LiteraBlog Vineri, 5 noiembrie 2021, la toate chioșcurile de presă: „Duminicile iubirilor pierdute” de Valérie Perrin

Vineri, 5 noiembrie 2021, la toate chioșcurile de presă: „Duminicile iubirilor pierdute” de Valérie Perrin

Vineri, 5 noiembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Duminicile iubirilor pierdute, scrisă de Valérie Perrin, un roman al trecutului, al prezentului și al iubirilor nerecunoscute.

Necunoscându-și propria poveste, Justine, în vârstă de 21 de ani, este fascinată de povestea lui Hélène, o rezidentă de aproape o sută de ani a azilului de bătrâni unde tânăra lucrează ca infirmieră medicală. Viața bătrânei doamne este un roman: întâlnirea cu Lucien în 1933, dragostea lor, războiul, evreul Simon ascuns în pivniță, trădarea, Gestapoul, deportarea… Treptat, Justine îi smulge confesiuni despre secrete grele și ajunge să le confrunte pe cele ale propriei familii.

Citește și: INTERVIU VIDEO cu Valérie Perrin, autoarea bestsellerului „Apă proaspătă pentru flori”

Ce spun criticii despre Duminicile iubirilor pierdute

„Un roman frumos despre amintiri și moșteniri, evidențiat de o scriitură sensibilă.“ (Delphine Perras, L’Express)

„O eroină originală și simpatică, un univers surprinzător, o povestitoare foarte talentată.“ (Nathalie Dupuis, Elle)

Citește și: Bestsellerul săptămânii pe Litera.ro: „Apă proaspătă pentru flori” de Valérie Perrin

DESPRE VALÉRIE PERRIN

Valérie Perrin s-a născut în 1967 în Remiremont, în Munții Vosgi, Franța. A crescut în Burgundia și s-a stabilit la Paris în 1986. Romanul ei Les Oubliés du dimanche (2015) a câștigat premiul Booksellers Choice Award, iar ediția tipărită a fost bestseller mult timp după publicare. Romanul Apă proaspătă pentru flori (Changer l’eau des fleurs – Albin Michel, 2018) a câștigat Premiul Maison de la Presse, Paperback Readers Prize și a intrat pe listele ABA Indies Introduce și Indie Next List în 2020. A fost tradus în peste treizeci de limbi. Figaro Littéraire a numit-o pe Perrin unul dintre cei mai bine vânduți zece autori din Franța în 2019, iar în Italia, Apă proaspătă pentru flori a fost cea mai bine vândută carte din 2020. Perrin locuiește acum în Normandia.

Citește și: O carte pe zi: Apă proaspătă pentru flori” de Valérie Perrin

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la prețul de 49,90 lei!

De aceeași autoare:

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la prețul de 49,90 lei!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.