LiteraBlog Teaser #CuVoceTare S1E3. Ioana Bâldea Constantinescu în dialog cu Cosmin Dragomir

Teaser #CuVoceTare S1E3. Ioana Bâldea Constantinescu în dialog cu Cosmin Dragomir

Cosmin Dragomir este jurnalist cu aplecare spre zacuscă, sarmale, istorie culinară, detaliu antropolgic tăvălit prin miere și așezat pe rafturi din cămări domnești sau prin colțuri dichisite din apartamentele contemporane de bloc, în care conceptul de cămară lipsește cu totul. E autorul volumului Curatorul de zacusă și co-autor, alături de Adriana Sohodoleanu, al proiectului de inventariere și atentă analiză a deserturilor care se perindă prin istoria românească mai mult sau mai puțin recentă.

Cosmin crede în deschiderea de a călători pe urmele unui gust, în faptul că ne certăm degeaba pe marginea cuvântului autentic, în bucătărie, și în descoperire perpetuă ca mod de viață gastronomic. Nu suportă clișeul cu mâncarea în care trebuie să pui suflet. El crede că trebuie să pui… sare.

Joi, 13 aprilie, chiar înainte de Paști, vă invităm să urmăriți în premieră de la ora 19.00,  o discuție despre bucătăria românească și despre identitatea noastră națională condimentată cu anecdotică savuroasă, cu umor și cu ramificații spre gastronomiile lumii.

#CuVoceTare e un produs al Editurii Litera, moderat de jurnalista Ioana Bâldea Constantinescu, disponibil pe blogul Editurii, pe Facebook Litera, precum și pe Youtube, Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, RSS.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.