Intreaba un istoric. 50 de raspunsuri surprinzatoare despre lucruri pe care ai vrut intotdeauna sa le cunosti

0% of 100
59,99 lei
în stoc

Estimare livrare: 02.10.2023

Versiuni disponibile

De ce Italia se numeşte Italia? De când datează reţeta de curry? Ce personaje istorice ar avea mai mult succes dacă ar da o spargere la un cazinou? Cine a fost cea mai bogată persoană din istorie? Când a căzut prima zi de luni? Care au fost cele mai ciudate proceduri medicale din istorie care au funcţionat de fapt? Cât de multă balegă de cal se afla pe străzile Londrei în timpul dinastiei Tudor? Cât de rapid era sistemul poştal chinezesc? Ce lucruri sunt corect înfăţişate despre Epoca Pietrei în Familia Flintstone? Cine dă numele epocilor istorice şi cum se va numi epoca noastră peste 100 de ani? Cum ştim cum vorbeau oamenii în trecut? Cât de vechi este limbajul semnelor?

În Întreabă un istoric, autorul, istoricul şi realizatorul BBC Greg Jenner ne oferă răspunsuri pentru lucruri la care ne-am gândit mereu, dar despre care nu am ştiut pe cine să întrebăm. Răspunzând la 50 de întrebări venite din partea publicului, Jenner ne poartă într-un adevărat tur prin epoci ale istoriei, dezvăluindu-ne cele mai frumoase şi cele mai surprinzătoare povestiri, fapte şi personaje istorice ale trecutului. Abordând o gamă largă de subiecte – de la glume din Antichitate, imperii africane până la poveşti bizare despre canibalism medicinal şi inventarea bezelei, a oglinzilor şi a tampoanelor sanitare, cartea reuneşte Epoca Pietrei cu nebunii ani 1960 şi oferă un adevărat carusel amuzant şi delicios, plin de informaţii despre curiozităţi istorice, menite a fi savurate una câte una.

 

„Una dintre realizările de marcă ale lui Jenner este crearea unui gen de istorie popularizată în care fuzionează cercetarea ştiinţifică şi umorul şi care are menirea să amuze în aceeaşi măsură cât să şi educe. BBC History Magazine

„Extrem de amuzant.“ The Herald

„O selecţie amuzantă, cuprinzând o gamă diversă de subiecte şi de perioade... o modalitate grozavă de a cunoaşte unele dintre cele mai importante teme şi concepte ale istoriei.History Revealed

 

GREG JENNER este istoric britanic, realizator de emisiuni radio-TV şi autor cunoscut pentru faptul că foloseşte umorul şi cultura pop pentru a comunica informaţii despre complexităţile trecutului. Născut în 1982 şi absolvent al Universităţii din York, printre titlurile sale se numără: Dead Famous: An Unexpected History of Celebrity, From Bronze Age to Silver Screen (2020), A Million Years in A Day: A Curious History of Daily Life, From Stone Age to Phone Age (2015) şi You Are History (2022).

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 17 iul. 2023
Autor(i) : Greg Jenner
Traducator(i) : Miruna Andriescu
Tip Coperta : Broșată, cu clapete
Format : 137x200
Numar pagini : 352
ISBN : 978-630-319-068-6