Dumnezeu nu este Mare. Vol. 52

Scrie o recenzie
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Nota ta:
19,90 lei
Cartea de fa╚Ť─â nu este o lectur─â facil─â. Dimpotriv─â, ╚Öocheaz─â la fiecare pagin─â, ├«ncerc├ónd s─â ne scoat─â din conformismul c─âldu╚Ť ├«n care ne-am instalat ╚Öi s─â ne fac─â s─â g├óndim. La fel ca Bertrand Russell ├«n eseul De ce nu sunt cre╚Ötin (1927), Hitchens ├«ncearc─â s─â demonstreze c─â religia este o inven╚Ťie uman─â,...

Cartea de fa╚Ť─â nu este o lectur─â facil─â. Dimpotriv─â, ╚Öocheaz─â la fiecare pagin─â, ├«ncerc├ónd s─â ne scoat─â din conformismul c─âldu╚Ť ├«n care ne-am instalat ╚Öi s─â ne fac─â s─â g├óndim. La fel ca Bertrand Russell ├«n eseul De ce nu sunt cre╚Ötin (1927), Hitchens ├«ncearc─â s─â demonstreze c─â religia este o inven╚Ťie uman─â, un efect al fricii noastre de moarte ╚Öi de neant.
Autorul v├óneaz─â contradic╚Ťiile ÔÇ×c─âr╚Ťilor sfinteÔÇť, indiferent c─â apar╚Ťin cre╚Ötinismului, islamului sau iudaismului. Hitchens ├«mbin─â argumente ╚Ötiin╚Ťifice ╚Öi citate din marii filosofi cu descrierea unor evenimente sociale ╚Öi politice sau chiar cu anecdote savuroase. Inteligen╚Ťa argumenta╚Ťiei ╚Öi stilul plin de verv─â, chiar virulent pe alocuri, au transformat cartea ├«ntr-unul dintre ÔÇ×textele canoniceÔÇť ale ateismului contemporan.
Mai întâi în Londra, apoi în New York și Washington, Hitchens a devenit o personalitate marcantă. El scrie cu strălucire și sensibilitate, dar și cu o furie reală.
The New York Times
Stilul lui Hitchens este ╚Ötiin╚Ťific (├«i citeaz─â pe Dawkins, Shakespeare, George Eliot), dar ├«n acela╚Öi timp u╚Öor de ├«n╚Ťeles pentru cititorul obi╚Önuit. Este amuzant, dar ╚Öi r─âut─âcios, v├óneaz─â absurdit─â╚Ťile ÔÇ×miracolelorÔÇť Bibliei, numindu-i ÔÇ×bufoniÔÇť pe to╚Ťi cei care nu sunt de acord cu el.
The Associated Press

Citeste mai mult Citeste mai putin
Data aparitiei:
attribute_icon
Nov 2018
Nr. pagini:
attribute_icon
432
Tip coperta:
attribute_icon
Broșată
Format:
attribute_icon
110 x 165
ISBN:
attribute_icon
978-606-33-3236-4
Traducator(i):
attribute_icon
Patricia Neculae
Pretul afisat este orientativ

Detalii produs

Data apari╚Ťiei  :  2 nov. 2018
Autor(i)  :  Christopher Hitchens
Numar pagini  :  432
Tip Coperta  :  Bro╚Öat─â
Format  :  110 x 165
colectie  :  Carte Pentru Toti
Categorie  :  Religie & Spiritualitate
ISBN  :  978-606-33-3236-4
Traducator(i)  :  Patricia Neculae

EBOOKS din aceeasi categorie

Vezi toate