LiteraBlog Târgul de carte Litera Mică: descoperă noi recomandări de lectură pentru cei mici

Târgul de carte Litera Mică: descoperă noi recomandări de lectură pentru cei mici

Târgul de carte Litera Mică este în plină desfășurare pe Litera.ro. Până pe 15 martie, reducerile de până la 80% la cărțile pentru copii vor aduce pe rafturile micilor cititori cele mai bune titluri din colecția Litera Mică: atât noutăți, cât și povești îndrăgite deja.

În zilele târgului, pe Litera.ro pot fi descoperite: lecturi recomandate părinților, pentru susținerea acestora în crearea unei copilării armonioase și firești a copiilor lor, și recomandări de lectură pentru copii – o colecție vastă de cărți cu personaje preferate, alături de care se pot aventura în joacă și descoperiri.

Pentru a face și mai frumoasă călătoria pe tărâmul poveștilor „Litera mică“, i-am întrebat pe câțiva cititori experimentați despre lecturile lor preferate și despre superputerea pe care o au datorită lecturii:

Cred că superputerea mea, care este comună cu a tuturor adolescenților, este că noi avem o voce pe care o putem folosi liber, pentru a declanșa niște schimbări majore, cum ar fi regulamentul școlar, sau minore, cum ar fi un club de carte, pentru a-i îndemna pe copii să citească cât mai mult. Pentru că sunt fată, mă inspir din povești de viață ale altor fete și femei, de aceea citesc „Povești de seară pentru fete rebele“, în care eroinele minunate și-au folosit vocea pentru a ne face nouă viața mai ușoară și pentru ca noi să ne putem exprima liber și în siguranță.“ (Eliza)

Superputerea pe care aș vrea să o am este să creez un personaj care să fie năzdrăvan și să fie cunoscut de toți copiii din lume. Știți cine a mai făcut asta? Astrid Lindgren, care a trăit 95 de ani în Suedia. Ea a scris «Pippi Șosețica». Dacă nu v-ați găsit încă superputerea, vă recomand să citiți „Povești de seară pentru fete rebele“, sigur vă găsiți superputerea în cele 100 de povești. Iar dacă ești băiat, poți să citești „Povești pentru băieți care au curajul să fie altfel“. Vă urez o lectură frumoasă!“ (Iris)

Eu sunt Ștefan. Superputerea mea este că, deși unele lucruri mă sperie, încerc să le fac și le reușesc. Spre exemplu, poate mi-e frică să mă dau pe anumite rampe cu trotineta, dar totuși încerc până le reușesc. Sau de exemplu am un examen opțional la engleză și, deși am avut emoții, m-am dus și l-am făcut. Mi se pare important să încerci până reușești, chiar dacă nu pare ușor.“ (Ștefan)

Ștefan recomandă spre lectură Volumul 2 al cărții Povești pentru băieți care au curajul să fie altfel, de Ben Brooks.

Aventurează-te pe litera.ro și descoperă-ți superputerea!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.