LiteraBlog Vineri, 8 aprilie 2022, la toate chioșcurile de presă: „Proiectul Silverview” de John le Carré

Vineri, 8 aprilie 2022, la toate chioșcurile de presă: „Proiectul Silverview” de John le Carré

Vineri, 8 aprilie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Proiectul Silverview, scrisă de John le Carré.

Julian Lawndsley a renunțat la o carieră foarte promițătoare în lumea finanțelor pentru o viață mai simplă, aceea de librar într-un orășel de pe litoralul englezesc. La numai câteva luni de când și-a intrat în noul rol, un vizitator îi tulbură tihna: Edward, un imigrant polonez care locuiește la Silverview, vila de la marginea orașului, pare să știe o mulțime de lucruri despre familia lui Julian și manifestă un interes bizar pentru funcționarea micii sale afaceri.

Citește un fragment din „Jocul” de John le Carré

Când o scrisoare îi este remisă unui spion de rang înalt din Londra, avertizându-l cu privire la o scurgere periculoasă de informații, ancheta conduce spre acest orășel liniștit de pe malul mării…

Citește un fragment în avanpremieră din „Războiul spionilor” de John le Carré

Proiectul Silverview este povestea hipnotizantă a întâlnirii dintre inocență și experiență, dintre datoria publică și principiile morale per­sonale.

Cu vocea sa inimitabilă, John le Carré, cel mai mare cronicar al epocii noastre, încearcă să răspundă la o întrebare deloc ușoară: ce le datorăm cu adevărat oamenilor pe care-i iubim?

CE SPUN CRITICII DESPRE PROIECTUL SILVERVIEW

„Le Carré a fost considerat unul dintre cei mai buni romancieri de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace. Nu pentru că ar fi «depășit limitele romanului de spionaj», ci pentru că a ridicat nivelul jocului… Sentimentul de ambivalență morală din Proiectul Silverview este calibrat cu o finețe excepțională.“ (The New York Times Book Review)

„În Proiectul Silverview, intriga este trasată cu o iscusință criptică pe gustul celor mai exigenți cititori… Un roman scris cu farmec, o lectură foarte plăcută și un dar binevenit din trecut.“ (The Wall Street Journal)

„Proza de un rafinament exemplar și intriga fascinantă scot în evidență ultimul roman al lui John le Carré, căruia Asociația Autorilor de Romane Polițiste din Statele Unite i-a decernat titlul de Mare Maestru… Este o încununare adecvată a unei cariere remarcabile.“ (Publishers Weekly)

DESPRE JOHN LE CARRÉ

John le Carré  (pseudonimul lui David Cornwell) s-a născut în 1931 și a studiat la universitățile din Berna și Oxford. A predat la Eton și a lucrat o scurtă perioadă în cadrul Serviciului de Informații britanic, în timpul Războiului Rece. Timp de peste o jumătate de secol s-a dedicat în întregime scrisului. Le Carré a fost un fin observator al condiției umane și al geopoliticii contemporane deopotrivă, iar cărțile sale sunt captivante, incitante și ating atât adevărurile eterne, cât și problemele aflate la ordinea zilei.

Citește un fragment în avanpremieră din romanul „Pe serviciul adversarului”, de John le Carré

De la romanul care l-a făcut celebru în 1963, Spionul care venea din frig (The Spy Who Came in from the Cold), până la cel mai recent bestseller, Pe serviciul adversarului (Agent Running in the Field), din 2019, operele lui Carré au ajuns nu doar să definească romanul de spionaj, ci au rezistat probei timpului și continuă să fie apreciate de critici și iubite de publicul din întreaga lume. John le Carré a scris 25 de romane și un volum de memorii, cărțile sale fiind publicate în peste 50 de țări, traduse în 40 de limbi și vândute în peste 60 de milioane de exemplare. În anul 2019 a fost distins cu prestigiosul Premiu Olof Palme. John le Carré a murit în 2020.

Cartea este disponibiă la toate chioșcurile de presă la prețul de 29,99 lei!

De același autor:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.