LiteraBlog Vineri, 10 iunie 2022, la toate chioșcurile de presă: „Reguli pentru crima perfectă” de Peter Swanson

Vineri, 10 iunie 2022, la toate chioșcurile de presă: „Reguli pentru crima perfectă” de Peter Swanson

Vineri, 10 iunie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Reguli pentru crima perfectă, de Peter Swanson.

Cu ani în urmă, Malcolm Kershaw, un librar pasionat de mistere, a alcătuit o listă online a crimelor perfecte din literatura de gen, crime aproape imposibil de elucidat, pe care a intitulat-o „Opt crime perfecte”.

Nimeni nu este mai surprins decât Mal, acum proprietar al librăriei Old Devils din Boston, când o agentă FBI îi bate la ușă în căutare de informații legate de o serie de crime nerezolvate care par ciudat de asemănătoare cu cele din lista lui. Iar agenta FBI nu este singura interesată de acest librar care-și petrece nopțile acasă, citind. Ucigașul este undeva, acolo, pândindu-i fiecare mișcare – un personaj diabolic și amenințător care știe mult prea multe din trecutul lui Mal, și mai ales secrete pe care nu le-a spus nimănui, nici măcar soției recent decedate.

Ca să se protejeze, Mal începe să caute posibili suspecți… și vede un criminal în fiecare dintre cei care îl înconjoară. În scurt timp, o serie de turnuri șocante adaugă noi victime la lista celor investigate, iar lațul se strânge atât de tare în jurul lui Mal, încât este posibil să nu mai scape…

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă, la prețul de 29,99 lei!

Ce spun criticii despre Reguli pentru crima perfectă

O premisă diabolică în combinație cu o execuție senzațională… Fanii literaturii polițiste se vor entuziasma pe măsură ce înaintează cu lectura, încercând să ghicească adevărul dincolo de narațiunea derutantă… Swanson nu face nici un pas greșit în acest omagiu adus romanului polițist de școală veche, iar finalul neașteptat îi va lăsa pe cititori în extaz.” (Booklist)

Reguli pentru crima perfectă creează așteptări pe care apoi le răstoarnă, prezintă suspecți doar pentru a-i elimina ulterior și, în general, are felul său propriu de a jongla cu mijloacele artistice ale thrillerului.” (Wall Street Journal)

Plăcerea de a urmări și a încerca să anticipezi următorul pas al unui narator care, în mod constant, lansează supoziții în privința sa și a celor din jur este autentică și intensă… Ți-ai dori ca escaladarea complicațiilor, precum spectacolul unui magician, să dureze la nesfârșit.” (Kirkus Reviews)

Despre Peter Swanson

Peter Swanson a absolvit Colegiul Trinity, Universitatea Massachusetts Amherst și Colegiul Emerson. Este autorul mai multor romane: Fata cu un ceas în loc de inimă (The Girl With a Clock For a Heart), nominalizat la LA Times Book Award, Cei care merită să moară (The Kind Worth Killing), câștigător al New England Society Book Award și nominalizat la CWA Ian Fleming Steel Dagger, Her Every Fear, O minciună perfectă (All the Beautiful Lies), Cunoștință mortală (Before She Knew Him), Reguli pentru crima perfectă (Eight Perfect Murders) și Every Vow You Break.

Cărțile sale au fost traduse în 30 de limbi, iar povestirile și poeziile lui au apărut în Asimov’s Science Fiction, The Atlantic Monthly, Measure, The Guardian, The Strand Magazine și Yankee Magazine. Trăiește în Somerville, Massachusetts, împreună cu soția.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.