la un preț special. Aceste cărți sunt disponibile și pe Litera.ro. Vezi care sunt promoțiile!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.