LiteraBlog Săptămâna 6-12 septembrie 2021. Noutăți Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

Săptămâna 6-12 septembrie 2021. Noutăți Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

În săptămâna 6-12 septembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajung volumele: Memoriile lui Sherlock Holmes de Arthur Conan Doyle, Somerset de Leila Meacham și Suflete în furtună de Mia Sheridan.

Luni, 6 septembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Memoriile lui Sherlock Holmes, scrisă de Sir Arthur Conan Doyle

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 24,99 lei!

Memoriile lui Sherlock Holmes este a doua colecție de povestiri polițiste scrise de Sir Arthur Conan Doyle și reunește unsprezece dintre cele mai faimoase cazuri ale legendarului detectiv. Printre povestirile din volum se numără celebrele „Fir-de-Argint“, „Funcționarul comercial“, „Ritualul Musgrave“, „Interpretul grec“ și „Tratatul naval“. Ingenioasele scenarii, plasate în decorul Angliei de la sfârșitul epocii victoriene, sunt relatate de doctorul Watson, tovarăș credincios al lui Sherlock Holmes.

Cu ochiul său ager, vestitul detectiv observă detaliile esențiale și se concentrează asupra lor, reușind, cu inteligența lui ascuțită și remarcabila sa putere de deducție, să rezolve o serie de cazuri ce par imposibile. Puține personaje din literatura engleză au rămas atât de bine întipărite în memoria publicului larg precum Sherlock Holmes și doctorul Watson. Cei doi protagoniști au depășit granița literaturii și au devenit repere universale ale deducției logice, în căutarea adevărului.

Ce spun criticii despre Memoriile lui Sherlock Holmes

Sherlock Holmes este singurul detectiv din lume care acordă consultanță gratuită. Banii și prestigiul nu îl interesează, ci șansa de a-și flexa mușchii intelectuali și de a-și exersa metoda unică de deducție. Urmărindu-l de-a lungul  unei serii de situații complicate, veți avea ocazia să observați o minte remarcabilă la lucru și să vă adânciți în lumea răufăcătorilor din Londra.” (The Guardian)

Marți, 7 septembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Somerset de Leila Meacham

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei!

În Somerset, a cărui acțiune se desfășoară înaintea perioadei acoperite de romanul Trandafiri, Leila Meacham urmărește destinul a trei familii – Toliver, Warwick și DuMont –, surprinzând cu minuție fiecare aspect al migrației către Texas, al sclavagismului și al Războiului Civil American. Silas Toliver și Jeremy Warwick, prieteni foarte buni, fiii mai tineri ai unor bogați proprietari de plantații, se pregătesc să părăsească ținutul Carolinei de Sud, mânați de perspectiva unei vieți mai bune pe tărâmul făgăduinței.

Dar, printr-un concurs de împrejurări, Silas este silit să se însoare cu Jessica Wyndham, fiica unuia dintre cei mai înstăriți plantatori din zonă, o ființă îndărătnică, susținătoare ferventă a mișcării aboliționiste, hotărâtă să-și impună voința cu orice preț.

Cu talentul său bine cunoscut, Leila Meacham, autoare a numeroase bestselleruri, construiește o nouă narațiune despre familie, iubire, tragism și pierdere, dar și despre năzuințe și despre sacrificiul pe care oamenii sunt pregătiți să îl facă pentru a-și împlini visul.

Joi, 9 septembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Suflete în furtună, scrisă de Mia Sheridan

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei!

Dane a fost pentru ea primul bărbat pe care l-a sărutat și singurul pe care l-a iubit vreodată ‒ însă căsnicia lor s-a stins înainte chiar de a începe cu adevărat, lăsând răni profunde și dureri neplânse. Acum, Audra a reușit să își croiască o viață tihnită și retrasă, ocupându-se de o florărie în care și-a pus tot sufletul și tot talentul. Situația se schimbă însă când Dane intră din nou, în mod neașteptat, în viața ei, la fel de fermecător ca întotdeauna și încă reușind să o tulbure mai mult decât a făcut-o vreodată cineva. Va reuși să se încreadă din nou în el, mai ales când de asta ar putea depinde propria… viață?

Când Dane se oferă se piloteze propriul avion pentru a o duce pe fosta soție din California în Colorado și a îndrepta o nedreptate a cărei victimă fusese chiar Audra, nu s-a gândit nici o clipă la groaznica întorsătură pe care o vor lua lucrurile și la pericolele pe care le vor avea de înfruntat împreună.

Avionul lor se prăbușește însă într-o zonă muntoasă izolată înzăpezită, astfel că cei doi se văd nevoiți să se bazeze doar pe propriile forțe ‒ și unul pe altul. Oare această a doua mare încercare prin care trec Dane și Audra le va aduce sfârșitul sau le va salva sufletul ‒ și iubirea?

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.