LiteraBlog Vineri, 15 aprilie 2022, la toate chioșcurile de presă: „Gustul dulce de acasă”, de Charmaine Wilkerson

Vineri, 15 aprilie 2022, la toate chioșcurile de presă: „Gustul dulce de acasă”, de Charmaine Wilkerson

Vineri, 15 aprilie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Gustul dulce de acasă, scrisă de Charmaine Wilkerson.

Nu ne putem alege moștenirea.

Dar putem alege ce vom deveni?

În California zilelor noastre, Eleanor Bennett le lasă celor doi copii ai ei, Byron și Benny, o moștenire tulburătoare: un tort cu fructe tradițional din Caraibe, preparat după o rețetă străveche, precum și o înregistrare audio. În mesajul ei, Eleanor le împărtășește o poveste tumultuoasă despre o tânără înotătoare care fuge de pe insula unde s-a născut și a crescut, fiind suspectă de comiterea unei crime. Istoria sfâșietoare dezvăluită pas cu pas de Eleanor, secretele încă ascunse și misterul unui copil de mult pierdut pun la grea încercare tot ceea ce au știut până atunci cei doi frați, cu privire la descendența lor și la propria identitate.

Vor putea, oare, Benny și Byron să redevină la fel de apropiați cum au fost cândva, să reconstituie întreaga poveste de viață a lui Eleanor și să împlinească ultima dorință a mamei lor, aceea de a împărți o felie din tortul cu fructe, la momentul potrivit? Vor reuși mărturisirile mamei lor să-i aducă laolaltă sau îi vor face să se simtă mai singuri și mai pierduți ca niciodată?

Romanul de debut al lui Charmaine Wilkerson vorbește despre felul în care moștenirea unor trădări, secrete și amintiri poate influența relațiile și istoria. Profund evocator și magistral scris, Gustul dulce de acasă este un extraordinar periplu prin viața unei familii al cărei destin este schimbat pentru totdeauna de alegerile matriarhei sale.

Ce spun criticii despre Gustul dulce de acasă

Gustul dulce de acasă este o poveste multigenerațională, cu personaje puternice și care merită savurată pe deplin… un roman incitant și emoționant.“

TIME

„Deopotrivă savuros și extrem de inteligent, Gustul dulce de acasă este un succes garantat.“

Taylor Jenkins Reid

DESPRE CHARMAINE WILKERSON

Charmaine Wilkerson este o scriitoare americană care a locuit în Jamaica și este stabilită în Italia. Absolventă a Colegiului Barnard și a Universității Stanford, fostă jurnalistă, a fost premiată pentru povestirile sale apărute în diferite reviste și antologii. Gustul dulce de acasă (Black Cake, 2022) este romanul ei de debut.

Te-ar mai putea interesa și:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.