0 produse (0)

Comenzi SMS 1771
Telefon: 031.425.16.19
Program: L-V: 09:00 - 17:30

1. Modalități de plată

Cum pot plăti pentru produsele cumpărate?

 Există mai multe modalități de plată, în funcție de preferințele dumneavoastră. Astfel, puteți opta pentru:

  • Achitarea produselor la livrare, cash, pe baza facturii ce însoțește coletul Litera (livrat prin curier) sau cash în sistem ramburs pentru coletul livrat prin mesageria Poștei Române.
  • Card de credit/debit - dacă ați selectat card de credit/debit ca metodă de plată, este necesar să completați un formular cu datele despre acesta. Dacă tranzacția prin card a fost reusită, următorul ecran vă mulțumește pentru comanda pe site-ul nostru și vă oferă informațiile relevante pentru comandă. Aceste informații le veți primi de asemenea prin e-mail.

Acceptăm urmatoarele cărți de credit/debit: Visa, Visa Electron, Mastercard/Eurocard, Maestro, inclusiv cardurile virtuale Visa sau MasterCard. Folosind ca metodă de plată cardul bancar de credit/debit, comanda dumneavoastră va fi procesată doar după confirmarea creditării contului ePayment cu suma transferată, introducându-se astfel un decalaj de 2-4 zile, de la caz la caz.

Serviciul de plata prin card este oferit de catre Plationline plata fiind realizata in conditii de securitate maxima, fara a se percepe vreun comision suplimentar.

Pentru platile cu card bancar, tranzactia va aparea pe extrasul de cont al clientului platitor ca litera.ro

Politica de anulare a platilor online:
In cazul in care clientul doreste anularea comenzii online este rugat sa trimita un email pe adresele m.sardariu@litera.ro sau comenzi@litera.ro in care sa specifice motivul pentru care nu mai doreste comanda.
Suma se ramburseaza in contul clientului dupa cum urmeaza:
- in cazul in care coletul a fost preluat de catre curier, dar nu a fost inca livrat clientului, la solicitarea acestuia, editura va transmite firmei de curierat comanda de retur; costul de transport al returului va fi platit de editura; dupa primirea coletului editura va intocmi factura de retur, iar in baza acesteia va informa clientul despre data cand ii va restitui contravaloarea acesteia;
- in cazul in care coletul a fost predat clientului de catre curier, editura va transmite firmei de curierat comanda de retur; costul de transport al returului va fi platit de editura; dupa primirea coletului editura va intocmi factura de retur, iar in baza acesteia va informa clientul despre data cand ii va restitui contravaloarea acesteia;
- in cazul in care coletul nu a fost livrat si se afla in depozitul editurii, aceasta va informa clientul despre data cand ii va restitui contravaloarea comenzii deja achitate. In fiecare dintre situatii, termenul de restituire a sumelor necuvenite va fi de 48 ore de la data informarii clientului.

In cazul platilor efectuate cu cardul, rambursarea se va efectua tot prin card. Timpii de rambursare a acestor sume variaza intre 1 si 30 de zile de la initierea returului de catre Litera.

  • Achitarea în avans prin ordin de plată în contul: Raiffeisen Bank - Sucursala Dorobanți, IBAN: RO09 RZBR 0000 0600 1234 9592 - RON (de la un ghișeu bancar sau prin mandat poștal).
  • Începând cu data de 16 septembrie 2013, taxele de transport s-au modificat astfel:

Pentru comenzile mai mici de 150 RON, se va percepe o taxă de 12 RON pentru livrările prin Poșta Română.

Pentru comenzi livrate prin curier, mai mici de 150 RON, taxa suplimentară este de 10 RON (în Bucuresti) și 15 RON (în țară).

Pentru comenzile internaționale se adaugă o taxă de transport suplimentară, în funcție de greutatea cărților comandate.

Pot folosi mai multe metode de plată?

Puteți folosi diverse metode de plată pentru comenzi diferite. Nu puteți opta pentru mai multe modalități de plată în cadrul aceleiași comenzi.

 

 

2. Cum cumpăr produse de pe site-ul www.litera.ro?

Editura Litera vinde on-line produsele sale prin intermediul serviciilor de plată on-line ale www.plationline.ro. În acest fel putem asigura clienților noștri un serviciu sigur și eficient de comandă și plată on-line.

Puteți cumpăra produsele noastre on-line urmând 3 pași:

  • Selectați produsul pe care doriți să-l achiziționați și apăsați butonul "Adaugă în coș".

Accesați coșul de cumpărături și apăsați butonul "Continuă".

  • Introduceți datele dvs. personale.

Aceste informații sunt necesare pentru procesarea corectă și eficientă a comenzii plasate de către dumneavoastră. Introducerea datelor personale se face utilizând o conexiune criptată SSL pe 128 biți. Mai multe informații sunt disponibile în rubrica "Cât de sigur este pentru mine să plătesc on-line?". Informațiile personale nu sunt transferate către alte terțe părți, nici de către Editura Litera, nici de către ePayment. Aveți grijă să completați formularul corect și să indicați persoanele la care se va face facturarea și livrarea. Adresa de e-mail are importanță extremă deoarece informațiile legate de comanda și produsele comandate vor fi transmise via e-mail. O adresă de e-mail incorectă încetinește întregul proces de comandă a produsului. Mai mult de atât, Editura Litera și PlatiOnline nu vor putea să vă contacteze și să vă informeze asupra stării comenzii dumneavoastră.

Dacă adresa de livrare nu este aceeași ca adresa de facturare, bifați căsuța corespunzatoare. Alegeți metodele de plată și transport și confirmați comanda prin apăsarea butonului "Trimite comanda"

  • Introduceți datele despre credit/debit card:

Dacă ați ales metoda de plată "Card credit/debit" este necesar să completați un formular cu informațiile despre cardul dumneavoastră. Pentru plățile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa și MasterCard (Visa/Visa Electron și Mastercard/Maestro) este folosit sistemul "3-D Secure" elaborat de aceste organizații care asigură tranzacțiilor on-line același nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau în mediul fizic, la comerciant. "3-D Secure" asigură în primul rând că nici o informație legată de cardul dumneavoastră nu este transferată sau stocată, la nici un moment de timp, pe serverele noastre sau pe serverele PlatiOnline, aceste date fiind direct introduse în sistemele Visa și MasterCard. În plus, "3-D Secure" este un sistem de autentificare a identității posesorilor de carduri în mediul electronic. Procesul de autentificare a posesorului cardului se face pe baza codului de securitate cunoscut numai de posesor și se desfășoară numai pe serverele Visa sau MasterCard, dupa caz. Sistemul "3-D Secure" permite efectuarea de cumpărături on-line cu orice card emis sub licența Visa sau MasterCard, inclusiv cele de debit și cele electronice Maestro și Visa Electron. Sunt acceptate și cardurile virtuale de aceste organizații.

  • Dacă tranzacția prin card a fost reusită, următorul ecran vă mulțumește pentru comanda pe site-ul nostru și vă oferă informațiile relevante pentru comandă.

Aceste informații le veți primi, de asemenea, prin e-mail.

 

 

3. Politica de securitate

Cât de sigur este pentru mine să plătesc on-line?

Produsele de pe acest website sunt comercializate on-line prin intermediul serviciilor de plăți on-line oferite de PlatiOnline. Riscurile asociate unei plati on-line sunt:

  • Datele personale introduse de dumneavoastră pentru completarea comenzii sa intre în posesia unor terțe părți și să fie abuziv folosite.

Editura Litera PlatiOnline garantează securitatea sistemelor sale informatice. Citiți Politica confidentialitate PlatiOnline" și "Politica confidentialitate Litera" pentru mai multe informații despre subiect.

  • Datele dumneavoastra în cazul plăților prin card bancar – număr de card, data expirării, etc. – să intre în posesia unor terțe parți și să fie abuziv folosite. În cazul sistemului "3-D Secure" aplicat de către PlatiOnline pentru plata cu carduri Visa sau MasterCard, nici o informație legată de cardul dumneavoastră nu este transferată sau stocată, la niciun moment de timp, pe serverele noastre sau pe serverele PlatiOnline, aceastea fiind direct introduce în sistemele Visa sau MasterCard, după caz. În plus, în cazul în care cardul dumneavoastră a fost emis de către o bancă certificată în sistemul "3-D Secure", autorizarea tranzacției se face doar după autentificarea dumneavoastră în acest sistem – introducerea unui cod/parola secretă știută numai de dumneavoastră, similar codului PIN la tranzacțiile de la ATM. Citiți "Verified by Visa" și "SecureCode" pentru detalii complete legate de sistemul "3-D Secure".