LiteraBlog Top 10 cele mai citite cărți Litera în februarie 2021

Top 10 cele mai citite cărți Litera în februarie 2021

Apeirogon de Colum McCann, Cele patru vânturi de Kristin Hannah, Îndoiala de Ashley Audrain sunt preferatele cititorilor în luna februarie 2021 pe Litera.ro.

Descoperă care sunt top 10 cele mai comandate cărți Litera din această lună și notează-ți titlurile pe lista ta de lectură sau direct in wishlist pe litera.ro:

Apeirogon de Colum McCann

Rami Elhanan și Bassam Aramin trăiesc aproape unul de celălalt – și totuși sunt complet diferiți. Rami e israelian. Bassam e palestinian. Plăcuța de înmatriculare a lui Rami e galbenă. Plăcuța de înmatriculare a lui Bassam e verde. Rami face cincisprezece minute cu mașina până în Cisiordania. Același drum îi ia lui Bassam o oră și jumătate.

Ambii bărbați și-au pierdut fiicele. Fata de treisprezece ani a lui Rami, Smadar, a fost ucisă într-un atentat sinucigaș în timp ce se ducea să-și cumpere cărți împreună cu prietenele ei. Fiica lui Bassam, Abir, în vârstă de zece ani, a fost ucisă cu un glonț de cauciuc de un membru al poliției de frontieră în fața școlii. În buzunar avea o brățară de dropsuri pe care nu apucase să le mănânce.

Rami și Bassam au fost crescuți să se urască unul pe celălalt. Și totuși devin cei mai buni prieteni.

În acest roman epic – numit după un poligon cu un număr de laturi infinit numărabil –, Colum McCann străbate secole și continente, realizând o țesătură în care timpul, arta, istoria, natura și politica alcătuiesc o tapiserie de prietenie, dragoste, pierdere și apartenență. Muzical, plin de forță, delicat și ambițios, Apeirogon este romanul vremurilor noastre.

CE SPUN CRITICII DESPRE ROMANUL APEIROGON DE COLUM MCCANN

Booklist„McCann face o echilibristică perfectă între viață și artă; scriind cu un lirism și o empatie extraordinare, surprinde modul în care se propagă atât efectele provocate de violență și durere, cât și frumusețea și puterea miraculoasă a prieteniei și a iubirii, a curajului și a adevărului.“ 

Independent„Un apeirogon este un poligon cu un număr infinit de laturi – iar cartea transcendentă a lui Colum McCann este plină de sute de segmente emoționale care îndeamnă la reflecție. McCann transformă aceste realități crude în ficțiune captivantă, și o face cu o imensă forță poetică.“ 

San Francisco Chronicle„Orbitor… hipnotic… sfâșietor și fascinant… Pe lângă strălucirea caleidoscopică a narațiunii, aceasta este și o poveste profund umană.“ 

Alege inspirat cu recomandarea zilei Litera & Digi24: O carte pe zi:

Cele patru vânturi de Kristin Hannah

Apărut la Editura Litera în colecția Blue Moon, Cele patru vânturi este un portret înduioșător al Americii și al visului american, văzute prin ochii unei femei de nezdruncinat, ale cărei curaj și putere de sacrificiu sunt definitorii pentru o întreagă generație.

DESPRE CELE PATRU VÂNTURI DE KRISTIN HANNAH

Texas, 1934. Milioane de oameni sunt șomeri, iar seceta a devastat Marile Câmpii americane. Fermierii se luptă să-și păstreze pământurile și gospodăriile în timp ce recoltele se pierd, apa e tot mai puțină, iar praful amenință să-i îngroape cu totul. Una dintre cele mai negre perioade ale recesiunii economice din anii ’30, perioada furtunilor de nisip, s-a abătut nemiloasă asupra oamenilor.

Află mai multe despre celebra autoare de bestselleluri în: Dosarul de autor Kristin Hannah

În aceste vremuri nesigure și periculoase, Elsa Martinelli trebuie să aleagă dacă rămâne să lupte pentru pământul iubit sau pleacă în căutarea unei vieți mai bune în California. Cele patru vânturi este un portret înduioșător al Americii și al visului american, văzute prin ochii unei femei de nezdruncinat, ale cărei curaj și putere de sacrificiu sunt definitorii pentru o întreagă generație.

CE SPUN CRITICII DESPRE CELE PATRU VÂNTURI, CARTE ÎN CURS DE APARIȚIE LA EDITURA LITERA

„Inima de mamă, atinsă de aceeași secetă care ucide totul în jur, are curajul să traverseze deșertul și să înfrunte foametea pentru a-și salva copiii, mânată doar de forța ei lăuntrică. Un roman extrem de realist, care subliniază valoarea și esența delicată a Naturii înseși.“ (Delia Owens)

Îndoiala de Ashley Audrain

Blythe Connor este hotărâtă să fie o mamă bună și iubitoare pentru fiica ei, Violet, o mamă așa cum ea nu a avut niciodată. Dar încă din primele luni, haotice și istovitoare, de după naștere, Blythe nu reușește să găsească acea legătură specială pe care visase să o aibă cu fiica ei. Cu timpul, devine tot mai convinsă că e ceva în neregulă cu Violet. Sau să fie totul doar în mintea lui Blythe? Soțul ei, Fox, îi spune că exagerează. Și, cu cât Fox îi respinge mai mult temerile, cu atât Blythe se îndoiește mai mult de propria luciditate.

O dramă psihologică intensă, captivantă, despre întemeierea și destrămarea unei familii.

Ani mai târziu, când devine mamă pentru a doua oară, Blythe cunoaște în sfârșit, alături de băiețelul lor Sam, legătura profundă, unică dintre o mamă și copilul ei. Până și Violet pare să-și iubească frățiorul. Dar, în momentul când viața, așa cum o știau până atunci, se schimbă iremediabil de la o clipă la alta, criza devastatoare o silește pe Blythe să înfrunte adevărul.

CE SPUN CRITICII DESPRE ROMANUL ÎNDOIALA DE ASHLEY AUDRAIN

Îndoiala de Ashley Audrain nu este doar un roman captivant, care se citește pe nerăsuflate, ci și o perspectivă profund provocatoare și curajoasă asupra maternității. Iar, ca stil, este una dintre cele mai frumoase proze ale anului.“ (Aimee Molloy, autoarea bestsellerului O mamă perfectă)

„O carte poetică, dinamică, ce m-a făcut să tresar și de groază, dar și pentru că m-am regăsit în paginile ei. Am citit romanul dintr-o suflare și nu mi l-am putut scoate din minte zile întregi după aceea. O apariție de neratat.“ (Lisa Jewell, autoarea bestsellerului O viață regăsită)

„Ashley Audrain, autoarea romanului Îndoiala, este o scriitoare sofisticată, convingătoare, iar cartea ei îi va satisface cu siguranță pe fanii thrillerelor, dar și pe cei ai dramelor intime de familie.“ (BookPage)

„Thriller captivant, dar și perspectivă intensă și profundă asupra eșecurilor sfâșietoare ale maternității, acest roman va stârni fără îndoială controverse.“ (Booklist)

„Am stat până târziu în noapte să termin romanul profund tulburător al lui Audrain, despre cele mai sumbre probleme ale maternității (și despre o anume intensă ambivalență maternă). Visceral, provocator, obsesiv și cu cea mai naturalistă și mai credibilă descriere a nașterii din câte am citit (sau am scris).“ (Sarah Vaughan, autoarea bestsellerului Anatomia unui scandal)

„Cu proza sa fascinantă și convingerile solide pe care le exprimă, Îndoiala de Ashley Audrain m-a prins încă de la prima pagină. Portretul pătrunzător al maternității m-a neliniștit prin perspectivele pe care le oferă, dar stilul este profund captivant. Am citit dintr-o suflare acest roman de debut – complex, nuanțat și convingător.“ (Karma Brown)

„Extrem de captivant, incitant până la ultima pagină, romanul Îndoiala scrutează miturile maternității, explorând cu măiestrie aspectele în continuă schimbare ale meseriei de părinte, impactul puternic al trecutului asupra prezentului și neliniștea profundă pe care ne-o stârnește incapacitatea noastră de a-i cunoaște cu adevărat chiar și pe cei mai apropiați oameni.“ (Kim Edwards)

Îndoiala este o lectură impresionantă, dură, devastatoare. Audrain explorează cele mai sumbre fațete ale maternității, îndrăznind să pășească pe un teritoriu unde puțini s-au aventurat înaintea ei. Este unul dintre cele mai curajoase și solide romane pe care le veți citi vreodată: fantomele lui mă vor bântui mult timp.“ (Emma Stonex)

„Am citit de curând mult așteptatul roman Îndoiala și pot să spun că m-a dat pe spate. Ce carte incredibilă, actuală și profund captivantă! […] Cred că Ashley a scris un roman magistral, care va reuși ceea ce rareori se întâmplă – să aducă la un loc atât cititorii de ficțiune literară, cât și pe cei de ficțiune comercială, făcându-i să cadă de acord că este o lectură obligatorie pentru oricine.“ (Nita Prose)

„Scris cu un curaj care frizează temeritatea și cu o acuitate psiho-emoțională neobișnuită, Îndoiala de Ashley Audrain este un thriller literar întunecat, de forță, care atrage de la primele pagini și zugrăvește în detaliu una dintre cele mai dificile călătorii ale vieții: aceea de a fi părinte.“ (Bill Clegg)

Alege inspirat cu recomandarea zilei Litera & Digi24: O carte pe zi

OMUL NOSTRU DIN PANAMA, JOHN LE CARRE

Apărută la Editura Litera în colecția Buzz Books, cartea Omul nostru din Panama este o satiră nemiloasă a lumii spionajului, care are acțiunea plasată într-un univers corupt, fără eroi sau onoare, în care inocenții sunt daune colaterale, iar trădarea capătă înfățișarea unei farse tragice.

Fermecător și cu un trecut pe care preferă să-l treacă sub tăcere, Harry Pendel, croitorul celor mai bogați și puternici bărbați din Panama, adoră să spună povești. Dar când misteriosul spion britanic Andrew Osnard – un om cu pofte nestăvilite pentru femei, informații și, mai ales, bani – intră în magazinul său, invențiile fantastice ale lui Harry prind viață.

Înșelându-și prietenii, soția și practic pe el însuși, va țese un complot care îi depășește propria imaginație. Însă când evenimentele încep să scape de sub control, Harry se trezește implicat până peste cap într-un joc de putere internațional pe care nu poate spera să-l câștige vreodată.

CE SPUN CRITICII DESPRE CARTEA OMUL NOSTRU DIN PANAMA, APĂRUTĂ LA EDITURA LITERA

„Un tur de forță în care sunt încălcate aproape toate convențiile romanului clasic de spionaj.“ (The New York Times Book Review)

„Extrem de amuzant… un roman uluitor, foarte bine scris… Un demn succesor al celor mai extraordinare divertismente ale lui Graham Greene.“ (The New York Times)

„De ce este le Carré marele maestru al ficțiunii de spionaj? Cu siguranță, datorită măiestriei de care dă dovadă; el deține un control perfect asupra materialului, ritmului, dialogului, caracterizării.“ (The Baltimore Sun)

„Fascinant… le Carré a scris o altă capodoperă.“ (Los Angeles Times)

De același autor îți recomandăm și romanul Pe serviciul adversarului. Citește un fragment în avanpremieră aici!

ALEEA CU LICURICI, KRISTIN HANNAH

Apărută la Editura Litera în colecția Blue Moon, Aleea cu licurici spune povestea unei prietenii ce durează treizeci de ani.

În vara agitată a anului 1974, Kate Mularkey pare că s-a împăcat cu faptul că viața nu are să-i ofere nimic special. Dar, spre uimi­rea ei, „cea mai grozavă fată din lume“ se mută pe aceeași stradă și vrea să-i fie prietenă. Tully Hart pare să aibă totul: frumusețe, inteligență, ambiție. La prima vedere, cele două fete sunt cât se poate de diferite: Kate, condamnată să fie veșnic o ființă obișnu­ită, cu o familie iubitoare care o umilește în permanență; Tully, plină de strălucire și mister, dar cu un secret care o distruge. Ele fac un pact pentru a fi cele mai bune prietene pe vecie, iar până la sfârșitul verii devin de nedespărțit.

Un roman impresionant despre promisiuni, secrete și trădări, despre dragoste, pierdere și magia prieteniei.

Timp de treizeci de ani, Tully și Kate se sprijină una pe alta, trecând printr-o mulțime de evenimente și stări care le pun la încercare prietenia: gelozie, furie, durere, resentimente. Și cred că au supraviețuit tuturor încercărilor vieții – până când un singur act de trădare le va despărți… și le va supune curajul și prietenia unui test final.

CE SPUN CRITICII DESPRE ALEEA CU LICURICI,CARTE APĂRUTĂ LA EDITURA LITERA

„Romanul lui Kristin Hannah este portretul emoţionant şi realist al unei prietenii complexe şi trainice.“ (Booklist)

„O epopee remarcabilă a prieteniei dintre două fete nedespărțite, care trec împreună printr-o mulțime de peripeții şi de evenimente tragice… o poveste în care fanii vor recunoaște stilul inconfundabil al lui Kristin Hannah.“ (The Seattle Times)

Ascultă recomandarea Laurei Frunză:

APE ADÂNCI, PATRICIA HIGHSMITH

Apărută la Editura Litera în colecția Buzz Books, Ape adânci dezvăluie realitatea teribilă din spatele fațadei idilice a vieții din suburbiile americane.

În orășelul Little Wesley, căsnicia lipsită de iubire a soților Vic și Melinda Van Allen rezistă doar printr-un aranjament precar prin care, pentru a evita neplăcerile unui divorț, Melindei îi este permis să aibă oricâți amanți dorește, câtă vreme nu pleacă de acasă. Astfel, prin livingul familiei Van Allen trec rând pe rând toți amanții Melindei, sub privirea blândului și răbdătorului ei soț. Prietenii privesc insolența Melindei și toleranța lui Vic cu sentimente care variază de la nedumerire la perplexitate, de la amuzament la sinceră revoltă. Cei mai mulți sunt, bineînțeles, de partea soțului umilit. Și rămân de partea lui, chiar atunci când calmul lui Vic își atinge limitele și acesta comite inimaginabilul.

CE SPUN CRITICII DESPRE APE ADÂNCI, ROMAN APĂRUT LA EDITURA LITERA

„O scriitoare care a creat o lume proprie – o lume claustrofobă și irațională, în care pășim de fiecare dată cu sentimentul că suntem noi înșine în pericol… Patricia Highsmith este poeta anxietății.“  (Graham Greene)

„A spune că Patricia Highsmith e scriitoare de thrillere e adevărat, dar nu e întregul adevăr: cărțile ei au o textură stilistică, o profunzime psihologică, o fluență hipnotizantă.“ (Sunday Times)

„O ador pe Highsmith… scrisul ei e o adevărată revelație.“ (Gillian Flynn)

2030: Cum vor afecta și vor remodela viitorul actualele tendințe majore, Mauro Guillén

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29,9 lei.

Apărut la Editura Litera în colecția Kronika, 2030Cum vor afecta și vor remodela viitorul actualele tendințe majore este un ghid remarcabil al schimbărilor care urmează și un exercițiu de „gândire laterală“ care revoluționează felul cum privim schimbările cataclismice (catastrofale vrei să zici? sau dramatice, violente?) și consecințele lor.

DESPRE VOLUMUL 2030: CUM VOR AFECTA ȘI VOR REMODELA VIITORUL ACTUALELE TENDINȚE MAJORE

Lumea se schimbă dramatic în fața ochilor noștri – ești pregătit pen­tru ceea ce urmează? Iată o analiză revelatoare realizată de unul dintre cei mai importanți experți în tendințe globale, care include și o notă despre modul cum pandemia de COVID-19 va amplifica și accelera fiecare schimbare.

Potrivit lui Mauro F. Guillén, singura șansă reală de a înțelege transformările actuale și efectele lor este să gândim lateral, să abordăm problemele creativ și din perspective noi. În loc să ne concentrăm asupra unei singure tendințe – de pildă, schimbările climatice sau ascensiunea regimurilor non-liberale –, autorul ne încurajează să reflectăm la interacțiunea dinamică dintre aceste forțe, care converg într-un punct critic – anul 2030 –, punctul de la care nu mai există cale de întoarcere.

CE SPUN CRITICII DESPRE 2030: CUM VOR AFECTA ȘI VOR REMODELA VIITORUL ACTUALELE TENDINȚE MAJORE, VOLUM APĂRUT LA EDITURA LITERA

„De prea mult timp, modul în care publicul larg înțelege științele sociale a fost dominat de ideile economiștilor și psihologilor. Știm multe despre ce se întâmplă cu dolarul și cu simțurile noastre, dar suntem surprinzător de ignoranți când vine vorba de felul cum structurile sociale transformă lumea din jur. Genialul sociolog Mauro Guillén schimbă acest lucru. Cartea lui, îndrăzneață și provocatoare, ne explică de ce avem mai puțini copii, de ce clasa de mijloc stagnează și de ce noi puteri sunt în ascensiune.“ (Adam Grant, autor al bestsellerului Originalii)

DE CE VISĂM?, ALICE ROBB

În timp ce se afla într-o călătorie de studiu în Peru, jurnalista Alice Robb a ajuns să fie fascinată de visarea lucidă – fenomenul neobișnuit în cadrul căruia o persoană adormită își poate da seama că visează și chiar poate controla experiența visului. Aceste incursiuni pe tărâmul subconștientului i s-au părut misterioase, dar captivante, așa că Alice Robb s-a apucat să se familiarizeze cu știința viselor – și a făcut-o într-un moment extrem de oportun, chiar în perioada când cercetătorii începeau să înțeleagă de ce există visele. Acestea nu sunt doar evenimente întâmplătoare, ci au scopuri clare: ne ajută să învățăm și chiar să ne depășim traumele psihice.

Pornind de la cercetări mai noi și mai vechi, dar și de la experiența ei și a altor experți în vise, Robb ne explică de ce visele sunt esențiale pentru sănătatea noastră emoțională și fizică. Ne arată de asemenea cum ni le putem aminti mai bine – și de ce ar trebui să ni le amintim. Urmărește legăturile complexe dintre vis și creativitate și oferă chiar sfaturi cu privire despre cum putem savura aventura intensă a visului lucid.

De ce visăm? este o examinare clară, cu informații de ultimă oră, a sensului și scopului viziunilor noastre nocturne și un ghid care ne ajută să schimbăm viața pe care o trăim în vis – pentru a ne face viața de zi cu zi mai bogată, mai sănătoasă și mai fericită.

CE SPUN CRITICII DESPRE CARTEA DE CE VISĂM? DE LA EDITURA LITERA

„Studiind importanța istorică și socială a viselor și analizând cele mai recente cercetări științifice în domeniu, Robb încearcă să corecteze erorile comune în abordarea acestui fenomen al inconștientului nostru. Visele sunt niște interlocutori foarte interesanți, susține Robb în această carte convingătoare și plăcută.“ (Vogue)

 „De ce visăm? este un discurs inteligent și antrenant care demontează ideea că somnul este o simplă pauză a conștiinței. Explorând misterul și utilitatea viselor, [Alice Robb] încearcă să ne convingă că somnul nu este doar «opusul» treziei, ci un alt tărâm al ființei, o a doua conștiință, plină de înțelepciune și de simțul aventurii… Prin celebrarea viselor ca artefacte poetice, Robb oferă un binevenit antidot la medicamentul pe care ni-l administrează majoritatea propovăduitorilor somnului.“ (New Yorker)

De ce visăm? este o pledoarie spirituală și convingătoare pentru vise și pentru povestirea lor… Poate că nu știm de ce visele «se derulează în metafore distorsionate și în imagini incoerente», dar, învățând să le decodăm, putem învăța să ne decodăm pe noi înșine… Tot ce avem de făcut, ne spune Robb, este să fim atenți.“ (NPR.org)

„Un argument convingător pentru prețuirea pe care o merită lumile noastre din vis.“ (New York Post)

„Pentru oricine a ținut vreodată un jurnal de vise sau a fost obsedat de ideea visării lucide, iată o explorare aprofundată din punct de vedere științific a misterioaselor fenomene nocturne din timpul somnului.“ (Elle)

Citește un fragment în avanpremieră aici!

ÎN GRĂDINA FIARELOR, ERIK LARSON

Apărută la Editura Litera în colecția Kronika, În grădina fiarelor ne oferă o poveste remarcabilă din timpul ascensiunii lui Hitler la putere.

Momentul este 1933, locul – Berlin. William E. Dodd devine primul ambasador al SUA în Germania nazistă a lui Hitler, într-un an care s-a dovedit a fi un moment de cotitură în istorie.

Profesor la Chicago, Dodd își aduce cu el soția, fiul și fiica Mar­tha. La început, Martha este fascinată de petreceri și de fast, de tine­rii chipeși din cel de-al Treilea Reich, cu entuziasmul lor contagios și dorința de a reda Germaniei o poziție de importanță mondială. Îndrăgostită de „Noua Germanie“, ea are aventuri una după alta, in­clusiv cu primul șef al Gestapoului, Rudolf Diels.

Dar, pe măsură ce apar dovezile persecuției evreilor, confirmate cu înfrigurare de martori, tatăl ei telegrafiază mesaje îngrijorate către un Departament de Stat în mare măsură indiferent. Dodd urmărește alarmat cum evreii sunt atacați, presa este cenzurată și cum încep să circule proiecte de lege înspăimântătoare. Pe măsură ce primul ei an la Berlin se apropie de sfârșit și umbrele se adâncesc, familia Dodd trăiește zile pli­ne de entuziasm, intrigă, romantism – și, în cele din urmă, groază, când un val copleșitor de violențe și crime dezvăluie adevăratul caracter al lui Hitler și ambiția sa nemiloasă.

Scăldată în atmosfera tensionată a perioadei și oferind portrete de neuitat ale bizarului Göring și ale fermecătorului – deși sinistrului – Goebbels, În grădina fiarelor oferă o perspectivă uimitoare, de martor ocular al evenimentelor ce se desfășoară în timp real, dezvăluind o eră cu nuanțe și complexități surprinzătoare. Rezultatul este un volum extraordinar, ușor de citit, care spune multe despre motivele pentru care lumea nu a recunoscut cât de gravă era amenințarea întruchipată de Hitler până când Berlinul și Europa nu au fost înecate în sânge și în teroare.

CE SPUN CRITICII DESPRE ÎN GRĂDINA FIARELOR,VOLUM APĂRUT LA EDITURA LITERA

„Se citește ca un thriller elegant… absolut convingător… minunat. O carte excelentă și antrenantă care merită să fie un bestseller.“ (Washington Post)

„Cea mai importantă carte din 2011.“ (O, The Oprah Magazine)

„Un amalgam orbitor de reportaje… Citit ca un roman de suspans, plin de personaje colorate, fie cunoscute, fie rămase în umbră. La fel ca Berlin Stories de Christopher Isherwood sau jurnalele lui Victor Klemperer, În grădina fiarelor este un documentar la fața locului al unei societăți care înnebunește cu încetinitorul.“ (Chicago Sun-Times)

„Larson a cercetat meticulos mărturia intimă a lui Dodd despre ascensiunea lui Hitler și a creat o narațiune edificatoare despre acest eveniment istoric, care oferă cititorului toate deliciile unui thriller politic… o imagine nouă a unor momente teribile.“ (New York Times Book Review)

„Larson, un maestru al nonficțiunii istorice, a scris o carte fascinantă, care, deși bogat documentată, se citește ca un thriller politic… călduros recomandată oricui este interesat de ascensiunea celui de-al Treilea Reich și de rolul Americii în acest proces.“ (Jewish Book World)

 Magul îngerilor de Garth Nix

Simeon, eminent student la Medicină, Henri, iscusit vânător de comori, Agnez, cadet la muschetarii reginei, și Dorotea, pictoriță de icoane interesată de magia angelică, simt că între ei există o legătură specială încă de la început.

Cei patru tineri îi captează interesul lui Liliath, una dintre cele mai pricepute practiciene ale magiei angelice din câte au existat vreodată. Trezită după mai bine de un secol din somnul ei magic, la fel de frumoasă, cu chipul unei tinere de nouăsprezece ani și cu dorința nestăvilită de a fi împreună cu preaiubitul ei Palleniel, Liliath îi controlează ca pe niște pioni pentru a-și vedea visul împlinit. Indiferent de prețul pe care va trebui să-l plătească…

Ce spun criticii despre Magul îngerilor

„Nix construiește o lume plină de aventuri angelice, cu ecouri din Cei trei muschetari. O reinterpretare magică a stilului lui Dumas, care îi va încânta pe fanii poveștilor de dragoste pe fundal de capă și spadă.“ (Publishers Weekly)

„Garth Nix este unul dintre cei mai mari autori contemporani de cărți fantasy.“ (SARAH J. MASS, autoarea seriei de succes Tronul de cleștar)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.