- 20%

Transport gratuit

Nou-20%

Primul Război Mondial. Războiul care urma să pună capăt tuturor războaielor

Preț special 119,92 lei

Reducere 20%

Preț standard 149,90 lei
în stoc
Scrie o recenzie
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Nota ta:
După o sută de ani, Primul Război Mondial continuă să ne fascineze şi să ne îngrozească. Acest volum, cu o prefaţă de profesorul Hew Strachan, scris de trei istorici de renume, cuprinde luptele de pe toate teatrele de război şi investighează câteva dintre poveştile neistorisite ale conflictului. Studiază umilirea...

După o sută de ani, Primul Război Mondial continuă să ne fascineze şi să ne îngrozească. Acest volum, cu o prefaţă de profesorul Hew Strachan, scris de trei istorici de renume, cuprinde luptele de pe toate teatrele de război şi investighează câteva dintre poveştile neistorisite ale conflictului. Studiază umilirea Rusiei la Tannenberg, în timp ce marile bătălii de pe frontul de vest – de pe Somme, de la Ypres, de la Verdun, din pădurea Belleau – şi memorabilele campanii din Palestina, Italia şi Africa sunt explorate prin raportarea la cauzele lor şi la fundalul războiului.

Noua tehnologie şi tactică adoptate în urma stagnării de pe linia frontului, care a dus la crearea a sute de kilometri de tranşee, sunt dezvăluite şi cercetate, autorii explorând în paralel vieţile civililor şi soldaţilor prinşi în conflictul armat, pe baza unor relatări din sursă directă, care oferă o imagine emoţionantă şi prezintă particularităţile personale a fiecărei biografii în peisajul ororilor Marelui Război.

Citeste mai mult > Citeste mai putin >
Data apariției:
Aug 2020
Tip copertă:
Cartonată
Format:
190x242
Nr. pagini:
368
ISBN:
978-606-33-4280-6
Traducător(i):
Cora Radulian
Din aceeasi categorie Vezi toate