Mata Vinerii

0% of 100
49,99 lei
în stoc

Estimare livrare: 26.07.2024

Versiuni disponibile

Mâța Vinerii este un roman în registru fantastic despre bucătăria vrăjitorilor bucureșteni. Cărăbușii prăjiți, plăcintele de trandafiri, elixirele de iubire sau lichiorul formicosus sunt numai câteva dintre cele douăzeci și una de mixturi vrăjite, inventate de o adolescentă cu nume secret. O narațiune cu poveste fermă și cu final surprinzător. Romanul este cel de-al doilea din trilogia fanariotă a Doinei Ruști.

„Mâța Vinerii – o jubilație stilistică, o literatură vitală, cum erau Parfumul lui Süskind, până la un punct, și Laur al lui Evgheni Vodolazkin, de la alt punct, mai departe.“ DAN C. MIHĂILESCU

„La limita dintre magic și fantastic – în decorul unui București pitoresc –, Mâța Vinerii trasează, ca prin vis, limitele unui univers ficțional în care se amestecă, în doze potrivite, ca în alambicul unui alchimist, substanțele înșelătoare ale realului și acelea, atât de pregnante, ale unei irealități, ce irump în plin cotidian.” BIANCA BURȚA-CERNAT

Despre Doina Ruști

Doina Ruști

Doina Ruști

Doina Ruști a scris trilogia fanariotă, compusă din romanele Homeric (2019), Mâța Vinerii (2017) și Manuscrisul fanariot (2015), după ce și-a căpătat consacrarea prin alte două romane de succes, cu miză socială: Fantoma din moară (2008) și Lizoanca la 11 ani (2009). A mai publicat Zogru (2006), Cămașa în carouri (2010), Logodnica (2017), Omulețul roșu (2010) ș.a, precum și proză scurtă.

Traduse în numeroase limbi de circulație, scrierile ei s-au bucurat de recenzii laudative în multe publicații internaționale. A primit, între altele, Premiul pentru Proză al Uniunii Scriitorilor din România (pentru Fantoma din moară) și Premiul Ion Creangă al Academiei Române (pentru Lizoanca). Este specialistă în simbologie, profesoară la Universitatea din București și scenaristă, membră a Uniunii Scriitorilor, a PEN România și a Asociației Creatorilor de Ficțiune.

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 29 mai 2024
Autor(i) : Doina Ruști
Tip Coperta : Broșată
Format : 130x200
Numar pagini : 288
ISBN : 978-630-342-007-3