permanent noutate

- 25%

Ghidul unui stoic modern. Reguli simple pentru o viata mai buna

0% of 100
RRP: 69,99 lei Preț special 52,49 lei
în stoc

Estimare livrare: 27.06.2024

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 69,99 lei Preț special 52,49 lei

EȘTI COPLEȘIT DE STRESUL VIEȚII MODERNE? SIMȚI CĂ AI PIERDUT CONTROLUL ȘI CAUȚI O CALE SPRE O VIAȚĂ MAI CALMĂ ȘI MAI ÎMPLINITĂ?

De-a lungul mileniilor, conceptele de bază ale stoicismului au fost transmise de la generație la generație, rezistând amenințărilor venite din partea celor puternici și a altor curente filosofice. De la împăratul Marcus Aurelius, care a înfruntat războaie și imperii, probleme familiale și propriul temperament, până la tine, cel care citești aceste rânduri și te preocupă schimbările climatice și incertitudinea economică, problemele familiale și propriul temperament. Vremurile se schimbă, dar noi rămânem la fel.

Cu toate că învățăturile stoicismului datează de mii de ani, dificultățile cu care ne confruntăm în societatea modernă pot fi încă abordate cu această filosofie antică. Singuri am creat probleme precum dependența de telefonul mobil, scăderea capacității de atenție, consumerism excesiv, dar tot noi le putem rezolva prin implementarea celor patru virtuți în viața de zi cu zi, astfel încât în mințile noastre să existe pace și mulțumire. Cu toții ne dorim să trăim într-o lume a adevărului, echității, onestității, responsabilității și bunătății și să trăim liberi de frică.

William Mulligan, fondatorul The Everyday Stoic, transformă principiile din filosofia stoică într-un ghid contemporan pentru depășirea obstacolelor de care ne lovim și găsirea fericirii și a calmului interior. De la Marcus Aurelius până la Seneca, stoicii au o istorie lungă și bogată, plină de învățături care au trecut testul timpului. Ghidul unui stoic modern se bazează pe aceste învățături atemporale și oferă șansa de a face parte dintr-o comunitate stoică în creștere.

Dezvoltă-ți reziliența: Cu sfaturi utile și ușor de pus în practică, acesta este ghidul perfect pentru oricine dorește să devină mai rezilient și să depășească adversitățile, indiferent de ceea ce viața modernă îi scoate în cale.

Descoperă reguli simple pentru o viață mai bună: Află cum să te confrunți cu imprevizibilitatea vieții și modul în care gândurile creează realitatea.

Îmbunătățește-ți sănătatea mintală: Aplicarea lecțiilor stoicilor în viața ta poate avea efecte pozitive asupra sănătății mintale, te învață cum să-ți transformi mentalitatea și cum să schimbi modul în care percepi obstacolele vieții.

Fii prezent. Acceptă că singurul lucru care există este acest moment, aici și acum.

Concentrează-te doar pe lucrurile pe care le poți controla.

Eliberează-te de povara dorințelor și a comparațiilor.

Modelează-ți acțiunile în jurul celor patru virtuți.

Aspiră spre adevăr și echilibru, corectitudine și curaj. Simte recunoștință pentru ceea ce ai acum.

Amintește-ți de moarte și că toți suntem egali și avem calea deschisă spre eudaimonie. Fii conștient de gândurile tale. Revendică-ți puterea de a te impune și de a fi binele din lume.

 

WILLIAM MULLIGAN este fondatorul The Everyday Stoic. Crede cu tărie că stoicismul este pentru toată lumea și a făcut o misiune din a-i ghida pe oameni prin viața modernă cu reguli și înțelepciune antice. Până în prezent, William a atras peste 840 000 de urmăritori pe canalele sale de YouTube și Instagram, unde împărtășește învățături stoice. Ghidul unui stoic modern este prima sa carte.

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 24 mai 2024
Traducator(i) : Roxana Olteanu
Tip Coperta : Broșată, cu clapete
Format : 165x230
Numar pagini : 192
ISBN : 978-630-319-947-4