Idiotul (vol. 39)

Nota ta:
100 % of 100
39,99 lei
în stoc

Estimare livrare: 06.03.2024

Versiuni disponibile

├Äntors la Sankt-Petersburg dup─â un tratament de patru ani la un sanatoriu din Elve╚Ťia, prin╚Ťul Lev Nikolaevici M├«╚Ökin este luat ├«n r├ós de ├«nalta societate a ora╚Öului, care ├«l consider─â s─ârac cu duhul. M├«╚Ökin este mereu sincer, atitudinea lui fiind luat─â de majoritatea oamenilor drept prostie. ├Än candoarea lui, M├«╚Ökin se simte atras de dou─â femei de condi╚Ťii foarte diferite: Aglaia Ivanovna, femeia cinstit─â, de familie bun─â, de care e ├«ndr─âgostit, ╚Öi Nastasia Filippovna, femeia compromis─â, de care prin╚Ťul se simte legat prin compasiunea pe care i-o inspir─â.

Roman ├«n care umanit─â╚Ťii personajului principal ├«i este opus─â violen╚Ťa unei societ─â╚Ťi lipsite de toleran╚Ť─â, Idiotul este una dintre cele mai remarcabile scrieri ale lui Dostoievski ╚Öi o capodoper─â a literaturii universale.

Ideea principal─â a romanului este ├«nf─â╚Ťi╚Öarea unui om ├«ntru totul sublim. Nimic nu-i mai greu pe lume mai ales acum...Voi aminti c─â dintre chipurile sublime ale literaturii cre╚Ötine cel mai apropiat de des─âv├ór╚Öire este cel al lui Don Quijote. Dar acesta este sublim numai pentru c─â, ├«n acela╚Öi timp, este ╚Öi ridicol... Pe c├ónd la mine nu exist─â nimic, nimic asem─ân─âtor... F.M. Dostoievski

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apari╚Ťiei : 22 feb. 2024
Tip Coperta : Cartonat─â
Format : 140x215
Numar pagini : 756
ISBN : 978-630-319-645-9