LiteraBlog Tot 5 lecturi LITERA pentru copii și un super desen animat!

Tot 5 lecturi LITERA pentru copii și un super desen animat!

Ești în căutarea lecturilor noi pe care să le descoperi alături de copilul tău? Pe litera.ro întâmpinăm micii cititorii cu noutăți editoriale, ilustrații de basm, poezii senine și povești în care curajul și prietenia sunt răsplata adevărată.

Iată topul lecturilor LITERA pentru copii, cu o super recomandare – desenul animat „Dogmatix și Neînduplecații”, potrivit pentru micii exploratori care au chef de distracție și aventură.

Un prieten de mare ajutor, de Suzanne Chiew

După o vară fierbinte și uscată, pârâul din pădure – vai! – a secat. În lipsa apei, toate animalele sunt în pericol. Bursucul are un plan, dar drumul va fi lung și greu, prin soare. Plin de determinare, Bursucul își convinge prietenii să pornească în căutarea apei. Oare vor reuși micii prieteni să găsească apă înainte să fie prea târziu?

Un prieten de mare ajutor, de Suzana Chiew este o poveste despre prietenie, curaj și protejarea naturii.

Suzanne Chiew este un magician al cuvintelor care semnează povești captivante și idei năstrușnice pentru copii. Cu o proprie viziune și creativitate, autoarea transpune în poveștile sale povestiri care surprind și încântă cu fiecare pagină. 

Scuze!, de Barry Timms și Sean Julian

„Scuze!”, povestea semnată de Barry Timms, Sean Julian este o lectură menită să împace până și cele mai adânci supărări.

Aripioară și Codiță sunt cele mai bune prietene – până în ziua când SE CEARTĂ ÎNGROZITOR! Care dintre ele va cere prima iertare? Și oare scuzele vor salva prietenia care le e atât de dragă?

„Scuze!” este povestioara perfectă pentru a-i învăța pe copii cât de important e să cerem iertare cu sinceritate, să alegem mereu prietenia și să găsim în noi puterea de a face spațiu pentru binele celuilalt.

Credit foto: Cristina Venedict

Martin nu se simte bine, de Karma Wilson

Toamna, când, la el în grotă, vânturi reci și aspre-i bat, pe Martin îl doare gâtul și-are nasul înfundat.

Martin nu se simte bine deloc: îl doare gâtul, strănută, tușește și nu are niciun chef să iasă la joacă pe-afară. Cârtița, iepurele, șoricelul și toată gașca de prieteni se adună în bârlogul lui și au mare grijă de el. Dar, când ursul începe să se simtă mai bine, ghiciți ce se întâmplă?!

Volumul „Martin nu se simte bine” completează serie de autor Karma Wilson.

Credit foto: Cristina Venedict

Disney Iepurași. Bocănilă învață formele

Triunghiuri, pătrate, cercuri, la tot pasul! Bocănilă și surorile lui inventează o mulțime de jocuri în pădure. Astăzi, pânza unui păianjen, scorbura din copac, chiar și frunzele le arată că formele sunt peste tot în jurul lor.

Disney Iepurași. Bocanilă învață formele” completează minunata colecție de povești Disney atât de îndrăgită de copii. O carte care va dezvolta abilitatea de observare și creativitate a celor mici.

Credit foto: Cristina Venedict

Disney. Mami, citește-mi o poveste!

Trăiește aventura alături de Bambi, într-o noapte înstelată, însoțește-o pe furiș pe micuța Marie la petrecerea lui Scat Cat, bucură-te de zăpadă cu Dumbo, pornește în căutarea celui mai grozav dar pentru mama împreună cu Bocănilă și surioarele lui.

4 povești minunate, de ascultat, de trăit, de îndrăgit… în brațele calde ale mamei tale!

Credit foto: Cristina Venedict

Super desenul animat Dogmatix și Neînduplecații

Micilor cititori pasionați de aventură recomandăm vizionarea desenului animat Dogmatix și Neînduplecații.

Pregătiți-vă pentru o nouă poveste plină de distracție și aventură la Minimax! În fiecare zi aveți o întâlnire cu „Dogmatix și Neînduplecații”. De la ora 21:55 și 16:25, copii sunt invitați în fața micilor ecrane pentru a descoperi lumea magică a lui Dogmatix și prietenilor săi, într-o aventură în universul poveștilor nemuritoare!

Sărbătoarea începe pe Minimax cu „Dogmatix și Neînduplecații”! Întâlniți personajele preferate din universul Asterix și Obelix, prin aventurile pline de amuzament ale cățelului Dogmatix, într-o poveste cu râsete și haos. Urmăriți cu mic, cu mare, noul serial animat de la Minimax!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.