LiteraBlog Top cele mai citite cărți Litera în luna octombrie 2022

Top cele mai citite cărți Litera în luna octombrie 2022

În luna octombrie, cititorii Editurii Litera au savurat din lecturile de top ale momentului. Printre preferințele acestora se află Hygge Home. Cum să-ți transformi casa într-un cămin fericit, de Meik Wiking, Motanul care voia să salveze cărțile, de Sōsuke Natsukawa, Pe țărm, de Abdulrazak Gurnah, dar și alte câteva titluri bune.

Iată topul celor 10 cărți aflate în preferințele cititorilor în luna octombrie.

Hygge Home. Cum să-ți transformi casa într-un cămin fericit, Meik Wiking

În acest minunat nou volum, Meik Wiking explică modul în care designul caselor noastre poate avea impact asupra stării noastre de bine şi cum, stăpânind principiul danez al hygge, acestea pot deveni nu doar un loc unde locuieşti, ci și unde prosperi.

Bazându-se pe noi cercetări de la Institutul pentru Studierea Fericirii din Copenhaga, această carte vă dezvăluie micile schimbări pe care le puteţi face şi care vor avea un impact major, inclusiv cum să faceţi ca o încăpere să pară mai spaţioasă, de ce mesele de sufragerie rotunde aduc mai multă fericire şi care este importanţa unei iluminări potrivite a casei.

Indiferent cât spaţiu aveţi la dispoziţie sau ce buget, Meik vă demonstrează cum vă puteţi crea căminul hygge şi cum puteţi trăi precum cei mai fericiţi oameni din lume.

Credit foto: Cristina Venedict

O dorință pentru noi, Tillie Cole

O poveste despre muzică… o poveste despre vindecarea sufletului… O poveste despre puterea atotcuprinzătoare a iubirii…

Cromwell Dean are 19 ani, este DJ-ul cu cea mai rapidă ascensiune din lumea muzicii dance electronice și adorat de mii de fani. Dar nimeni nu îl cunoaște cu adevărat, nu știe ce se află în spatele tatuajelor și al piercingurilor. Nimeni nu-i știe culorile din suflet… până când în viața lui intră o fată într-o rochie violet, Bonnie Farraday, o fată care trăiește pentru muzică. O primește în inima ei și nu poate înțelege cum cineva atât de talentat cum este Cromwell poate să fugă de ea. Pentru el, muzica simfonică e trecutul lui, o traumă și o supraîncărcare de emoții care îl copleșesc…

Simfonia speranței și a iubirii. O simfonie care spune povestea lor.

Credit foto: Cristina Venedict

Puterea eșecului. Cum să faci față unei lumi nebune, Dr. Tim Cantopher

Eșecul este prietenul, profesorul și pașaportul către succes.

Dr. Tim Cantopher și-a petrecut patru decenii de viață ajutând oamenii să se simtă mai bine – psihologic, emoțional, mintal. A îndrumat sute de bărbați și de femei care își căutau drumul de ieșire din anxietate, depresie, dependențe și alte probleme de sănătate mintală. În Puterea eșecului vă va împărtăși unele dintre cele mai importante lecții învățate într-o viață de psihiatru, cu scopul de a vă ajuta să obțineți mai multă bucurie de a trăi, de a deveni mai rezilient și de a realiza mai multe, fără teamă de eșec.

Puterea eșecului are forța de a vă schimba viața la fel cum dr. Cantopher a schimbat viețile sutelor de oameni care i-au solicitat ajutorul pe parcursul anilor.

„O lectură minunată!“ (Jeremy Vine, BBC)

Credit foto: Cristina Venedict

Motanul care voia să salveze cărțile, Sōsuke Natsukawa

Anticariatul Natsuki este o prăvălioară cu cărți de mâna a doua, situată la marginea orașului. Înăuntru, rafturile, pline cu volume minunate, tronează impunătoare, înalte până la tavan. Lui Rintarō Natsuki îi place nespus acest spațiu primitor, creat de bunicul său. Își petrece multe ore aici, citind în voie. Este refugiul perfect pentru un puști retras și pasionat de lectură. După moartea bunicului său, Rintarō se simte singur și deprimat. Și, din câte se pare, va fi nevoit să închidă anticariatul. Dar apoi se trezește în prăvălie cu un motan vorbitor pe nume Tigruț, care îi cere ajutorul. Motanul are nevoie de un iubitor de cărți care să-l însoțească într-o misiune…

Motanul care voia să salveze cărțile este o poveste înduioșătoare despre găsirea curajului, despre compasiunea pe care le-o arătăm celor din jur – și despre puterea nemaipomenită a cărților.

„Excentric și emoționant deopotrivă, «Motanul care voia să salveze cărțile» ne invită să ne amintim ce bucurie poate fi să te cuibărești în pat cu o carte bună și să savurezi plăcerea tactilă de a întoarce pagină după pagină, captivat de o poveste frumoasă.“ (The Japan Times)

Credit foto: Cristina Venedict

Inimile noastre rătăcite, Celeste Ng

Inimile noastre rătăcite este o poveste despre felul în care societățile așa-zis civilizate pot ajunge oarbe în fața celor mai cumplite nedreptăți. Este o poveste despre puterea artei – dar și despre limitările sale – de a produce o schimbare în lume, despre moștenirea pe care o lăsăm copiilor noștri și despre cum poate oricare dintre noi să-și păstreze inima intactă într-o lume distrusă.

„Ng creează o poveste remarcabilă despre relații de familie indestructibile, cărți care salvează vieți (și bibliotecari aparent omniscienți!), arta subversivă și activismul întâmplător, care ne transformă. Liric și terifiant, uimitor și empatic, romanul «Inimile noastre rătăcite» atinge, incontestabil, perfecțiunea literară.“ (Booklist)

„Recunoscută pentru tematici precum familia, problemele rasiale și relațiile interumane, Ng crește aici miza, cu o poveste intensă, abordând subiecte ca brutalitatea poliției, protestele politice, interzicerea cărților incomode și discriminarea rasială… Ca și în cazul romanelor sale precedente, stilul narativ nu va dezamăgi nici o clipă.“ (Library Journal)

Credit foto: Cristina Venedict

O aventură italiană, Lucinda Riley

Romanul O aventură italiană își fascinează cititorii cu o zguduitoare și memorabilă poveste în care se împletesc dragostea, trădarea și descoperirea de sine.

Nimic nu cântă mai dulce decât dragostea, nici nu arde mai aprig decât trădarea. Rosanna Menici are doar unsprezece ani atunci când îl întâlnește pe Roberto Rossini, bărbatul care îi va schimba viața pentru totdeauna. În următorii ani, destinul ei și al lui se împletesc datorită extraordinarului lor talent ca artiști lirici, precum și datorită iubirii puternice, dar și obsesive, care îi leagă – sentiment ce sfârșește prin a afecta viețile tuturor celor apropiați. Fiindcă, după cum ajunge Rosanna să descopere încetul cu încetul, relația lor e bântuită de secrete întunecate, venite din trecut…

„Alert, scăldat în lumina soarelui Italiei și în aura orbitoare a celebrității, înzestrat din belșug cu farmec, intrigi complexe și romantism, O aventură italiană e un roman care reprezintă o lectură perfectă de vacanță.” (The Leigh Reporter)

Arta de a citi oamenii. Cum să stabilești conexiuni cu oricine în orice împrejurare, Emily Alison și Laurence Alison

În Arta de a citi oamenii, Emily și Laurence Alison propun patru stiluri pe care le urmează orice interacțiune: Control (Leu), Capitulare (Șoarece), Conflict (Tyrannosaurus rex) și Cooperare (Maimuță). Înțelegându-le și folosindu-le pentru a-ți atinge obiectivele în comunicare, vei descoperi un mare secret – cum să creezi conexiuni imediate.

„Laurence Alison e unul dintre eroii mei din mediul academic. Lui îi reușește ceva la care aspiră toți autorii: exprimă cu claritate noțiuni dificile, fără să sacrifice rigoarea științifică.“ (Malcolm Gladwell)

„Cei doi revoluționează în tăcere metodele de interogare… Descoperirile lor transformă radical modul în care serviciile de securitate și reprezentanții ordinii publice abordează dificila și esențiala misiune a obținerii de informații.“ (The Guardian)

Credit foto: Cristina Venedict

Pe țărm, Abdulrazak Gurnah

Într-o după-amiază de sfârșit de noiembrie, Saleh Omar aterizează pe aeroportul Gatwick venind din Zanzibar, o insulă îndepărtată din Oceanul Indian. Are la el o geantă în care se află avutul său cel mai de preț – o casetă de mahon conținând tămâie. Pe vremuri deținea un magazin de mobilă, avea o casă și era soț și tată. Acum este un solicitant de azil sosit din paradis. Tăcerea este singura lui apărare.

În acest timp, Latif Mahmud, un personaj important din trecutul lui Saleh, duce o viață singuratică în apartamentul său din Londra. Când cei doi se întâlnesc într-un orășel englezesc de pe țărmul mării, iese la iveală o poveste complexă, o poveste despre dragoste și trădare, despre seducție și posedare, despre oameni încercând din răsputeri să găsească o anume stabilitate în tumultul epocii lor.

„Dureros de bun… mai mult decât un roman elocvent: unul necesar… rafinat, de o eleganță aparte și captivant de la prima până la ultima pagină.“ (Sunday Telegraph)

„Povești împletite delicat și dezvăluite treptat, care se desfășoară pe tot globul… un roman uluitor și superb… De la primele rânduri știm că suntem în mâinile unui scriitor autentic, ale unui om care are ceva de spus despre lume.“ (The Observer)

Mândrie și prejudecată, Jane Austen

O carte din colecția Mari Clasici ai Literaturii.

Elizabeth Bennet este întruchiparea perfectă a eroinei tipice pentru Jane Austen: inteligentă, generoasă, sensibilă, incapabilă de gelozie sau de orice alt păcat major. Am putea crede că asta o face o mironosiță insuportabilă, dar adevărul e că Lizzy este o tânără modernă și sofisticată, care, la nevoie, știe să dea o replică spirituală și politicoasă, însă mustind de sarcasm. Ocazia i se ivește din plin când îl cunoaște pe arogantul, dar onestul burlac Fitzwilliam Darcy, prototipul eroului romantic distant și intens masculin, care o tratează inițial cu superioritate și chiar cu grosolănie.
Căci, fără îndoială, miza romanului Mândrie și prejudecată conține întrebarea care a făcut și face generații de cititori să întoarcă filă după filă până în ziua de azi: vor ajunge Elizabeth și domnul Darcy, în ciuda diferențelor care îi fac aparent incompatibili, să fie împreună? Descoperiți răspunsul în această carte devenită clasică, savurând o poveste de dragoste scrisă după toate regulile artei și lăsându-vă fermecați de personajele ei memorabile!

Ce-mi place mai mult decât Crăciunul, Ellie Hattie

Această povestioară plină de farmec îi introduce pe copii în atmosfera sărbătorilor de iarnă și le insuflă spiritul Crăciunului în familie.

Ursulețului îi place foarte mult Crăciunul. La fel și Mămicii Urs, chiar și Tatălui Urs. Pentru ei, sărbătoarea Crăciunului e magică. E minunată! Oare poate fi ceva pe lume care să le placă mai mult? Descoperă răspunsul la această întrebare și lasă-te cuprins de magia Crăciunului, învățând lecția despre bucuria care se ascunde în lucruri și gesturi mici.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.