mariclasici 42

Educatia sentimentala (vol. 42)

0% of 100
39,99 lei
Disponibil precomand─â

Estimare livrare: 17.04.2024

Versiuni disponibile

T├ón─ârul provincial Fr├ęd├ęric Moreau, proasp─ât absolvent de bacalaureat, sosit la Paris pentru a studia dreptul, este plin de visuri ╚Öi de ambi╚Ťii. C├ónd o ├«nt├ólne╚Öte pe doamna Arnoux, pentru t├ón─âr este o adev─ârat─â ÔÇ×apari╚ŤieÔÇť care ├«l va marca pentru totdeauna. Student ambi╚Ťios, ├«ndr─âgostit f─âr─â speran╚Ť─â, aruncat de soart─â ├«ntr-un Paris aflat ├«n pragul Revolu╚Ťiei de la 1848, el va trebui s─â-╚Öi croiasc─â drum ├«ntr-o societate mic-burghez─â zugr─âvit─â de narator cu toate imperfec┼úiunile ╚Öi discrepan╚Ťele sale.

Educa╚Ťia sentimental─â este un roman de ini╚Ťiere, inspirat par╚Ťial din experien╚Ťele autorului, care a deschis calea mi╚Öc─ârii literare a naturalismului, ├«ndreptat─â c─âtre critica social─â ╚Öi politic─â.

Educa╚Ťia sentimental─â e pervers─â nu ca educa╚Ťie, ci ca literatur─â. Toate scenele de amor, destule, sunt mentale, iar efectele trupe╚Öti ╚Ťin de stilul ├«n care sunt redate. Un t├ón─âr se ├«ndr─âgoste╚Öte de o femeie m─âritat─â, care nu ╚Ötie de iubirea lui. So╚Ťul nu-l vede niciodat─â ca pe un rival, ╚Öi nici nu are de ce. So╚Ťia e femeia perfect─â, so╚Ťul e burghezul adev─ârat, lipsit de scrupule. Dar iubirea romantic─â nu ├«nvinge. [...] Un roman despre vise, de o subtilitate care pe alocuri taie p├ón─â la s├ónge, f─âr─â s─â po╚Ťi spune de unde curge... Alexandru Matei

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apari╚Ťiei : 21 mar. 2024
Tip Coperta : Cartonat─â
Format : 140x215
Numar pagini : 444
ISBN : 978-630-319-788-3