LiteraBlog Vineri, 4 iunie 2021, la toate chioșcurile de presă: „Războiul spionilor” de John le Carre

Vineri, 4 iunie 2021, la toate chioșcurile de presă: „Războiul spionilor” de John le Carre

Vineri, 4 iunie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Războiul spionilor, scrisă de John le Carre.

Când Departamentul – intrat în umbră după război și ocupat numai cu bătălii birocratice – află un zvon despre amplasarea unei baze de rachete lângă frontiera vest-germană, aceasta pare șansa perfectă de a redobândi un loc important în arena informațiilor secrete. Războiul Rece este la apogeu, iar Departamentul ar da orice ca să participe activ.

Disperați după glorie și hotărâți să-i întreacă pe rivalii de la Circ, printre care se numără și George Smiley, conducătorii Departamentu­lui îl trimit pe teren pe Fred Leiser, un fost colaborator, înarmat doar cu o instruire școlărească și amintirile sale din timpul războiului. Pe acel tărâm al tăcerii pline de înțelesuri care este Germania de Est comunistă, soarta lui Leiser nu-i mai aparține în exclusivitate, ci devine inseparabilă de cea a Departamentului.

Maestrul ficțiunii de spionaj, John le Carré, construiește în Războ­iul spionilor o narațiune captivantă, cu trădări, cacealmale îndrăznețe și atotprezenta amenințare a războiului nuclear.

Ce spun criticii despre Războiul spionilor

„O poveste cutremurătoare și tragică despre spioni umani, nu sexy și eleganți.“ (New York Herald Tribune)

„O carte de o forță rară și imensă.“ (Financial Times)

„Un roman amar, sumbru, scris excepțional.“ (Publishers Weekly)

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29,99!

DESPRE JOHN LE CARRÉ

John le Carré (pseudonimul lui David Cornwell) s-a născut în 1931 și a studiat la universitățile din Berna și Oxford. A predat la Colegiul Eton și a lucrat o scurtă perioadă în cadrul Serviciului de Informații britanic, în timpul Războiului Rece. Timp de peste o jumătate de secol s-a dedicat în întregime scrisului.

Le Carré a fost un fin observator al condiției umane și al geopoliticii contemporane deopotrivă, iar cărțile sale sunt captivante, incitante și abordează atât teme eterne ale vieții și literaturii, cât și probleme aflate la ordinea zilei. De la romanul care l-a făcut celebru în 1963, Spionul care venea din frig (The Spy Who Came in from the Cold), până la cel mai recent bestseller, Pe serviciul adversarului (Agent Running in the Field), apărut în 2019, operele lui nu au ajuns doar să definească romanul de spionaj, ci au rezistat probei timpului și continuă să fie apreciate de critici și iubite de publicul din întreaga lume.

John le Carré a scris 25 de romane și un volum de memorii, iar cărțile sale au fost publicate în peste 50 de țări, traduse în 40 de limbi și vândute în peste 60 de milioane de exemplare. În anul 2019 a fost distins cu prestigiosul Premiu Olof Palme. Scriitorul s-a stins în 2020.

De același autor:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.