LiteraBlog Săptămâna 8 – 14 martie 2021. Nu ratați titlurile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă din țară!

Săptămâna 8 – 14 martie 2021. Nu ratați titlurile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă din țară!

În perioada 8 – 14 martie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajung romanele Arhitectul parizian de Charles Belfoure, Dragă John de Nicholas Sparks, Cartea înțelegerii de Osho, Bridgerton de Julia Quinn, Lasă lumea în urmă de Rumaan Alam.

Luni, 8 martie 2021, la toate chioșcurile de presă apare romanul Arhitectul parizian, scrisă de Charles Belfoure

Apărută la Editura Litera în colecția Carte pentru toți, Arhitectul parizian ne invită să reflectăm la ceea ce ne datorăm unii altora și la cât de departe suntem dispuși să mergem pentru a face ceea ce e corect.

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 24,99 lei.

Despre Arhitectul parizian de Charles Belfoure

Paris, 1942. Tânărul și talentatul arhitect Lucien Bernard acceptă o comandă care îi poate aduce o mare sumă de bani, dar care riscă să-l trimită la moarte. Misiunea lui este să proiecteze o ascunzătoare pentru un evreu bogat, un spațiu atât de puțin vizibil, încât nici chiar cel mai hotărât ofițer german să nu-l găsească.

Lucien are mare nevoie de bani, iar posibilitatea de a-i păcăli pe naziștii care au ocupat Parisul, orașul său iubit, este o provocare căreia nu-i poate rezista. Dar, atunci când o familie de evrei dintr-una dintre ascunzătorile sale sfârșește tragic, problema creării acestora devine o chestiune personală.

Ce spun criticii despre Arhitectul parizian

„Personajele lui Belfoure sunt bine conturate și complexe. Emoția, eroismul și arta se amestecă în acest roman tulburător și captivant.” (Publishers Weekly)

„Belfoure scrie ca un viitor Ken Follett.” (Booklist)

Marți, 9 martie 2021, la toate chioșcurile de presă apare cartea Dragă John, scrisă de Nicholas Sparks

Apărută la Editura Litera în colecția Blue Moon, cartea spune povestea lui John, un militar a cărui viață se schimbă o dată cu tragicul eveniment de la 11 septembrie 2001.

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei.

Despre Dragă John

Iute la mânie și având o fire rebelă, John a părăsit devreme liceul și s-a înrolat în armată, pentru că nu știa ce altceva să facă în viață. Dar o întâlnește pe fata visurilor lui, Savannah, iar atracția inițială dintre cei doi se transformă în iubire adevărată. Savannah îl așteaptă pe John să termine stagiul militar, iar John abia așteaptă să-și întemeieze o familie cu femeia care i-a răpit inima. Are loc însă tragicul eveniment de la 11 septembrie 2001, care schimbă totul. John simte că este de datoria lui să plece din nou în armată, dar în acest timp Savannah se îndrăgostește de alt bărbat.

Citește și: Bestsellerul săptămânii la Editura Litera: „Respirație în doi“ de Nicholas Sparks

Dragă John, așa începe scrisoarea pe care o primește el, iar aceste două cuvinte îi frâng inima și schimbă viețile celor doi protagoniști pentru totdeauna. La întoarcerea acasă, John trebuie să se împace cu faptul că Savannah, măritată acum cu altcineva, este încă iubirea vieții lui, dar și cu faptul că are de luat o hotărâre extrem de dificilă.

Ce spun criticii despre Dragă John de Nicholas Sparks

„Pentru Sparks, subiectele dificile din viața de zi cu zi rămân o sursă importantă de inspirație, pe care se sprijină elementele poveștii: dorul inocent și soarta potrivnică.” (Washington Post Book World)

„Sparks nu se dezminte (…) este o odă adusă curajului și spiritului de sacrificiu al soldaților.” (Booklist)

Miercuri, 10 martie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară apare Cartea înțelegerii de Osho

Apărută la Editura Litera în colecția Introspectiv, Cartea înțelegerii își ajută cititorii să descopere sensul propriei vieți, în funcție de individualitatea sa unică.

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei.

Despre Cartea înțelegerii

A înţelege într-un fel sau altul lumea din jurul nostru şi pe noi înşine, a-i da un sens coerent ne ajută să trăim fericiţi şi împăcaţi şi să ne organizăm viaţa. Sensul acesta nu este însă general valabil, ci trebuie descoperit de fiecare dintre noi printr-o călătorie înspre propriul sine. Osho trasează jaloanele acestui drum interior, arătându-ne cum să ne eliberăm de condiţionările sociale, de ceea ce am fost învăţaţi să credem şi să facem, şi cum să ne regăsim sinele autentic.

De fapt, mintea noastră este plină de gânduri şi de voci care nu ne aparţin – vocile celor care toată viaţa ne-au arătat cum e mai bine şi care au susţinut aproape întotdeauna credinţa în dauna îndoielii, siguranţa apartenenţei la un grup în dauna aventurii individuale. Asta au făcut familia, religia, societatea.

Orice colectiv, ne spune Osho, are o minte, însă nu şi un suflet. Iar sinele nostru, irepetabil, este tocmai sufletul, care nu poate fi decât individual. Ca să ne eliberăm de ideile generale şi de comportamentele sădite în noi încă din copilărie, Osho ne propune o viziune integratoare: fiecare din noi e o fiinţă deplină, făcută şi din ţărână, şi din spirit, şi din cunoaştere, şi din îndoială. Calea către iluminare trece prin această completă acceptare de sine şi respingere a oricăror convenţii. Ea este primul pas către conştienţă, către înţelegerea autentică a lumii şi a propriei persoane ca parte din lume.

Joi, 11 martie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară apare bestsellerul Bridgerton, scris de Julia Quinn

Apărută la Editura Litera în colecția Moon Light, Bridgerton surprinde povestea de dragoste dintre Simon Basset și Daphne Bridgerton.

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la prețul: 49,90 lei.

Despre Bridgerton

Fără îndoială, Simon Basset este pe cale să o ceară în căsătorie pe sora celui mai bun prieten – frumoasa Daphne Bridgerton, care nu mai are mult până să fie considerată fată bătrână. Dar cei doi știu cum stă treaba de fapt: au făcut un pact ca să le păcălească pe mamele din înalta societate, care se dau peste cap să-l însoare pe Simon cu vreuna dintre fiicele lor. În ceea ce o privește pe Daphne, ea își propune să atragă un pretendent bogat, dacă pare că este curtată de un duce.

Citește și: Zece lucruri care ne plac la seria „Bridgerton”

Vals după vals pe la balurile din sezonul londonez, Daphne și Simon încep să uite că se prefac a fi logodiți. Poate că de vină este zâmbetul lui ștrengăresc sau privirea lui arzătoare când se uită la ea, Daphne nu știe exact, dar simte că se îndrăgostește cu adevărat de frumosul și elegantul duce. Iar acum trebuie să facă tot posibilul să-l convingă și pe el că planul lor merită schimbat pe ici pe colo, pentru că nimic nu este mai prețios decât dragostea împărtășită.

Ce spun criticii despre Bridgerton de Julia Quinn

„Eu și ducele ne bucură cu umorul și dialogurile antrenante marca Julia Quinn, dar, în profunzime, sub pojghița de farmec din perioada Regenței, se ascunde un filon serios, care explorează impactul traumelor din copilărie și puterea vindecătoare a dragostei.“ (Lois Faye Dyer)

Vineri, 12 martie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară apare bestsellerul Lasă lumea în urmă, scris de Rumaan Alam

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la prețul: 49,90 lei.

Apărută la Editura Litera, în colecția Buzz Books, Lasă lumea în urmă spune povestea unor necunoscuți forțați de circumstanțe să petreacă împreună câteva zile.

Despre Lasă lumea în urmă

Amanda și Clay pleacă în vacanță împreună cu copiii lor, departe de agitația din New York, într-un colț îndepărtat din Long Island, unde urmează să stea într-o casă luxoasă, închiriată pentru o săptămână. În prima zi, adulții cumpără cantități enorme de mâncare, dulciuri și băuturi scumpe și profită din plin de piscină.

Copiii stau cu ochii lipiți de televizor și de telefoane. Noaptea, însă, paradisul lor se destramă odată cu bătăile în ușă ale unui cuplu în vârstă, de culoare: Ruth și G.H., proprietarii casei, pe care nu-i întâlniseră niciodată personal, aduc vestea că în New York a avut loc o pană de curent, care a lăsat orașul în beznă. În împrejurări tot mai alarmante, cele două familii sunt puse la încercare: Câtă încredere să aibă unii în alții? Este casa de vacanță, izolată de civilizație, un loc în care să se simtă în siguranță? Și, în definitiv, ce s-a întâmplat în lumea de afară, pe care au vrut să o lase în urmă?

Citește și: Top cărți Litera pentru lista ta de lectură în 2021

Rumaan Alam scrie un roman provocator și plin de suspans despre complexitatea misiunii de părinte, despre rasă și clase sociale, despre relevanța unor principii și valori în situații de criză extremă.

Ce spun criticii despre Lasă lumea în urmă de Rumaan Alam

„Cea mai bună carte pe care o puteți citi în acest moment… O cursă teribilă perfect construită și, în același timp, un roman de idei, Lasă lumea în urmă combină tehnica narativă iscusită, o perspectivă nemiloasă asupra culturii consumeriste și câteva momente cu adevărat șocante… O lectură excepțională care vă va urmări multă vreme după ce veți parcurge în goană ultimele pagini.“ (USA Today)

„Atât de inteligent și atât de subtil, încât atrage cititorul într-o falsă impresie de siguranță și stăpânire a situației… Inițial, cartea pare să fie despre căsătorie și familia modernă, priorități și alegeri, despre felul în care se măsoară succesul în secolul XXI – atâta tot. Dar este mult mai mult de atât… Perfect sincronizat cu incertitudinea lumii în care trăim.“ (Library Journal)

*Aceste titluri pot fi achiziționate la toate chioșcurile de presă din țară la un preț special. Cărțile sunt disponibile și pe Litera.ro. Vezi care sunt promoțiile!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.