LiteraBlog Săptămâna 4 – 10 aprilie 2022. Nu ratați noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

Săptămâna 4 – 10 aprilie 2022. Nu ratați noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

În săptămâna 4 – 10 aprilie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajung volumele Ultima călătorie de Santa Montefiore și Proiectul Silverview de John le Carré.

Marți, 5 aprilie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Ultima călătorie, scrisă de Santa Montefiore

Cartea este disponibiă la toate chioșcurile de presă la prețul de 29,99 lei!

Războiul s-a terminat, dar umbra lui încă persistă. Iar în adâncul peisajului rural luxuriant, un aristocrat excentric este ucis cu sălbăticie în frumosul său palazzo.

Citește un fragment în avanpremieră din „Necunoscuta din Paris” de Santa Montefiore

Londra, 1971. Ani mai târziu, această crimă neelucidată ajunge să-i influențeze viața Albei, o fată boemă care trăiește pe o casă plutitoare în Chelsea. Aceste două epoci distincte sunt legate de firul unei povești de dragoste, decadență și trădare, care o duce pe Alba în plantațiile de măslini de pe coasta Amalfi, scăldate în mirosul smochinelor, dar și copleșite de drama războiului și de tulburarea persistentă a tragediei.

Dosar: Santa Montefiore, autoare a 20 de romane care s-au bucurat de aprecierea cititorilor din toată lumea

Trecutul dezvăluie legăturile secrete dintre partizani și naziști, dintre țărani și conți și, în centrul tuturor, o femeie seducătoare și misterioasă: mama ei…

Ce spun criticii despre Ultima călătorie

„O realizare poetică.” (Daily Mail)

„Santa Montefiore este o minune.” (Sunday Express)

Vineri, 8 aprilie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge volumul Proiectul Silverview, scris de John le Carré

Cartea este disponibiă la toate chioșcurile de presă la prețul de 29,99 lei!

Julian Lawndsley a renunțat la o carieră foarte promițătoare în lumea finanțelor pentru o viață mai simplă, aceea de librar într-un orășel de pe litoralul englezesc. La numai câteva luni de când și-a intrat în noul rol, un vizitator îi tulbură tihna: Edward, un imigrant polonez care locuiește la Silverview, vila de la marginea orașului, pare să știe o mulțime de lucruri despre familia lui Julian și manifestă un interes bizar pentru funcționarea micii sale afaceri.

Citește un fragment din „Jocul” de John le Carré

Când o scrisoare îi este remisă unui spion de rang înalt din Londra, avertizându-l cu privire la o scurgere periculoasă de informații, ancheta conduce spre acest orășel liniștit de pe malul mării…

Citește un fragment în avanpremieră din „Războiul spionilor” de John le Carré

Proiectul Silverview este povestea hipnotizantă a întâlnirii dintre inocență și experiență, dintre datoria publică și principiile morale per­sonale.

Cu vocea sa inimitabilă, John le Carré, cel mai mare cronicar al epocii noastre, încearcă să răspundă la o întrebare deloc ușoară: ce le datorăm cu adevărat oamenilor pe care-i iubim?

Ce spun criticii despre Proiectul Silverview

„Le Carré a fost considerat unul dintre cei mai buni romancieri de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace. Nu pentru că ar fi «depășit limitele romanului de spionaj», ci pentru că a ridicat nivelul jocului… Sentimentul de ambivalență morală din Proiectul Silverview este calibrat cu o finețe excepțională.“ (The New York Times Book Review)

„În Proiectul Silverview, intriga este trasată cu o iscusință criptică pe gustul celor mai exigenți cititori… Un roman scris cu farmec, o lectură foarte plăcută și un dar binevenit din trecut.“ (The Wall Street Journal)

„Proza de un rafinament exemplar și intriga fascinantă scot în evidență ultimul roman al lui John le Carré, căruia Asociația Autorilor de Romane Polițiste din Statele Unite i-a decernat titlul de Mare Maestru… Este o încununare adecvată a unei cariere remarcabile.“ (Publishers Weekly)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.