Donna Tartt

Nota ta:

Donna Tartt este o scriitoare americană născută în 1963, în Greenwood, Mississippi. A studiat la University of Mississippi și la Bennington College.

În 1992 a publicat romanul Istoria secretă (The Secret History), care a înregistrat un succes fără precedent: primul tiraj s-a epuizat imediat, romanul a rămas pe lista bestsellerurilor timp de treisprezece săptămâni și a fost tradus în peste douăzeci și cinci de limbi.

În 2002 i-a apărut al doilea roman, Micul prieten (The Little Friend), care s-a bucurat, la rândul lui, de o primire caldă din partea publicului și a criticilor și a câștigat Premiul literar WH Smith.

Sticletele (The Goldf inch), cel de-al treilea roman, a fost publicat ├«n 2013 ╚Öi a intrat imediat ├«n clasamentul celor mai bine v├óndute c─âr╚Ťi al publica╚Ťiei New York Times, unde a r─âmas ├«n top 10 timp de peste patruzeci de s─âpt─âm├óni.

├Än 2014, romanul a fost recompensat cu Premiul Pulitzer pentru fic╚Ťiune, iar autoarea lui a fost inclus─â pe lista celor mai in´Čéuen╚Ťi oameni ai anului ├«n Time 100: The 100 Most In´Čéuential People in 2014. De asemenea, drepturile de publicare a romanului au fost v├óndute ├«n treizeci ╚Öi dou─â de ╚Ť─âri.

De același autor

Vezi toate

EBOOKS din aceeasi categorie

Vezi toate