LiteraBlog Săptămâna 3-9 ianuarie 2022. Nu ratați noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă din țară!

Săptămâna 3-9 ianuarie 2022. Nu ratați noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă din țară!

În săptămâna 3 – 9 ianuarie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajung volumele Civilizația clasică. O istorie în 10 capitole de Nigel Spivey și Vieți furate de Jean Hanff Korelitz.

Miercuri, 5 ianuarie 2022, la toate chioșcurile de presă ajunge volumul Civilizația clasică. O istorie în 10 capitole, scrisă de Nigel Spivey

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei!

Nigel Spivey explorează bazele și moștenirea Greciei și a Romei antice prin intermediul a nouă orașe reale din lumea clasică și al unuia imaginar.

Călătoria sa începe la ruinele Troiei – unde istoria, mitul și arheo­logia fuzionează pentru a forma originile civilizației clasice – și se ter­mină în magnificul oraș Constantinopol, scena amurgului îndelungat al Antichității.

Între acestea, Spivey vizitează orașele-stat grecești Atena și Sparta, călătorește spre vest către Siracuza în Sicilia, pentru a descoperi difuziunea idealurilor clasice în Bazinul Mediteraneean, apoi spre est, pe urmele lui Alexandru, în Alexandria și în orașul elenistic Pergam, în cele din urmă la Roma, satul de pe o coamă de deal care va deveni imperiu global, și spre ruinele impresionante ale Efesului, în Asia Mică. În Utopia, examinează realizările grecilor și romanilor în filoso­fie și în știință.

O imagine clară despre moștenirea noastră greco-romană este fundamentală pentru înțelegerea reală a societății și culturii occiden­tale. Nigel Spivey evidențiază și explică tocmai această moștenire cu pasiune, rigoare și claritate.

Vineri, 7 ianuarie 2022, la toate chioșcurile de presă ajunge cartea Vieți furate, scrisă de Jean Hanff Korelitz

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei!

Jacob Finch Bonner a fost cândva un tânăr romancier promițător, cu o primă carte respectabilă. Astăzi, predă un curs obscur de scriere creativă și nu a mai scris și publicat nimic acceptabil de ani întregi. Într-o zi, Evan Parker, cel mai arogant dintre studenții lui, declară că nu are nevoie de ajutor pentru viitorul său roman întrucât are o poveste atât de bună încât, oricât de slab ar fi scrisă, succesul este absolut garantat. Jake este convins că are de-a face cu un simplu diletant narcisist. Apoi Parker îi destăinuie povestea…

Dar când află că fostul său student a murit, din câte se pare fără a-și fi terminat cartea, Jake procedează la fel cum ar face-o oricare alt scriitor care se respectă, pus în fața unei astfel de povești – o poveste care trebuie spusă cu orice preț.

În numai câțiva ani, Jake este un scriitor de succes – bogat, faimos și citit în întreaga lume. Ajuns însă la apogeul noii lui vieți glorioase, primește un e-mail, în care scrie doar atât: Ești un hoț. Este doar primul pas dintr-o campanie anonimă terifiantă îndreptată împotriva lui…

Ce spun criticii despre Vieți furate

„Vieți furate este unul dintre cele mai bune romane pe care le-am citit vreodată despre scriitori și scris. Se citește pe nerăsuflate, iar suspansul depășește orice limită. Este remarcabil.“ (Stephen King)

„Vieți furate este scris cu atâta măiestrie și este atât de fascinant încât e aproape imposibil să-l lași din mână. Inteligent și tulburător, te captivează de la primul capitol și nu te mai lasă până la finalul uimitor, care îți taie răsuflarea.” (Geer Hendricks și Sarah Pekkanen)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.