Săptămâna 30 septembrie – 6 noiembrie 2022, nu ratați noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă
În săptămâna 30 septembrie – 6 noiembrie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajung volumele Primăvara târzie, de Mary Ellen Taylor și Istorie falsă. Zece mari minciuni și cum au modelat lumea, de Otto English.
Marți, 1 noiembrie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Primăvara târzie, de Mary Ellen Taylor
Două femei aflate la distanță de generații…
Un roman de dragoste plin de secrete și mister
Însărcinată și încă îndurerată de moartea logodnicului ei, istoricul Megan Buchanan merge înainte cu proiectul ei de vis, acela de a readuce la gloria sa originară cabana de vânătoare pe care stră-străbunicul ei a construit-o pe coasta de est a Virginiei. Cu ajutorul celui mai bun prieten al logodnicului ei, va reuși cu siguranță să atragă venituri din turism, atât de necesare pentru Cape Hudson, un oraș plin de istorie din Sudul american.
Lui Megan îi atrage însă atenția Casa de primăvară, căsuța îngrijitorului, aflată pe același teren, care deține o istorie interesantă. Megan găsește într-o ascunzătoare o legătură de scrisori vechi, care o poartă în lumea fascinantă și plină de secrete a unei tinere, pornite cu un secol în urmă în propria aventură de vis. Însă și Megan are secrete.
Acum, pe măsură ce trecutul femeii se dezvăluie, Megan va descoperi mai multe despre ea însăși și despre încărcătura emoțională a relațiilor de familie, care poate fi gestionată alături de cei pe care îi iubești și în care ai cea mai mare încredere.
Ce spun criticii despre Primăvara târzie
„ Personaje captivante, un strop de mister și o emoționantă descoperire de sine ridică acest roman mult deasupra altor povești aparținând genului.“ (RT Book Reviews)
Miercuri, 2 noiembrie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Istorie falsă. Zece mari minciuni și cum au modelat lumea, de Otto English
O istorie alternativă a lumii care dezvăluie unele dintre cele mai mari minciuni spuse vreodată și cum au fost ele folosite în timp.
Lincoln nu credea că toți oamenii sunt egali. Aztecii nu au fost măcelăriți de conchistadori, iar Churchill nu a fost omul pe care istoria ni-l prezintă.
Câte informații pe care le credem adevărate sunt, de fapt, ficțiuni? De la mituri despre cel de-al Doilea Război Mondial la aventurile lui Columb și de la legendele așa-zișilor „oameni mari“ ai istoriei la originile condimentului curry – istoria falsă este peste tot și este folosită constant pentru a ne influența lumea în care trăim.
În această carte fascinantă, Otto English deconstruiește zece mari minciuni ale istoriei și ne arată cum prezentul continuă să fie manipulat de poveștile inventate ale trecutului. Dezvăluind minciunile promovate de politicieni, poveștile încurajate de populiști și de media, poveștile de care ne lovim pe Facebook sau pe care le-am auzit în copilărie, English scoate la lumină lucruri pe care nu le învățăm la școală, dar și motivul pentru care acestea nu sunt predate.
Ce spun criticii despre Istorie falsă
„O carte spectaculoasă și importantă!“ (Mark Dolan)