lips─â stoc

- 50%

Cartea Mironei. Vol. 91

0% of 100
RRP: 39,90┬álei Pre╚Ť special 19,95┬álei
lips─â stoc

Versiuni disponibile

Carte tip─ârit─â
RRP: 39,90┬álei Pre╚Ť special 19,95┬álei
Ebook
Citește pe
0,00 lei
Audiobooks | E-books | Rezumate

Mirona Runcu, o fat─â frumoas─â, inteligent─â, sensibil─â, independent─â ┼či emancipat─â, este îndr─âgostit─â de un b─ârbat cu dou─âzeci de ani mai în vârst─â, la rândul lui inteligent ┼či fermec─âtor, dar însurat, a ╚Öadar inaccesibil.

Apar┼úinând unei familii înst─ârite, Mirona pleac─â la Paris ca s─â studieze dreptul. În plus, tân─âra vrea s─â devin─â scriitoare. Narator ┼či, în acela┼či timp, personaj al propriei c─âr╚Ťi, ea tr─âie┼čte deopotriv─â în realitatea Bucure┼čtiului ┼či a Parisului din anii celui de-al Doilea R─âzboi Mondial.

Roman scris cu verv─â ┼či cu sensibilitate feminin─â, Cartea Mironei prezint─â imaginea unei epoci istorice tulburate de mari prefaceri, în care o fat─â idealist─â î┼či caut─â drumul, crezând cu înc─âp─â┼úânare în destinul ei de scriitoare.

 

Cartea are o arhitectur─â bine gândit─â. Paginile cu o not─â de poezie ┼či mister, referitoare la atmosfera ap─âs─âtoare din casa Ca┼úian ┼či la fantoma tinerei bunici disp─ârute î┼či g─âsesc o contrapondere fericit─â în cele de observa┼úie fin─â psihologic─â ┼či culoare consacrate mediului cosmopolit parizian. Succesiunea dramatic─â a evenimentelor, coinciden┼úele, reversurile situa┼úiilor dictate de ele contrapuncteaz─â cu salutare efecte diagrama febrei erotice.

Ov. S. Crohm─âlniceanu

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apari╚Ťiei : 16 apr. 2019
Colectie : Carte Pentru Toti
Autor(i) : Cella Serghi
Tip Coperta : Broșată
Format : 110x165
Numar pagini : 496
ISBN : 978ÔÇĹ606ÔÇĹ33ÔÇĹ3645ÔÇĹ4