eticheta 574x135px LITERA50-1

Lumi Antice. O istorie globala a Antichitatii

Nota ta:
85 % of 100
79,99 lei
în stoc

Estimare livrare: 06.12.2023

Versiuni disponibile

Acum 2 500 de ani, civilizațiile acestei lumi au intrat într-o nouă eră revoluționară care a dus la înlocuirea vechii ordini și a pus bazele lumii noastre de azi. În fața marilor transformări sociale de pe trei continente, au apărut noi forme, radical diferite, de guvernare, s-au dus războaie grele pentru comerț, religie și ideologie, noi credințe au fost folosite drept liant pentru a unifica mari imperii. Istoria Romei și a Chinei, a Greciei și a Indiei – povestea lui Constantin și a lui Confucius, a lui Qin Shi Huangdi și a lui Hannibal – sunt incidente interconectate în mijlocul unei drame mai cuprinzătoare.

În Lumi antice, istoricul Michael Scott ne prezintă o narațiune uluitoare despre această epocă unică în civilizația umană, arătându-ne cum au răspuns societăți diferite la presiuni similare și cum s-au influențat una pe alta: prin cuceriri și convertiri, prin comerț cu oameni, bunuri și idei.

O reinventare ambițioasă a celor mai mari istorii ale omenirii, Lumi antice dezvăluie noi adevăruri despre moștenirea noastră umană comună.

 

Impresionant.“ The Times

„Această carte plină de spirit aduce la viață unele dintre cele mai importante momente din istoria antică, momente care au modelat nu doar politica și cultura vremurilor de mult apuse, ci și instituțiile, ideile și fanteziile timpului nostru.“ Yuval Noah Harari

Un studiu impecabil și plin de autoritate al lumii între 500 î.Hr. și 300 d.Hr.“ The Guardian

 

MICHAEL SCOTT este profesor asociat de studii clasice și istorie antică la Universitatea din Warwick, Regatul Unit. Este autorul lucrărilor Delphi: A History of the Centre of the Ancient World, Delphi and Olympia, Space and Society in the Greek and Roman Worlds și From Democrats to Kings. Scott a scris și a prezentat mai multe programe de televiziune și de radio pentru National Geographic, History Channel, Nova și BBC.

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 6 sept. 2023
Colectie : Kronika
Autor(i) : Michael Scott
Traducator(i) : Miruna Andriescu
Tip Coperta : Broșată, cu clapete
Format : 150x230
Numar pagini : 352
ISBN : 978-630-319-329-8