LiteraBlog Titluri Litera disponibile la chioșcurile de presă din țară în săptămâna 3 – 9 mai 2021

Titluri Litera disponibile la chioșcurile de presă din țară în săptămâna 3 – 9 mai 2021

În perioada 3 – 9 mai 2021, la toate chioșcurile de presă apar titlurile: Viața și visele lui Suhanov de Olga Grushin, Soția diplomatului de Pam Jenoff și Secrete întunecate de Lisa Jewell.

Luni, 3 mai 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Viața și visele lui Suhanov, scrisăde Olga Grushin

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 24.99 lei

Apărută la Editura Litera în colecția „Carte pentru toți”, volumul spune povestea lui Suhanov, un bărbat care, la cincizeci și șase de ani, își contemplă realizările.

Este redactorul-șef al unei reviste de artă, căsătorit cu dragostea vieții lui, are un apartament de lux și un raft de cărți publicate. În seara unui eveniment de ținută, o jurnalistă îl acuză de ipocrizie, părere împărtășită de propria fiică. Soția pleacă fără să-l anunțe, lăsându-l fără mașina de lux cu șofer angajat. Iar la ieșire, se întâlnește cu un vechi cunoscut din viața lăsată în urmă cu mulți ani înainte. La redacție, se vede depășit de istorie, anchilozat în militantismul hrușciovian, incapabil să se adapteze la glasnost și perestroika.

Toate acestea declanșează în Suhanov o trezire a conștiinței, manifestată prin suprapunerea amintirilor peste prezent, a visului peste realitate, a delirului peste tot mai firavele stări de luciditate. Care este adevărul despre moartea tatălui său? Care a fost momentul în care și-a schimbat crezul și vocația artistică pe un trai confortabil și ascensiune socială? Viața din visele lui Suhanov este un roman politic, un roman despre prietenie și morală, despre artă, dar și un mare roman de dragoste.

Iată un roman contemporan atât de bun, încât am simțit nevoia să cumpăr zece exemplare și să le trimit prietenilor… Cu ecouri din Nabokov și Bulgakov, este un strălucit debut în ficțiune, o carte care ne reamintește ce contribuție superbă a avut și încă are tradiția rusă la arta literară, în comparație cu propriul nostru univers literar arid, aflat în cădere liberă. (The Independent)

Marți, 4 mai 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Soția diplomatului, scrisă de Pam Jenoff

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29.99 lei

Apărută la Editura Litera în colecția Blue Moon, Soția diplomatului este o poveste despre supraviețuire, iubire și eroism, care dovedește imensa putere și rezistență a femeilor. Continuare a acțiunii din romanul Iubita comandantului, volumul descrie o perioadă de mari tulburări și schimbări.

Cum am avut norocul să ajung aici, să fiu în viață, când atât de mulți alții nu mai sunt? Ar fi trebuit să mor… Dar iată-mă aici.

1945. Supraviețuitoare a brutalității unui lagăr de prizonieri nazist, Marta Nederman are șansa de a scăpa cu viață. În procesul ei de vindecare după traumele suferite, îl întâlnește pe Paul, un soldat american care îi dă speranța unui viitor mai fericit. Dar planurile lor de a se întâlni la Londra sunt distruse când avionul lui Paul se prăbușește.

Îndurerată și însărcinată, Marta se căsătorește cu Simon, un diplomat britanic care are grijă de ea, și întrezărește bucuria pe care o pot aduce o casă și o familie. Dar fericirea ei este amenințată când află că un spion comunist a infiltrat serviciile de informații britanice și că singura persoană care poate scoate la lumină trădătorul este legată de trecutul ei.

Ce spun criticii despre Soția diplomatului

„Fanii romanelor istorice se vor bucura de o carte frumoasă.“ (Publishers Weekly)

„… bine construit, nu-l poți lăsa din mână.“ (Birmingham Jewish Weekly)

„… poveste intensă și profundă despre loialitate, datorie și trădare.“ (Good Book Guide)

Vineri, 7 mai 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Secrete întunecate, scrisă de Lisa Jewell

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29.99 lei

Apărută la Editura Litera în colecția „Buzz Books”, cartea spune povestea lui Libby Jones, o tânără care intră în posesia unei moșteniri valoroase și neașteptate, la împlinirea vârstei de doăzeci și șase de ani.

Casa londoneză pe care o moștenește, cu aspectul ei sinistru, urmează să-i dezvăluie propria poveste învăluită în mister.

În același timp, la mii de kilometri depărtare, în Franța, Lucy, o mamă fără adăpost cu doi copii, primește pe telefon o alertă: „Bebelușul a împlinit douăzeci și cinci de ani“. Acesta este semnalul că, indiferent de mijloace și de prețul plătit, trebuie să revină la Londra.

O voce care se identifică, pas cu pas, pe parcurs, povestește coșmarul prin care trec membrii unei familii, dar mai ales copiii, atunci când în viața și în casa lor se instalează un grup de personaje bizare, cu intenții malefice. Supraviețuirea lor are o singură miză: salvarea bebelușului care vine pe lume în mijlocul ororilor ce se petrec în somptuoasa casă ferecată.

Numită de revista People „maestra suspansului“, Lisa Jewell ne prezintă în noul ei roman povestea plină de răsturnări de situație a trei familii ale căror destine se întrepătrund și care trăiesc într-o casă plină de cele mai întunecate secrete.

Ce spun criticii despre Secrete întunecate

„Puțini autori de romane psihologice și de suspans creează intrigi atât de alerte și de dure; și mai puțini își populează poveștile cu personaje atât de umane și de complexe. Romanul Secrete întunecate al Lisei Jewell strălucește ca o lamă de cuțit și taie chiar mai adânc.“  (A.J. Finn)

„Absolut strălucit. Personaje puternic caracterizate, punere în scenă fascinantă și apăsătoare și un deznodământ spectaculos. Jewell scrie întotdeauna bine, dar cartea aceasta este de un nivel superior.“  (Sarah Pinborough)

„Consistent, întunecat și plin de răsturnări de situație complicate, acest roman captivant combină o saga de familie și un noir domestic, cu un strălucit efect înfricoșător.“ (Ruth Ware)

*Aceste titluri pot fi achiziționate la toate chioșcurile de presă din țară la un preț special. Cărțile sunt disponibile și pe Litera.ro. Vezi care sunt promoțiile!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.