LiteraBlog Top cele mai citite cărți Litera în luna iulie 2022

Top cele mai citite cărți Litera în luna iulie 2022

Scrisoarea de dragoste, de Lucinda Riley, Între lumi, de Marc Klein, De ce nu mi-a spus nimeni asta pana acum? Sfaturi practice pentru zile cu susul in jos, de Dr. Julie Smith și cartea Sentinta de la miezul noptii, de Harriet Tyce, sunt în topul preferințelor cititorilor în luna iulie 2022.

Scrisoarea de dragoste, Lucinda Riley

Joanna Haslam este o tânără jurnalistă ambițioasă, trimisă să facă un reportaj la funeraliile legendarului actor, unde sunt prezente toate celebritățile. Dar, sub toată aparența sclipitoare, Joanna descoperă un secret întunecat: existența unei scrisori pe care James Harrison a lăsat-o în urmă, al cărei conținut alte persoane au încercat cu disperare să-l ascundă timp de peste 70 de ani. Pe măsură ce desprinde vălul de minciuni care învăluie secretul, Joanna își dă seama că există unele forțe care se străduiesc să o împiedice să descopere adevărul. Și nu se vor opri de la nimic pentru a ajunge la scrisoare înaintea ei.

Scrisoare de dragoste, de Lucinda Riley este o călătorie în timp, în Londra anilor 1990, descoperind secretele bine păstrate ale societății elegante din Anglia. O evadare perfectă, cu răsturnări de situație din belșug.

Între lumi, Marc Klein

Când tragedia lovește – neașteptat și dureros de crunt –, Tessa se trezește într-o rezervă de spital, incapabilă să își aducă aminte cum de a ajuns acolo. Apoi, află devastatoarea veste: Skylar a murit în accidentul de mașină în care au fost implicați. În vreme ce Tessa caută răspunsuri, spiritul lui Skylar încearcă să o contacteze din lumea de dincolo. Disperată să îl mai vadă măcar o dată, Tessa duce o luptă contracronometru pentru a dezvălui adevărul șocant al relației lor – un adevăr ce ar putea duce la însăși viața de apoi.

O poveste sfâșietoare despre dragoste și pierdere – perfectă pentru fanii La cinci pași de tine.

De ce nu mi-a spus nimeni asta până acum, Dr. Julie Smith

Pornind de la ideea fundamentală că sănătatea mintală este la fel de importantă ca sănătatea fizică, Dr. Julie oferă strategii și tehnici verificate științific ce te vor ajuta să înțelegi mai bine cum funcționează mintea omenească, oferindu-ți perspectivele și punctele de sprijin necesare pentru a avea grijă în fiecare zi de starea ta de bine și de sănătatea ta mintală. Plină de sfaturi înțelepte și extrem de utile, De ce nu mi-a spus nimeni asta până acum? este cartea care îți poate schimba viața!

Sentința de la miezul nopții, Harriet Tyce

E ajunul Anului Nou și scena e pregătită pentru o petrecere de mare ținută într-o vilă din cea mai elegantă zonă a orașului Edinburgh. Tess, diagnosticată cu cancer cerebral, are două obiective majore de îndeplinit. Primul dintre acestea este refacerea relației cu Marcus, prin reînnoirea jurămintelor de la căsătorie. Cel de-al doilea este ca, împreună cu Sylvie, prietena ei din adolescență, să clarifice un episod dramatic petrecut cu ani în urmă și astfel să se elibereze de sentimentul de vinovăție.

Locul visurilor noastre, Kristin Harmel

Luptând pentru supraviețuire, o femeie își găsește chemarea.

Când Ruby se căsătorește cu francezul elegant pe care îl întâlnește într-o cafenea, își imaginează că își vor petrece viața plimbându-se braț la braț pe bulevardele pariziene, scăldate în lumina aurie a după-amiezii. Dar suntem în 1938, iar războiul se profilează la orizont. Din nefericire, căsnicia ei devine în curând searbădă și rece, iar soțul ei, Marcel, distant și secretos – toate acestea în timp ce germanii năvălesc în Paris, cu sinistrele lor steaguri cu svastică fluturând în vânt.

Când Marcel este ucis, Ruby descoperă secretul pe care acesta îl ascundea – era membru al Rezistenței franceze – și se hotărăște să-i ia locul.

Scurtă istorie a Mediteranei, Jeremy Black

Jeremy Black ne oferă o istorie concisă, dar documentată a Mediteranei, un reper important în istoria lumii și un punct de interes pentru zecile de milioane de turiști care o vizitează anual. Esențială în abordarea autorului este experiența călătoriei, indiferent dacă are ca finalitate turismul, comerțul, războiul sau migrația. Călătorii au fost și ei diverși, conducători și sclavi, comercianți și pirați, războinici și artiști. Jeremy Black discută despre toți, de la fenicienii antici până la turiștii moderni, acoperind peste 2 000 de ani din istoria Mării Mediterane.

Promisiunea, Damon Galgut

Promisiunea schițează destrămarea violentă a unei familii sud-africane albe, proprietara unei ferme de lângă Pretoria. Pe patul de moarte, Rachel Swart îi cere soțului ei să-i promită că, după ce i-a slujit ani la rând cu credință, Salome, servitoarea de culoare a familiei, va avea casa ei, pământul ei… Și totuși, un deceniu după altul, promisiunea rămâne neîndeplinită, ba mai mult, constituie un factor de tensiune majoră în sânul familiei, mai ales între copiii lui Rachel.

La finalul lecturii acestei epopei ce se desfășoară pe fundalul mersului neabătut al istoriei, cititorii se vor regăsi fără îndoială transfigurați.

Manual pentru o viață fericită, Sophie Mort

În acest ghid practic, Dr. Sophie Mort îți explică de ce cu toții ne simțim uneori anxioși, stresați, nesiguri și deprimați. Cu ajutorul său, vei reuși să identifici problemele izvorâte din experiențe trecute sau prezente, să devii conștient de obiceiurile tale dăunătoare și de ciclurile negative care te blochează.

„În sfârșit, o carte care scoate starea de bine din cabinetul de psihoterapie și o aduce în atenția publicului larg! Stilul cald, sincer și liniștitor al lui Dr. Soph te va face să-ți înțelegi identitatea, acțiunile și relațiile, fără să plătești prețul piperat al terapiei.“ (Karen Gurney, autoarea bestsellerului Mind the Gap)

In corpore. De la corpul păgân la trupul creștin în Antichitatea târzie, Marius Lazurca

Marius Lazurca (n.1971) a studiat literele și istoria în România și Franța, unde a obținut un doctorat la Universitatea Paris IV-Sorbona (2003). A publicat eseuri, studii și volume în domeniile literaturii comparate și antropologiei istorice.

„Cititorul va asista nu doar la o reconstrucţie a ambianţei stoice și proto-creștine din primele veacuri de după Hristos, ci și la o reconsiderare a unei discipline – antropologia – născută ca interes pentru civilizaţii „exotice”, dar constrînsă a evolua spre abordarea „exoticului” din preajmă, alături de sociologie, istoria ideilor etc. Totul în jurul unei teme acute, cea a corporalităţii, evoluînd între „privat” și „comunitar”, între biologie și morală, între libertate și anomie. Pe scurt, o lucrare densă, erudită fără pedanterie acră, lămuritoare fără tezism previzibil. O reușită de prim rang.” (Andrei Pleșu)

La drum împreună, Sarah Dessen

Auden nu mai doarme de mult nopțile. De când au divorțat părinții ei – sau de când au început să se certe, nici ea nu-și mai aduce aminte. Acum are ocazia să petreacă o vară lipsită de griji alături de tatăl ei și noua lui familie, în frumosul orășel de la malul mării unde locuiesc aceștia.

O slujbă la un magazin de modă o introduce pe Auden în lumea fetelor: discuții, prietenii, iubiri neîmpărtășite. Nu prea a avut parte de astfel de relații, pentru că a fost prea ocupată să fie fiica perfectă în ochii mamei ei, care nu accepta nimic mai puțin decât perfecțiunea. Dar fata îl întâlnește pe Eli, un băiat singuratic, misterios, insomniac la fel ca ea, care îi devine ghid în oraș, noapte de noapte. Cei doi pornesc la drum împreună, Auden ca să se bucure de adolescența care i-a fost refuzată, iar Eli ca să poată depăși vina pe care o simte pentru moartea unui prieten.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.