LiteraBlog Săptămâna 26 iulie – 1 august 2021. Titluri Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

Săptămâna 26 iulie – 1 august 2021. Titluri Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

În săptămâna 26 iulie – 1 august 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajung carțile: Martin Eden de Jack London, Ultima scrisoare de dragoste de Jojo Moyes și Atracția de Sylvia Day.

 Luni, 26 iulie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge volumul Martin Eden, scris de Jack London.

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 24.99 lei!

Martin Eden este un tânăr autodidact, fost marinar, care își urmărește în mod obsesiv visul de a deveni un om educat și un scriitor de succes. Martin se îndrăgostește de Ruth Morse, dar știe că nu are nici o șansă de a fi acceptat de familia ei burgheză. Tot ce poate deocamdată să spere este că ea îl va aștepta până când va deveni un om înstărit, iar faima literară îi va asigura un loc privilegiat în societate. Tot acest parcurs este însă îngreunat de originile sale umile și de sărăcie.

Gândit de London ca o aspră condamnare a prejudecăților, ca o critică la adresa ambițiilor de parvenire în dauna idealurilor înalte, romanul, în mare parte autobiografic, este plin de încredere în capacitatea artei de a transforma viețile și a inspirat nenumărați tineri scriitori și artiști să-și urmeze visurile.

Ce spun criticii despre Martin Eden

Jack London rămâne unul dintre cei mai semnificativi scriitori ai Americii, pentru că era preocupat de problemele vremii lui… Spiritul oamenilor de rând din America eroică, mândră, va trăi de-a pururi în paginile povestirilor, romanelor și eseurilor acestui rebel.” (Philip S. Foner),

„Jack London: American Rebel Martin Eden este, fără îndoială, una dintre operele majore ale lui Jack London.” (Upton Sinclair)

Marți, 27 iulie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Ultima scrisoare de dragoste, scrisă de Jojo Moyes.

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29.99 lei!

Aflată în căutarea unui subiect inedit și emoționant, ziarista Ellie Haworth găsește în arhiva ziarului la care lucrează o scrisoare datând din anul 1960, scrisă de un bărbat care-i cere iubitei să-și părăsească soțul. Astfel, Ellie se vede prinsă în hățișurile unei povești de dragoste din trecut, iar impactul asupra ei este cu atât mai puternic cu cât și ea însăși are o legătură cu un bărbat însurat.

În 1960, Jennifer Stirling se trezește în spital, unde a ajuns în urma unui accident de mașină. Nu-și poate aminti nimic: nici de soț, nici de prieteni, nici cine este. La înapoierea acasă, descoperă o scrisoare de dragoste și începe să-și amintească de iubitul ei, pentru care fusese dispusă să riște totul.

Povestea din trecut a lui Jennifer și cea actuală a lui Ellie, ambele implicând o dragoste pătimașă și interzisă, se împletesc într-o dramă de mare intensitate emoțională, în care scrisorile de dragoste readuc la viață o iubire care sfidează timpul.

Ce spun criticii despre Ultima scrisoare de dragoste

„Un roman epic, romantic, absolut sclipitor. După părerea mea, romanul anului.“ (Lisa Jewell)

„O carte fabuloasă, emoţionantă şi evocatoare – perfectă pentru cei cu sufletul mereu tânăr şi îndrăgostit.“ (Sophie Kinsella)

Joi, 29 iulie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Atracția, scrisă de Sylvia Day

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29.99 lei!

Gideon Cross a intrat în viața mea ca un fulger în întunericul nopții – impresionant și strălucitor, fierbinte și neliniștitor. Am fost atrasă de el, așa cum nu mi s-a mai întâmplat vreodată în viață. Tânjeam după atingerea lui ca după un drog, chiar știind că mă secătuia de puteri. Eram un suflet chinuit, iar el a pătruns cu atâta ușurință în cele mai adânci ascunzișuri ale inimii mele… Căci Gideon știa. Era bântuit de propriii demoni. Și fiecare a devenit pentru celălalt oglinda care îi reflecta cele mai profunde răni… și dorințe. Legăturile cu care m-a cuprins dragostea lui m-au transformat cu totul, și m-am abandonat în întregime lui, dorindu-mi doar ca trecutul nostru întunecat să nu distrugă pentru totdeauna singura șansă la fericire pe care o găsisem în sfârșit…

Ce spun criticii despre Atracția

„Când vine vorba de scene în care atracţia dintre personaje devine aproape insuportabil de pasională, Sylvia Day are puţine rivale în literatura de gen.“ (Booklist)

„Sylvia Day este regina indiscutabilă a romanelor erotice cu tuşă de tandreţe. Cărţile ei sunt un lux pe care orice femeie îl merită.“ (Teresa Medeiros)

„Eva și Gideon… fac din Atracția o carte mai bogată și mai realistă decât multe dintre romanele contemporane pe care le-am citit în ultima vreme.“ (Romance Junkies)

„Scenele fierbinți și răsturnările de situație neașteptate îi vor face pe cititori să vrea să citească mai mult.“ (Library Journal)

„Abia aștept să văd ce se va întâmpla în continuare cu Gideon și Eva.“ (The Book Reading Gals)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.