LiteraBlog Cu Voce Tare, episodul 2: Nadine Vlădescu în dialog cu Adrian Majuru. Când se lasă primăvara peste București. Misterele Bucurescilor

Cu Voce Tare, episodul 2: Nadine Vlădescu în dialog cu Adrian Majuru. Când se lasă primăvara peste București. Misterele Bucurescilor

În al doilea episod al podcastului #CuVoceTare​​, Nadine Vlădescu îl are ca invitat pe Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului București, istoric, antropograf, jurnalist și profesor Facultatea de Urbanism și Arhitectură „Ion Mincu”.

Vă invităm să urmăriți o discuție despre oraș, loc, locuire, despre capitala noastră, istoria, haosul și farmecul ei.

„Astăzi am ales o temă care mie îmi place foarte mult. Este vorba despre orașul București în care noi, cei de aici, trăim vrând, nevrând, cu bune și rele. Două coordonate definesc viața noastră: timpul, vremurile pe care le trăim și locul, sentimentul locuirii, apartenența la un anume spațiu. Cele două coordonate ne ordonează sau ne fac viața un haos. Am să încep prin a vă întreba direct: ce este Bucureștiul pentru dvs.? Dacă ar fi personificat, ar fi femeie sau bărbat? Cum ar arăta ca ființă? Dacă ar fi om, cum ar arăta istoricul lui, familia lui?”, l-a întrebat Nadine Vlădescu pe Adrian Majuru în deschiderea conversației.

La rândul său, Adrian Majuru a precizat: „Dacă m-ați întrebat de o personificare posibilă a Bucureștiului, aș numi-o ubicuitate, ar fi din toate în același timp. Este un organism viu și atât de dinamic metropola noastră, încât adesea este și feminin, uneori este și masculin, îmbracă foarte multe profesii și, mai ales, dorește să fie modern și să se adapteze unor lucruri aflate în desfășurare. Îți poate fi un foarte bun prieten, orașul fiind în sinea lui un vehicul pe care îl poți folosi pentru a crește și a dezvolta pozitiv proiectul tău de viață.”

Podcastul #CuVoceTare​​ este disponibil pe Spotify, Soundcloud, iTunes, Apple Podcast și Google Podcasts, dar și pe canalul de YouTube al Editurii Litera și pe Blog Litera.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.