LiteraBlog VIDEO. „Lasă lumea în urmă” de Rumaan Alam, dezbătut la Clubul de carte Litera. „Cartea strecoară un fel de frică, dar este o frică nouă față de ce am simțit anul acesta”

VIDEO. „Lasă lumea în urmă” de Rumaan Alam, dezbătut la Clubul de carte Litera. „Cartea strecoară un fel de frică, dar este o frică nouă față de ce am simțit anul acesta”

Joi, 25 martie 2021, a avut loc cea de-a 76-a ediție a Clubului de carte Litera. În cadrul evenimentului online, jurnalista Cristina Stănciulescu a dezbătut, alături de cititori, bestsellerul Lasă lumea în urmă de Rumaan Alam.

„Dacă vă era dor să citiți o carte despre sfârșitul lumii, aceasta este cartea. Este un thriller foarte bine scris de acest tânăr scriitor american, care locuiește la New York. Este așa bine scrisă, încât în curând va deveni film, în care vor juca Julia Roberts și Denzel Washington. Totul se răstoarnă, totul se schimbă, tensiunea plutește în aer. Cartea strecoară un fel de frică, dar este o frică nouă față de ce am simțit anul acesta – este o carte foarte bine scrisă”, a precizat jurnalista Cristina Stănciuleascu.

DESPRE LASĂ LUMEA ÎN URMĂ

Amanda și Clay pleacă în vacanță împreună cu copiii lor, departe de agitația din New York, într-un colț îndepărtat din Long Island, unde urmează să stea într-o casă luxoasă, închiriată pentru o săptămână. În prima zi, adulții cumpără cantități enorme de mâncare, dulciuri și băuturi scumpe și profită din plin de piscină. Copiii stau cu ochii lipiți de televizor și de telefoane. Noaptea, însă, paradisul lor se destramă odată cu bătăile în ușă ale unui cuplu în vârstă, de culoare: Ruth și G.H., proprietarii casei, pe care nu-i întâlniseră niciodată personal, aduc vestea că în New York a avut loc o pană de curent, care a lăsat orașul în beznă. În împrejurări tot mai alarmante, cele două familii sunt puse la încercare: Câtă încredere să aibă unii în alții? Este casa de vacanță, izolată de civilizație, un loc în care să se simtă în siguranță? Și, în definitiv, ce s-a întâmplat în lumea de afară, pe care au vrut să o lase în urmă?

Citește și: Top cărți Litera pentru lista ta de lectură în 2021

Rumaan Alam scrie un roman provocator și plin de suspans despre complexitatea misiunii de părinte, despre rasă și clase sociale, despre relevanța unor principii și valori în situații de criză extremă.

CE SPUN CRITICII DESPRE LASĂ LUMEA ÎN URMĂ DE RUMAAN ALAM

„Cea mai bună carte pe care o puteți citi în acest moment… O cursă teribilă perfect construită și, în același timp, un roman de idei, Lasă lumea în urmă combină tehnica narativă iscusită, o perspectivă nemiloasă asupra culturii consumeriste și câteva momente cu adevărat șocante… O lectură excepțională care vă va urmări multă vreme după ce veți parcurge în goană ultimele pagini.“ (USA Today)

„Atât de inteligent și atât de subtil, încât atrage cititorul într-o falsă impresie de siguranță și stăpânire a situației… Inițial, cartea pare să fie despre căsătorie și familia modernă, priorități și alegeri, despre felul în care se măsoară succesul în secolul XXI – atâta tot. Dar este mult mai mult de atât… Perfect sincronizat cu incertitudinea lumii în care trăim.“ (Library Journal)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.