- 50%

- 50%

-50%

Continentul barbar

Autor: Keith Lowe
Scrie o recenzie
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Nota ta:
100% of 100
Pre╚Ť standard 54,90┬álei Pre╚Ť special 27,45┬álei

Reducere 50%

Versiuni disponibile

Carte tiparita
27,45 lei
Cel de-al Doilea R─âzboi Mondial a l─âsat în urma lui o Europ─â în haos. Peisajele fuseser─â distruse, ora┼če întregi rase de pe fa┼úa p─âmântului ┼či mai mult de 35 de milioane de oameni uci┼či. Pe cea mai mare parte din continent, institu┼úiile a c─âror existen┼ú─â o consider─âm ast─âzi un lucru firesc...

Cel de-al Doilea R─âzboi Mondial a l─âsat în urma lui o Europ─â în haos. Peisajele fuseser─â distruse, ora┼če întregi rase de pe fa┼úa p─âmântului ┼či mai mult de 35 de milioane de oameni uci┼či. Pe cea mai mare parte din continent, institu┼úiile a c─âror existen┼ú─â o consider─âm ast─âzi un lucru firesc – cum ar fi poli┼úia, presa, transportul, administra┼úiile locale ┼či na┼úionale – erau fie cu totul absente, fie compromise total. Rata criminalit─â┼úii ajunsese la niveluri extrem de ridicate, economia se pr─âbu┼čise, iar popula┼úia Europei se afla în pragul foametei.

În acest studiu inovator al anilor care au urmat conflagra┼úiei mondiale, Keith Lowe descrie un continent înc─â bântuit de violen┼ú─â, unde mari p─âr┼úi ale popula┼úiei trebuiau înc─â s─â accepte faptul c─â r─âzboiul se terminase. El scoate în eviden┼ú─â moralitatea deformat─â ┼či nevoia insa┼úiabil─â de r─âzbunare care au reprezentat mo┼čtenirea acestui conflict. Descrie purificarea etnic─â ┼či r─âzboaiele civile care au distrus vie┼úile oamenilor obi┼čnui┼úi de la Marea Baltic─â la Mediteran─â ┼či întemeierea unei noi ordini mondiale care a adus, în cele din urm─â, stabilitate, într-un continent zguduit din temelii. Acestea au fost realit─â┼úi, ne spune autorul, care au existat pe tot continentul – la Est ┼či la Vest.

Bazându-se pe documente originale, pe interviuri ┼či literatur─â de specialitate în opt limbi diferite, Continentul barbar ne ofer─â o imagine a unei scurte perioade haotice dintre finalul celui de-al Doilea R─âzboi Mondial ┼či începutul R─âzboiului Rece. Cartea reprezint─â o premier─â, fiind prima lucrare important─â despre aceast─â perioad─â.

 

Dup─â ce a petrecut peste un deceniu lucrând ca editor, Keith Lowe este acum istoric ┼či autor de c─âr┼úi de istorie. Este recunoscut drept o autoritate în ceea ce prive┼čte cel de-al Doilea R─âzboi Mondial ┼či a fost invitat adesea la radio ┼či la TV, atât în Marea Britanie, cât ┼či în SUA. Este autorul apreciatei lucr─âri Inferno: The Devastation of Hamburg, 1943. Locuie┼čte în nordul Londrei, împreun─â cu so┼úia ┼či cei doi copii.

Citeste mai mult Citeste mai putin
Data aparitiei:
attribute_icon
May 2019
Nr. pagini:
attribute_icon
576
Tip coperta:
attribute_icon
Broșată
Format:
attribute_icon
137x200
colectie
attribute_icon
Categorie:
attribute_icon
ISBN:
attribute_icon
978-606-33-3760-4
Pretul afisat este orientativ

Detalii produs

Data apari╚Ťiei  :  31 mai 2019
Autor(i)  :  Keith Lowe
Numar pagini  :  576
Tip Coperta  :  Bro╚Öat─â
Format  :  137x200
colectie  :  Kronika
Categorie  :  Istorie
ISBN  :  978-606-33-3760-4

Din aceeasi categorie

Vezi toate