Emily Giffin

Nota ta:

N─âscut─â la Chicago, Emily Giffin┬áa absolvit cu onoruri Universitatea Wake Forest ╚Öi Facultatea de Drept a Universit─â╚Ťii din Virginia.

S-a mutat apoi ├«n Manhattan ╚Öi a fost avocat─â la o mare firm─â de avocatur─â timp de mai mul╚Ťi ani, ca s─â-╚Öi poat─â pl─âti ├«mprumuturile ╚Öcolare.

În tot acest timp a scris un roman, visând să devină scriitoare. Deși primul manuscris i-a fost respins de edituri, Giffin s-a mutat la Londra și și-a urmat visurile.

Acolo a ├«nceput s─â scrie Ceva de ├«mprumut (2004), povestea unei tinere care, atunci c├ónd ├«mpline╚Öte 30 de ani, ├«╚Öi asum─â riscul de a-╚Öi urma dorin╚Ťele sufletului. Numit ÔÇ×un debut de o onestitate care ├«╚Ťi fr├ónge inimaÔÇť ╚Öi o carte ÔÇ×cu dialoguri care ajung la ╚Ťint─â, av├ónd complexitatea vie╚Ťii adev─ârate ╚Öi c─âldur─â real─âÔÇť, a devenit o surpriz─â de senza╚Ťie, iar Giffin a jurat c─â n-o s─â mai practice niciodat─â avocatura.

Toate cele opt romane pe care le-a scris ulterior au avut ca personaje principale oameni cu bune ╚Öi cu rele, cu personalit─â╚Ťi complexe, care au rezonat at├ót cu criticii, c├ót ╚Öi cu cititorii.

C─âr╚Ťile ei au fost traduse ├«n 31 de limbi, av├ónd v├ónz─âri de peste 11 milioane de exemplare ├«n toat─â lumea.

Giffin locuie╚Öte acum ├«n Atlanta, ├«mpreun─â cu so╚Ťul ei ╚Öi cei trei copii.

EBOOKS din aceeasi categorie

Vezi toate