LiteraBlog Săptămâna 26 aprilie – 2 mai 2021. Nu rata titlurile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă!

Săptămâna 26 aprilie – 2 mai 2021. Nu rata titlurile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă!

În perioada 26 aprilie – 2 mai 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajung titlurile: Charile, pisoiul singuratic de Holly Webb, Din sânge și cenușă de Jennifer Armentrout și Apă proaspătă pentru flori de Valérie Perrin.

Luni, 26 aprilie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Charile, pisoiul singuratic, scrisă de Holly Webb

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 19.90 lei!

Darcy își petrece toată vacanța împreună cu Charlie, dar, când începe școala, pisoiașul cel vioi rămâne singur și, plictisit, începe să exploreze. Darcy observă că Charlie dispare tot mai des de acasă și încearcă să-i acorde mai multă atenție. Dar, într-o bună zi, pisoiul nu mai vine înapoi. Oare se va întoarce vreodată?

Citește și: Dosar de autor: Holly Webb, preaiubita autoare de cărți pentru copii

Holly Webb era editor de carte pentru copii când și-a publicat primele cărți la editura la care lucra. De atunci, a scris peste o sută de cărți pentru copii. În prezent, Holly locuiește în Berkshire cu soțul și cei trei fii ai ei. De fiecare dată când încearcă să scrie la laptop, pisicile sale își găsesc mereu de lucru pe lângă ea.

Marți, 27 aprilie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Din sânge și cenușă, scrisă de Jennifer L. Armentrout

Apărută la Editura Litera în colecția New Moon, cartea spune povestea lui Poppy, o tânără care are menirea de a decide viitorul unui între regat.

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29.99!

Aleasă de la naștere să fie cea care să le ofere oamenilor calea spre o altă lume, Poppy nu a simțit nici o clipă că propria viață îi aparține. Viața Fecioarei este una solitară. Nu trebuie să fie niciodată atinsă sau privită. Nu trebuie să i se vorbească, iar plăcerile de orice felîi sunt total interzise. În vreme ce așteaptă ziua Ascensiunii, ea ar prefera să își petreacă timpul alături de gardienii castelului în care trăiește, luptând împotriva forțelor răului care i-au ucis părinții, decât să se comporte astfel încât să fie considerată vrednică de către zei. Însă alegerea nu i-a aparținut niciodată ei cu adevărat.

Citește și: Dosar de autor: Jennifer Armentrout, cea mai prolifică autoare-hibrid din lume

Viitorul întregului regat depinde de Poppy, deși ea nu e convinsă că este ceea ce își dorește. Căci Fecioara are și ea inimă. Și suflet. Și dorințe. Iar când Hawke, gardianul cu ochi aurii însărcinat să-i poarte de grijă până la Ascensiune, apare în viața ei, menirea și datoria se întrepătrund cu dorința și cu nevoia. El îi stârnește furia, o face să pună la îndoială toate lucrurile în care crede și o ademenește spre păcate interzise.

Uitați de zei și temuți de muritori, susținătorii unui regat decăzut se revoltă, hotărâți să ia înapoi cu forța ceea ce consideră al lor. Și, pe măsură ce umbra celor blestemați se apropie tot mai mult, granița dintre ce e corect și ce e interzis devine tot mai neclară. Poppy nu riscă doar să-și piardă inima și să fie considerată nevrednică de către zei, ci își pune în pericol chiar viața când toate ițele îmbibate de sânge ce țin lumea ei laolaltă încep să se destrame.

Vineri, 30 aprilie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Apă proaspătă pentru flori, scrisă de Valérie Perrin

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 49.99!

Violette Toussaint este administratoarea unui cimitir dintr-un orășel din Burgundia. Diferiții participanți la înmormântări, vizitatorii fideli sau colegii – groparii, îngrijitorii și un preot – îi frecventează biroul ca să se încălzească, iar acolo râsul, camaraderia și, uneori, lacrimile oaspeților fac casă bună cu cafeaua pe care le-o oferă gazda. Aceasta din urmă își trăiește viața în ritmul confidențelor vizitatorilor ei, după caz, amuzante sau mișcătoare.

Programul lui Violette, mereu același, e dat peste cap într-o bună zi de sosirea lui Julien Seul – un comisar de poliţie din Marsilia –, care ține cu tot dinadinsul să împrăștie cenușa mamei sale, răposată de curând, peste mormântul unui necunoscut. În scurt timp devine limpede că gestul inexplicabil al lui Julien e strâns legat de trecutul complicat al lui Violette.

Citește și: Precomandă acum „Apă proaspătă pentru flori” Valérie Perrin cu 35% reducere. Beneficiezi de transport gratuit

Cu Apă proaspătă pentru flori, Valérie Perrin le oferă cititorilor o poveste mișcătoare, spusă pe un ton intim, despre o femeie care, în ciuda tuturor piedicilor, crede neabătut în fericire.

Ce spun criticii APĂ PROASPĂTĂ PENTRU FLORI DE VALÉRIE PERRIN

„Uluitor.“ (Unidivers)

„Aplauze furtunoase. Și vă rugăm să ne credeți că termenul de «furtunoase» nu e deloc exagerat.“ (La Marseillaise)

„Perrin este expertă în a crea o galerie de personaje care, cu toate defectele lor, plac cititorului, iar Violette e un narator minunat și captivant. Merită să citiți această încântătoare poveste, care abundă în ingrediente precum natura, băutura, arta culinară și prietenii.“ (Publishers Weekly)

„Un roman plăcut și amuzant, care, prin profunzimea cu care abordează tragediile survenite în viața de familie, săvârșește asupra acestora un adevărat act de transfigurare.“ (ForeWord Reviews)

„Admiratorii unei scriitoare precum Elizabeth Berg vor aprecia acest roman, care e o incursiune subtilă în viața interioară a unui personaj feminin de neuitat.“ (Booklist)

„O carte plină de culoare, extrem de atractivă, operă a unui narator captivant.“ (Kirkus Reviews)

*Aceste titluri pot fi achiziționate la toate chioșcurile de presă din țară la un preț special. Cărțile sunt disponibile și pe Litera.ro. Vezi care sunt promoțiile!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.