LiteraBlog Săptămâna 5–12 ianuarie 2021. Descoperiți titlurile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă din țară!

Săptămâna 5–12 ianuarie 2021. Descoperiți titlurile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă din țară!

În perioada 5–12 ianuarie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajung romanele Iubita comandantului de Pam Jenoff, Dictatura 2.0. În culisele luptei mondiale pentru democrație de William J. Dobson, Jurnalul unei iubiri de Nicholas Sparks.

Marți, 5 ianuarie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Iubita comandantului, scrisă de Pam Jenoff

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29.99 lei.

Apărută la Editura Litera, în colecția Blue Moon, cartea Iubita comandantului spune povestea Emmei Bau, o tânără de 19 ani a cărei viață se schimbă radical atunci când tancurile naziste invadează Polonia.

Emma Bau e măritată de doar trei săptămâni atunci când tancurile naziste invadează Polonia. Câteva zile mai târziu, soțul Emmei e silit să plece ca să lupte în clandestinitate pentru rezistență, iar Emma rămâne prizonieră în ghetou. În puterea nopții, prietenii din rezistență o ajută să evadeze și o duc la Cracovia, unde i se fabrică o nouă identitate, aceea a tinerei ariene Anna Lipowski.

Situația deja precară a Emmei se complică după ce eroina îi este prezentată comandantului Richwalder, un înalt oficial al regimului nazist, care o angajează drept asistenta sa personală. Pe măsură ce atrocitățile războiului se intensifică, Emma trebuie să facă alegeri de necrezut, care o vor sili să riște nu numai viața dublă pe care o trăiește, ci și viețile celor dragi ei.

Ce spun criticii despre cartea Iubita comandantului, apărută la Editura Litera

„Un portret grăitor al oamenilor împinși în vâltoarea unor situații fără ieșire.“ (Booklist)

„O poveste captivantă… Nu m-am putut opri din citit.“ (Young Lawyer/The Legal Intelligencer)

„Un etalon de simplitate și claritate… Cartea aceasta e un strălucit model de ficțiune istorică.” (Publishers Weekly)

Iubita comandantului a reușit să mă miște așa cum puține alte cărți au făcut-o în ultimul timp.“ (Historical Romance Writers)

„O poveste nespus de mișcătoare… Scrisă într-adevăr minunat.“ (Once Upon a Romance)

Luni, 11 ianuarie 2020, la toate chioșcurile de presă din România apare cartea Dictatura 2.0. În culisele luptei mondiale pentru democrație,scrisă de William J. Dobson

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 24.99 lei.

Apărută la Editura Litera, în colecția CPT, cartea Dictatura 2.0,scrisă de apreciatul jurnalist William J. Dobson, dezvăluie mecanismul interior al regimurilor autoritare.

În întreaga lume se poartă un război între dictatori și cei care se ridică împotriva lor. Prin intermediul unor reportaje originale și al unor analize strălucite, jurnalistul ne duce în spatele liniilor acestei bătălii pentru viitorul libertății.

Regimurile autoritare actuale, după cum arată Dobson, nu seamănă prea mult cu autocrațiile secolului XX sau cu anacronicul regim nord-coreean. Un număr crescând de țări conduse de dictatori și președinți pe viață nu au întărit statul polițienesc, nici nu s-au izolat de lume. În schimb, și-au adaptat cu inteligență guvernarea, plănuind să profite la maximum de pe urma sistemului global. Iranul are partide de opoziție și alegeri. Cetățenii ruși au libertatea de a călători. În China, piața liberă a înlocuit planurile cincinale. Forța brută a lăsat locul mijloacelor tehnocrate de control. Dar oamenii continuă să nu fie liberi.

Pe măsură ce dictatorii au devenit mai abili, la fel s-a întâmplat și cu cei care li se opun. Milionari, filantropi, academicieni, bloggeri, ONG-uri, consultanți și grupuri studențești au capacitatea de a-și transmite într-o clipă mesajul în întreaga lume. Dovedind o uimitoare cunoaștere a scenei mondiale, Dobson ne prezintă acest joc de-a șoarecele și pisica cu miză uriașă și ne arată modul în care fiecare tabără își perfecționează strategiile pentru războiul care ne va defini epoca.

Ce spun criticii despre cartea Dictatura 2.0. În culisele luptei mondiale pentru democrație,apărută la Editura Litera

„O perspectivă esențială asupra unei lupte cruciale… Dobson este acel rar gânditor care combină darul povestirii cu înțelegerea mecanismelor lumii.“ (Fareed Zakaria)

Marți, 12 ianuarie 2020, la toate chioșcurile de presă din țară apare cartea Jurnalul unei iubiri, scrisă de Nicholas Sparks

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29.99 lei.

Apărută la Editura Litera, în colecția Blue Moon, cartea Jurnalul unei iubiri este mărturia unei iubiri care ține o viață.

Se întâmplă uneori să apară câte un roman care ne captivează într-atât, încât devine mai mult decât o poveste – devine o experiență de care ne vom aminti mereu. Jurnalul unei iubiri este o astfel de carte, o adevărată sărbătoare a pasiunii care nu este limitată nici de timp, nici de vârstă, o poveste care ne face să zâmbim și ne mișcă până la lacrimi, dându-ne din nou încredere în dragostea adevărată…

Ajuns la 31 de ani, Noah Calhoun se întoarce după cel de-al Doilea Război Mondial în orășelul lui natal de pe coasta Carolinei de Nord, bântuit de amintirea fetei pe care a pierdut-o cu mai bine de zece ani în urmă. La 29 de ani, Allie Nelson este o tânără din înalta societate pe cale să se mărite cu un avocat bogat, dar nu-și poate lua gândul de la băiatul care i-a furat inima. Așa începe o poveste de dragoste atât de profundă și de statornică, încât poate transforma tragedia în triumf și poate chiar să facă o minune.

Ce spun criticii despre cartea Jurnalul unei iubiri, apărută la Editura Litera

„O carte de citit într-o noapte… Sparks are puterea autentică de a crea emoții. Dacă vreți să fiți mișcați până la lacrimi, Jurnalul unei iubiri este cartea potrivită.“ (USA Today)

„Această poveste încântătoare despre o dragoste pierdută și regăsită… rezonează cu o vibrație emoțională care îi va încânta pe cititori.“ (Bookshelf)

*Titlurile din articol pot fi achiziționate la toate chioșcurile de presă din țară la un preț special. Aceste cărți sunt disponibile și pe Litera.ro. Vezi care sunt promoțiile!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.