mariclasici 45

Castelul (vol. 45)

Nota ta:
80 % of 100
39,99 lei
Disponibil precomand─â

Estimare livrare: 16.05.2024

Versiuni disponibile

├Äntr-o noapte de iarn─â, protagonistul, numit K., sose╚Öte ├«n sat cu ├«ns─ârcin─âri oficiale a c─âror natur─â ╚Öi ├«ntindere urmeaz─â s─â i se comunice. Din acest punct, pentru K. ├«ncepe o lupt─â de uzur─â ca s─â capete acces la autorit─â╚Ťile de la Castel, care l-au chemat, dar care acum sunt inaccesibile. Alian╚Ťele pe care K. ╚Öi le face se transform─â ├«n atitudini de ostilitate dup─â un mecanism care ├«i scap─â.

Rela╚Ťia cu Frieda este mai ├«nt├ói avantajoas─â, dar, ├«n cele din urm─â, este aproape s─â-l distrug─â. Ordinea social─â, normele morale, sistemul rela╚Ťiilor din sat se desf─â╚Öoar─â dup─â reguli ne├«n╚Ťelese de K., dar care se raporteaz─â toate la acela╚Öi ocult, misterios, inaccesibil Castel. ├Än timp ce K. face eforturi zadarnice s─â p─âtrund─â tiparul de g├óndire ╚Öi func╚Ťionare al micii societ─â╚Ťi, iar cititorul simte frustrare ╚Öi se revolt─â ├«n fa╚Ťa evolu╚Ťiei absurde a situa╚Ťiei, s─âtenii sunt netulbura╚Ťi, convin╚Öi c─â totul merge exact a╚Öa cum trebuie s─â mearg─â.

 

Lupta lui K. cu birocra╚Ťia este doar suprafa╚Ťa unei pove╚Öti care plonjeaz─â ├«n ad├óncurile suferin╚Ťei, singur─ât─â╚Ťii ╚Öi nevoii de companie. Castelul este cea mai frumoas─â ╚Öi, probabil, cea mai emo╚Ťionant─â carte scris─â de Kafka. The Guardian

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apari╚Ťiei : 18 apr. 2024
Autor(i) : Franz Kafka
Tip Coperta : Cartonat─â
Format : 140x215
Numar pagini : 324
ISBN : 978-630-319-791-3