LiteraBlog Vineri, 2 iulie 2021, la toate chioșcurile de presă: „Munchen” de Robert Harris

Vineri, 2 iulie 2021, la toate chioșcurile de presă: „Munchen” de Robert Harris

Vineri, 2 iulie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Munchen, scrisă de Robert Harris.

Septembrie 1938. Adolf Hitler este hotărât să invadeze Cehoslovacia. Prim-ministrul britanic, Neville Chamberlain, caută cu disperare să evite războiul care ar urma unui asemenea gest. Münchenul va fi gazda unei întâlniri la nivel înalt, un efort de ceasul al doisprezecelea pentru a menține o pace precară.

În avionul care-l transportă pe Chamberlain în orașul bavarez este și Hugh Legat, o stea în ascensiune a diplomației britanice, detașat la Numărul 10 de pe Downing Street în postul de secretar particular al premierului. În trenul de noapte care-l aduce pe Hitler la München se află și Paul von Hartmann, un angajat al Ministerului de Externe german. Legat și Hartmann au fost prieteni apropiați la Oxford la începutul anilor ’30, dar n-au mai vorbit de șase ani. Fiecare poartă povara unui secret personal dureros. Acum, când drumurile li se intersectează la München, vor ajunge în posesia unor secrete de stat care ar putea să afecteze profund însuși viitorul Europei. Și fiecare va fi pus în fața unei decizii teribile.

Ce spun criticii despre Munchen

„Irezistibil… Un thriller de înalt nivel, cu o tensiune electrizantă, construit în jurul acordului de tristă amintire de la München.“ (USA Today)

„Un thriller inteligent… care abordează cu atenție și precizie detaliul istoric. Forța romanului stă în conflictul dintre imaginea noastră retrospectivă asupra evenimentelor și speranțele și spaimele absolut credibile ale personajelor.“ (The Times)

„Un roman de spionaj genial construit.“ (Observer)

DESPRE ROBERT HARRIS

Robert Harris este autorul a 14 bestselleruri, printre care: Vaterland (Patria) (Fatherland, 1992), Enigma (1995), Arhanghelsk (Archangel, 1998), Pompei (Pompeii, 2003), trilogia Cicero — alcătuită din romanele Imperium (2006), Lustrum (2009) și Dictator (2015) —, Marioneta (The Ghost, 2007), ecranizat de Roman Polanski, Factorul groazei (The Fear Index, 2011), München (Munich, 2017) și V2 (2020). Cărțile sale au fost traduse în 40 de limbi și vândute în peste 10 milioane de exemplare. Este membru al Societății Regale de Literatură. Robert Harris locuiește în West Berkshire împreună cu soția sa, Gill Hornby.

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 49.90 lei!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.